Проф. Тодор Кантарджиев за отстраняването му: Няма ненаказано добро

Акценти

Проф. Тодор Кантарджиев за отстраняването му: Няма ненаказано добро

33255
на 08.06.2021
Проф. Тодор Кантарджиев за отстраняването му: Няма ненаказано добро
Автор:   ПИК

Втори ден продължават протестите в защита на проф. Тодор Кантарджиев. Причината – освобождаването му от поста на директор на Националния центъра по заразни и паразитни болести вчера (НЦЗПБ).

препоръчано

За пенсионирането си проф. Тодор Кантарджиев научил след редовния директорски съвет. Уведомява го служебният министър Стойчо Кацаров, след като вика него и новият директор – проф. Ива Христова за среща.

„Останахме двамата, той ми каза, че ме пенсионира и аз му благодарих, че не го научавам от вестниците. Човек очаква, защото знае, че няма ненаказано добро. Не е по мое желание. Мисля, че епидемията не е отминала. Това, което се прави последните седмици, не е най-доброто“, коментира пред bTV проф. Кантраджиев.

Той е част от Центъра по заразни и паразитни болести от повече от 30 години. Кантарджиев благодари на служителите на центъра за подкрепата.

„Много съм благодарен, разбрах колко ме уважават и обичат хората“, казва професорът.

Протестите ще продължат, казват служителите му. Оттам са подготвили и подписка, с която искат незабавното му връщане като директор на НЦЗПБ.

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това