ПЪРВО В ПИК! Слави наруши мълчанието: Дали ще съм премиер - когато, тогава (ОБНОВЕНА)

Акценти

ПЪРВО В ПИК! Слави наруши мълчанието: Дали ще съм премиер - когато, тогава (ОБНОВЕНА)

122696
на 08.05.2021
ПЪРВО В ПИК! Слави наруши мълчанието: Дали ще съм премиер - когато, тогава (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Шоуменът и лидер на партията "Има такъв народ" Станислав Трифонов излезе от зоната си на тишина и мълчание и проговори за края на 45-ото Народно събрание и за собствената си политическа перспектива. Пред БНР той каза:

препоръчано

Тайнственост ми звучи все едно говорим за сюрреализъм. Защо трябва да се дават интервюта пред такива медии. Свободата е да си свободен. Човек трябва да дава интервю, ако има какво да каже. Затова сме на 112 място по свобода на медиите. 

Според Трифонов големите национални медии се правят, че нищо не се е случило и че го няма свидетелят Светослав Илчовски от комисията на Мая Манолова. Или си свободен, или си несвободен. Има друг начин на изразяван. Вече свободата е в интернет. Аз дълги години съм в ефир. Аз съм бил на 42 първи страници на вестниците. Защо да присъствам някъде, където има собственици, попита Трифонов.

След като изборът е в мен, резултатът ще бъде такъв. Мога да кажа като бивш монарх дали ще съм бъдещият министър-председател - когато тогава. Опитвам се да се изразявам точно, каза Трифонов, запитан той ли ще е бъдещият министър-председател, ако спечели изборите и възропта срещу условното наклонение.

Той обясни, че политическият му проект е алтернатива на политическата действителност. Трябва да бъде изтрито и изчегъртано това, което направи  ГЕРБ, то е невъобразимо, за да има свобода в бизнеса, медиите и администрацията като в нормална европейска държава.

Има логичен път, независимо кога, това нещо ще се случи, ГЕРБ ще бъде изчегъртан.

Каквото реши суверенът през юли, 11 юли, тогава ще стане ясно с кои политически формации бихме влезли в коалиция, каза Трифонов. Не мога да кажа за нещата, които не са под мой контрол. 

БСП е била най-слабата и беззъба опозиция от 30 години в парламента. БСП е част от статуквото, референдумът е доказателство. Те с ГЕРБ и ДПС провалиха парламентарното заседание, като върнахме мандата, защото така им отърва.

Предизборен и популистки ход е според него предложението на Корнелия Нинова за преизчисление на пенсиите. Корнелия Нинова превърна БСП от голяма и сложна партия в малка и проста партия, както казва Андрей Райчев, цитира Трифонов, като припомни как тя подава оставка, ама не я подава, след като се провали.

Левите взимат десни решения, а десните - леви. Светът се промени, каза Трифонов. Поведението на ИТН било практично. Другите понятия са от нафталина. Практично в интересите на суверена е нашето поведение. Трифонов каза още, че е за плоския данък. В това отношение Трифонов бил десен.

Това му е хубавото на демокрацията, в различието. За Истанбулската конвенция и Конституционният съд, и народът според Трифонов се били произнесли консервативно дясно.

Трифонов каза, че професионалисти трябва да се занимават с външната политика и с отношението към Русия. Той бил емоционално обвързан с освободителката Русия, защото е от Плевен, където е град на българо-руската дружба и невъобразимата жертва на руснаци и финландци, но е добро за България да е коректен член на пакта и този наш избор е коректен и трябва да сме лоялни партньори. Когато си лоялен на една кауза, ще си логично срещу друг, обясни Трифонов, защото така партньорите щели да са предсказуеми. Той имал специално отношение по това, че в ЕС и НАТО има степен на възможност за самостоятелни решения.

2,5 милиона от 3,5 на референдум ясно казаха за мажоритарните избори. Но парламентът нямаше необходимото време. Има определена работа, която трябва да се свърши - 240 едномандатни района, точно преброяване. Трябва да има достатъчно време, за да се случи това, което иска суверенът, каза Трифонов. ГЕРБ според него предлагали нещо, което не може да се случи - да направиш ремонта на колата си за 5 минути.

Никога нищо през живота си не съм обещавал, подчерта обаче Трифонов Той можел спокойно да се откаже. Той продължавал. Явно това му било кауза, защото имало група хора, които са се самозабравили, като се мислели за политически елит.

Тук Трифонов възропта и срещу езика на депутата от ГЕРБ "Лъчо Мозъка", който подвиквал на български генерал и заместник-председател на Народното събрание - Атанас Атанасов, да не се напряга: "Ей, Гном, пак ще получиш инсулт."

Малко далеч са ми президентските избори, за да кажа дали ИТН ще има свой кандидат за президентските избори. Поведението ми ще е адекватно и морално, каза Трифонов. Той не взимал самостоятелни решения, а се съветвал с достойните си и почтени колеги. Това щяло да предопредели и отношението на ИТН към медиите.

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 161
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това