Проф. Мермерски: Пийте вода с оцет и мед за чисти кръвоносни съдове!

Съвети

Проф. Мермерски: Пийте вода с оцет и мед за чисти кръвоносни съдове!

261201
на 03.08.2020
Проф. Мермерски: Пийте вода с оцет и мед за чисти кръвоносни съдове!
Автор:   "Ретро"

Кръвоносните съдове биват три вида – вени, капиляри и артерии. Общата дължина на различните видове кръвоносни съдове е между 60 000 до 10 000 км. Капилярите представляват най-малките кръвоносни съдове и се виждат само под микроскоп.

Кръвта от капилярите се събира във вените и благодарение на тях продължава пътя си към сърцето. Вените са тръбести образувания и функцията им е да внасят кръвта в сърцето. Артериите са онези, които изнасят кръвта от сърцето към органите. Заболяванията на кръвоносната система имат различна клинична картина и симптоми, характерни за всеки тип заболяване. Лекарите включват следните неспецифични симптоми към общите признаци на наличие на разстройства на сърцето и кръвоносните съдове:

нарушения на сърцето (промени в сърдечния ритъм – тахикардия, аритмия), болки, локализирани в тази област. Болест синдром може да възникне на фона на недостиг на кръвоснабдяване на сърдечния мускул и неуспех на ритъма поради намаляване на контрактилната функция.
Задух, чувство на липса на въздух, задушаване, замаяност. Последствията от застой на кръвта, дължащи се на отслабване на миокарда, намаляване на контрактилната функция на сърцето.

Подуване на крайниците. Характерен симптом на сърдечна недостатъчност. Поради намаляване на свиващата функция на дясната камера кръвното налягане се повишава, настъпва стагнация на кръвта, течната му част преминава през стените на съдовете в тъканите.
Цианоза. Придружени от предаване на кръв през кожата, кожата на върха на носа, устните, пръстите стават синкави. Забавеният приток на кръв в капилярите повишава нивото на възстановения хемоглобин в кръвта.

Доброто здраве на кръвоносната система обаче може да се поддържа и без медикаменти. Проф. Мермерски е изработил специална рецепта с тази цел, която препоръчва на всички хора в зряла възраст. Тя се състои в едно съвсем просто правило – сутрин на гладно да се приема чаша топла вода с една лъжица ябълков оцет и една лъжица мед. Според него това е тайната на чистите кръвоносни съдове, а целебната напитка предотвратява успешно тяхното запушване. Сред останалите съвети за пълноценен живот без болести на проф. Мермерски е и ограниченото хапване на меса.

По негови думи консумацията трябва да е по веднъж или два пъти седмично. Именитият специалист призовава още да хапваме по-често яйца, но такива с биопроизход. „Англичаните всяка сутрин закусват три яйца и шунка, а живеят средно 15 години повече от нас. Яйцата повишават холестерола, но в комбинацията с ненаситени мазнини не са опасни. Започва се с едно-две седмично, за да свикнем“, казва проф. Мермерски.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 230
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това