ПЪРВО В ПИК! СКАНДАЛНА ОСТАВКА: Порожанов взе главата на зам.-шефка на фонд „Земеделие“ - телефонът й обявен в сайт за резервации

Политика

ПЪРВО В ПИК! СКАНДАЛНА ОСТАВКА: Порожанов взе главата на зам.-шефка на фонд „Земеделие“ - телефонът й обявен в сайт за резервации

59572
на 30.04.2019
ПЪРВО В ПИК! СКАНДАЛНА ОСТАВКА: Порожанов взе главата на зам.-шефка на фонд „Земеделие“ - телефонът й обявен в сайт за резервации
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов поиска оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова. Причината е информация, че телефонът й е обявен в сайт за резервации (www.hoteliinfo.com) на къща за гости „Тара“ в с. Юндола. Предстои да бъде извършена проверка.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Иванка Багдатова-Мизова подаде своята оставка и тя ще бъде приета.

И водачката на листата на БСП за евровота Елена Йончева е забъркана с къща за гости, за което ПИК направи поредица от разкрития. Серия от разпити на семейството на Елена Йончева започва прокуратурата във връзка с разследването на аферата за къщи за гости край морето. Разследващите ще вземат обяснения от свекър й Анатоли Тодоров Стоянов, както и от мъжа й - арх. Пламен Тодоров.

Разследване на ПИК разкри, че семейството на обвиняемата за пране на пари депутатка е участвало в усвояването на близо 400 хил. лв. по еврофондове, с които е трябвало да построят комплекс от три вили в село Велика, близо до курорта Лозенец.

Къщите обаче не били ползвани по предназначение, а в тях почивала фамилията им и техни близки. Лятото си отдъхвала там и самата Йончева, която от самото начало е била в течение на аферата, тъй като по това време вече е живеела с мъжа си Пламен Тодоров, разкри още медията ни. 

По аферата вече са изискани всички документи, които бяха представени и в разследването на ПИК и паралелно с техните експертизи ще текат и разпитите на близките на Елена Йончева. Възможно е в хода на разследването като свидетел да бъде повикана и самата депутатка, тъй като свидетели потвърдиха, че тя е отсядала там.

Припомняме, че прокуратурата постави едномесечен срок за приключване на проверката,  затова веднага след разпитите, ще бъде издадена заповед и към полицията за проверка на място на трите вили в комплекса. 

Тече и друго разследване, свързано с Елена Йончева - то е на антикорупционният орган КПКОНПИ по сигнал на ПИК за друга имотна афера, в която също е обвързана с свекър си. Медията ни разкри, че двамата са съсобственици в голям брой парцели край Панчарево с адвокатите на фалиралата Корпоративна търговска банка.

Тази проверка пък може да се окаже в пряка връзка с обвинението на Йончева за пране на пари от КТБ през офшорка.  Тя касае също така и произхода на средства на червената депутатка, тъй като по-рано медията ни разкри, че в кратки периоди от време тя е купувала и обзавеждала луксозни имоти на обща стойност близо 2 млн. лв. и разследващите ще установят откъде се е сдобивала с толкова сериозни суми.

  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК