Прокуратурата за бягството на издирвания от САЩ Жарко Момчилович: Питайте съда!

Акценти

Прокуратурата за бягството на издирвания от САЩ Жарко Момчилович: Питайте съда!

36969
на 14.04.2021
Прокуратурата за бягството на издирвания от САЩ Жарко Момчилович: Питайте съда!
Автор:   ПИК

„Прокуратурата не може да коментира съдебни актове. Прокуратурата не може да е виновна за всичко в тази държава. Отправете си въпросите към съда. Това, което мога да кажа, е, че прокуратурата е протестирала мярката "домашен арест" и производството е висящо пред Софийския апелативен съд (САС)“. Такъв бе отговорът на говорителя на главния прокурор Сийка Милева на въпрос относно станалото известно по-рано през седмицата бягство на сръбския наркотрафикант Жарко Момчилович.

препоръчано

Издирваният от американските власти сърбин, който е бил заловен у нас, е бил освободен от съдия Анелия Щерева от Софийския градски съд (СГС) под домашен арест, но при доста съмнителни обстоятелства.

Момчилович е бил пуснат от съда заради твърдени от защитата му проблеми с кръвното налягане, което според съдия Щерева е било предпоставка за неговото незабавно извеждане от ареста. Последното обаче по неизвестни до момента причини се е случило без изрично да бъде посочено, че той трябва да търпи мярката си с гривна, каквато е практиката при повечето освободени под домашен арест, нито е било сигнализирано МВР относно факта, че трябва да съблюдава изпълнението на мярката.

Още един странен детайл в историята с обвинения в САЩ за трафик на хероин от Турция към Америка, е този, че договорът за наем, представен от него пред съдия Щерева, е бил сключен между съпругата му и адвокатката му 24 часа преди заседанието по мярката му.

Междувременно сърбинът вече е обявен за международно издирване. 

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това