ПЪРВО В ПИК TV: Борисов подпука ППДБ от Самоков: Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия? (ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов подпука ППДБ от Самоков: Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия? (ВИДЕО)

349962
на 12.05.2024
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов подпука ППДБ от Самоков: Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия? (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бойко Борисов открива официално предизборната кампания на ГЕРБ-СДС в Софийска област.

препоръчано

Домакин на проявата е спортна зала "Арена Самоков", в която пристигнаха водачът на листата за Европейския парламент Росен Желязков, областният координатор на ГЕРБ и водач на листата с кандидати за Народно събрание Младен Маринов и всички кандидати от листата на формацията за 26 многомандатен избирателен район - Софийска област.

"Пак сме заедно, пак сме много и пак сме силни! На последните избори ГЕРБ постигна в Самоков голяма победа. Хората, които преди три години излъгаха целия български народ, показаха, че единствената им цел е да пътуват и да ги приемат във Версайския дворец на обяд", започна Младен Маринов.

Накратко ще разказа какво постигна ГЕРБ в последния парламент и каква беше цената на компромиса, с които подкрепиха последното управление - вкараха проекти за общините, които бяха гарантирани, въпреки съпротивата на Асен Василев, гласуваха удължаване на мораториума върху цената на електроенергията за битови нужди, гласуваха, отново въпреки съпротивата на Василев, нови заплати в МВР-сектора, както и тези на военнослужещите, и т.н.

"Това е цената на компромиса, който направихме да работим заедно с тези хора, които се оказаха неблагодарни и неможещи", изтъкна Маринов.

След него думата взе Йорданка Фандъкова, а Маринов добави, че само за половин година под управлението на Васил Терзиев в столицата ни е пълна анархия. 

Борисов се помайтапи с Маринов, че като милиционер е забравил да извика на сцената кандидат-депутатите на ГЕРБ-СДС за Софийска област. "На път за Самоков се почувствах като Попангелов на слалома. Три години няма никаква поддръжка на пътя", възмути се Фандъкова и добави: "3 години безвремие, 3 години популизъм. Представям си какво щеше да се случи с шефа на АПИ, ако г-н Борисов беше премиер и беше минал по същия път".

Кандидатът за европейския парламент Андрей Новаков пък сподели, че залата му прилича не на партийно събрание, а на юмрук. "Много сме, единни сме и това се усеща в залата. Докато пътувахме бях сигурен, че създаваме нов спорт - слаломно избягване на дупките по пътя. Увлечен в този спорт, на един от завоите видях кола със спукана гума, три госпожи се суетят. И ги питам: Имате ли нужда от помощ, уважаеми госпожи? Едната плахо приближава и ме пита с какво се занимавам. Отговорих, че се занимавам с политика. Тя ми казва: Вие вероятно сте завършил в Харвард?! Ако сте завършил там, мислим сами да си сменим гумата", разсмя публиката той. 

"Другите коментират проблеми, а ние в ГЕРБ ги решаваме. Чувствам ви като в семейна обстановка - случва се да чета за общинския, областния лидер на ГЕРБ някъде... ГЕРБ има 265 общински председатели, 28 областни координатор, но само един лидер и той се казва Бойко Борисов", "възпали" с бурни аплодисменти актива на партията Новаков. 

"Отново сме на избори. Три години България върви бавно към своя икономически, социален и морален упадък, който е породен от създадената фалшива действителност в пропагандата, която ни обещаваше промяна, базирана на дамгосването на ГЕРБ и в страхове в хората, че има корупция, че службите са некомпетентни, че регулаторите работят в ущърб на всички. Време е за стабилност и отново ГЕРБ и призован да я възстанови в нашата страна", каза Росен Желязков, който води евролистата на ГЕРБ-СДС.

Огромният успех на ППДБ е, че успяха да направят ГЕРБ по-силен и задружен, посочи още той. А големият неуспех - че не успяха по никакъв начин да накарат нашия лидер да се оттегли от активната политика. "Тази тяхна лелеяна мечта за това, че без Борисов ГЕРБ ще бъде различен, е тяхното най-голямо крушение", каза бившият председател на Народното събрание и даде думата на Бойко Борисов, при което многохилядната зала стана на крака.

"Бог ми е свидетел, направих всичко да имаме правителство - те си измисляха все нови и нови претенции", започна лидерът на ГЕРБ.

"Те искат да са опозиция, няма да управляват с нас, затова излизат на медиите да казват, че поставят условия на Борисов. Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия?! Или ще ме респектираш?! Младене, бъде готов - ще те респектират", заяде се с ППДБ Борисов. 

"Милиардите изтичаха в посока Швейцария, джебчиите могат да ви вземат 100, 200 лева, те ви обраха милиардите. Народът почна да се ориентира, вече знае, че Промяната е статуквото, а развитието е в ГЕРБ. Обещавам, защото нямам неизпълнено обещание, да потърся кмета от ПП на "Подуене", чиято майка е регионален министър и да помоля да си асфалтират дупките до Самоков", продължи бившият премиер.

Той се обърна към "колегите от ПП": "За съжаление те смачкаха ДБ, като видях листите, това е видно. А им взеха и правото на глас. Не съм видял Христо Иванов още да се изкаже, а тя половината кампания мина. ПП им узурпираха властта, няма ги".

"За тези три години те направиха всичко, което им се върна сега - дано този път нашите евроатлантически партньори (те знаят кого визирам), добре проумеят, че ГЕРБ направи своите отстъпки преди месеци - даде на 30 и няколко депутати цялата власт, и те тръгнаха със своите партийни кадри да сменят и регулатори, и съдебна власт... Ние направихме своите компромиси, сега хем ни е ред, хем ни се пада. ГЕРБ ще бъде водещ, ако има правителство. Не е нужно - обръщам се приятелски към тях, да ми поставят условия. Знам, че го правят умишлено. Щото като кажат "Пеевски управлява Борисов", трябва ние да скачаме. Не! Ние сме партия с 30-годишна традиция. И не е проблем за нас да съберем 2000 души, както в тази зала, защото имаме структури", каза още лидерът на ГЕРБ и призова присъстващите да гласуват с №22 на изборите в началото на идния месец.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК