Продължава издирването на пилота майор Валентин Терзиев

Инциденти

Продължава издирването на пилота майор Валентин Терзиев

3992
на 10.06.2021
Продължава издирването на пилота майор Валентин Терзиев
Автор:   ПИК

Продължават спасителните и издирвателни операции в Черно море. По последна информация все още се издирва пилотът майор Валентин Терзиев, който пилотираше изтребителят, разбил се край Шабла, съобщи БНТ.

препоръчано

Вчера при учение самолетът МиГ-29 с бордови номер 38 е изчезнал от радарите точно в 0:45 часа. Изпълнявал е мисия по прихващане и поразяване на светлинна мишена над вода, спусната с парашут от друг самолет.

Последната информация, с която разполагат военните, преди самолетът да изчезне, е, че майор Терзиев е поразил успешно целта. До момента са открити отломки от машината и спасителната жилетка на пилота. Военна прокуратура разследва случая, а тактическото учение в Шабла е спряно, както и плановите полети в Българската армия с изключение на специалните задачи.

В района, където се предполага, че е паднал самолетът, са открити вещи и отломки. Черната кутия на изтребителя все още не е намерена.

 

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 186
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това