ПЪРВО В ПИК TV! Борисов за ПП: Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата. Поемал съм държавата след всякакви кризи, но много трудно ще излезем от тази (ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов за ПП: Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата. Поемал съм държавата след всякакви кризи, но много трудно ще излезем от тази (ВИДЕО)

216135
на 11.05.2024
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов за ПП: Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата. Поемал съм държавата след всякакви кризи, но много трудно ще излезем от тази (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Продължава предизборната совалка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Днес той събира редиците на партията в Бургас, за да преброи "достойния отбор".

препоръчано

Жечо Станков представи номинираните в листата на ГЕРБ, които излязоха на трибуната, приветствани със сърдечни аплодисменти.

"Господин Борисов, благодаря за честта да водя този отбор от експерти", отбеляза Станков и заяви, че тези хора са 365 дни сред хората. "Ще продължим да изпълняваме задачите, които ни поставяте, господин Борисов, защото вие също сте непрекъснато сред хората. Единствено вие се заинтересувахте в Народното събрание от какво се нуждаят общините", заяви той. 

Думата взе Ева Майдел, която направи кратка равносметка на политическите процеси и управлението за  последните три години. 

"Вярвам, че е много важно да си припомним къде идваха европейските и световни политици преди три години. Идваха в София, Варна, Бургас. Спирали сме първо тук, в Бургас, преди да продължим към най-добре управляваната граница тогава - тази между България и Турция", припомни Майдел и допълни: "В Брюксел каниха господин Борисов, а не продавачите на мечти. Мечтаещи за постове и позиции, вместо това България да бъде пълноправен член на Шенген и еврозоната. А човекът, който единствен работеше по тези цели, беше Мария Габриел. И докато те бяха заети да мечтаят за тези фалшифицирани постове, се отдалечихме от морала, честността, отговорността. Важно е да излъчим силен екип за Европейския парламент с моите колеги. Днес заставаме тук, за да поискаме вашата подкрепа и доверие, за да изпратим най-силния отбор и в Европейския, и в българския парламент", каза тя, след което покани на сцената и Росен Желязков.

"Целта ни е да възстановим България от безвремието, в което е в последните години. Нашите опоненти ни противопоставят 4 опорни точки - сутрин, обед, вечер, ще ви накарат да ги сънувате: корупцията, службите, регулаторите, съдебната система. В тази приказка, която ни се предлагаше има една Червена шапчица, която вървеше в една тъмна гора, в която я дебнеха едни "тайни, зли служби" и един зъл, алчен, вълк Торбалан, с който когато пиеха кафе му говореха на "Делян". Оказа се нито гората е такава, нито червената шапчица е толкова наивна", започна той.

Той обърна внимание, че ППДБ са демонизирали службите и целта им е била политическото им овладяване. "Срещу това ние ще предложим конкретни мерки, ясно разписани, с които ще търсим вашето доверие. Последното нещо, което ни сервираха е опита за написването на един нов сценарии на един филм, който се опитаха да го нарекат "Къде е Мария?". Мария е тук - Мария Габриел", добави той и отстъпи мястото си на трибуната на своята колежка.

"Днес ясно показваме, че сме екип, който говори на един глас - и на национално, и на европейско ниво", започна изказването си тя и се обърна към Жечо Станков с признанието колко много е уважаван в Европейската комисия. "Поставяме си реалистични цели - България отново да е стабилна, да е доверен и надежден партньор в ЕС и НАТО. Да бъде отново регионален лидер, каквато беше с премиер Борисов", каза още тя.

След нея дойде ред и на самият Борисов: "Моите колеги са по детски наивни, защото си мислят, че срещу нас имаме системни политически партии или хора, които имат някаква стратегия или цели. Срещу нас няма такова мислене.

Дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България. Ще взема да се оправя тази държава, когато ГЕРБ стигне нивото на външния дълг като процент на избиратели. Толкова коварно всичко са подготвили последните три години - лъжа, до лъжата. Оставихме Спецов, че да не могат да се измъкнат и да кажат - имало корупция. Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата.

Българите трябва да знаят, че много трудно ще излезем от тази криза. Поемал съм държавата след гръцката финансова криза, след това ми се падна миграционната криза. Колкото повече стои Рашков при тях, толкова по-добре. Той е въоръжен с чадър, може да се пази.

С Мария положихме огромни усилия да има правителство. Тези хора след последните 3 години по различни схеми са се облагодетелствали много. Те си направиха сметката, че с Габриел премиер за още 9 месеца ще стигнат дъното. Върнах записа от техния национален съвет, където колегата Асен Василев казва, че Габриел е просто един заложник, че ротация няма да има и след 9 месеца ще бутнат правителство. А ние с нея като будали правим стратегии, какво ли не. Сега те не водят кампания, Денков вчера беше тука - с 15-20 човека, в София бяха 50. Те знаят, че трябва да са в парламента и да са опозиция. Те за управление вече не мислят.

Преборихме се за двата реактора на "Уестинхгаус", за които ПП-тата бяха против. В България нищо не се случва. Дано българите проумеят и разберат. Когато похарчиш половин милиард за зимно почистване, а няма една снежинка, медиите не трябва да ги щадят. Когато правихме правителство, Лена стоеше с лаптопа и чукаше в Гугъл за Иван Иванов Петров, примерно - а, има нещо със санирането, не става! Ако сега чукнем техните имена в Гугъл - един не става", каза Борисов.

"Няма да е честно те да се облагодетелстват толкова, а ние да вадим за пореден път България от кризата. Специални поздрави от Урсула!", поздрави бургазлии лидерът на ГЕРБ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК