ПЪРВО В ПИК TV! Главният прокурор Иван Гешев разкри задкулисни схеми на Радев и секретаря му Димитър Стоянов: Не може главният прокурор да бъде привикван с емесеси от едно лице - вероятно същия Митко! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV! Главният прокурор Иван Гешев разкри задкулисни схеми на Радев и секретаря му Димитър Стоянов: Не може главният прокурор да бъде привикван с емесеси от едно лице - вероятно същия Митко! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

190850
на 30.01.2020
ПЪРВО В ПИК TV! Главният прокурор Иван Гешев разкри задкулисни схеми на Радев и секретаря му Димитър Стоянов: Не може главният прокурор да бъде привикван с емесеси от едно лице - вероятно същия Митко! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Главният прокурор Иван Гешев прави нови разкрития за акцията срещу бизнесмена Васил Божков и актуалните акции на прокуратурата на влизане за редовното заседание на Висшия съдебен съвет.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

"Не може главният прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице - вероятно същия Митко, на който вероятно президентът Радев вероятно казва да смачка проверката на антикорупционната комисия за съпругата му. Бях достатъчно ясен!", заяви на влизане Гешев по повод аферата с Румен Радев, но отказа да коментира какво точно пише във въпросните есемеси. От думите му стана ясно, че президентският съветник Димитър Стоянов явно го е викал в президентството да дава обяснения за разследването, с което е свързан Румен Радев и прокуратурата направи разкрития преди ден. Защо е направено това с есемеси и дали е искана неофициална среща от страна на Радев през главния му секретар Димитър Стоянов, остава загадка.

Припомняме, че след като стана ясно, че има такова разследване, от президентството се ожалиха, че главният прокурор е отказал среща. Вероятно причината е именно в начина, по който това е направено - неофициално и с есемеси.

По-късно Иван Гешев разпространи съобщение, че прокуратурата прекратява комуникация с президентството, освен писмена, докато тече тълкувателното дело на Конституционния съд. Вероятно реакцията е предизвикана именно от опитите на "Дондуков" 2 да търсят сметка на главния прокурор. 

В материалите по разследването, които прокуратурата разпространи, самият Радев говори за подчинения си на име Митко, който както ПИК съобщи е именно главният му секретар Димитър Стоянов.

За днешната ударна акция срещу голяма група за телефонни измами, за която съобщи първо ПИК, Гешев  коментира, че тя е в отговор на обещанието му към българските граждани да бъде окончателно решен проблемът с телефонните измамници.

"Обещах на българските пенсионери да реша проблема с телефонните измами и виждате, че такива вече няма. За последните 9 месеца на миналата година в резултат на действията ни има над 60% намаление на тези престъпления.

Ако една държава не може да реши този проблем като държава, какво друго изобщо да може да се направи в тази държава!

От края на миналата година, когато проведохме акции, от октомври до края на годината има само една телефонна измама. А преди това имаше по 10-15 на ден.

Аз изпълнявам обещанията си към българските граждани, и най-вече към възрастните граждани, и се справяме доста успешно. Нещо, което също не се е случавало последните 30 години. Имаме 60% намаление на тези престъпления!", отчете главният прокурор. 

"Не съм запознат с подобности от разследването, защото не съм наблюдаващ прокурор. Няма да коментирам досъдебни производства, защото съм главен прокурор. Обърнете се към конкретни прокурори. Аз отговарям за целите и стратегията на прокуратурата, а не за конкретни производства". Това заяви Гешев на въпроса дали са арестувани жената и сина на Васил Божков. Той припомни, че Божков е обявен за издирване, включително от Интерпол.

"Това, което се случва е обичайното, което се следва, когато прокуратурата реши да ангажира наказателната отговорност на лица, които вие медиите наричате криминални авторитети или олигарси от криминалния преход. Случва се нещо обикновено - докато ние не ангажираме тяхната наказателна отговорност за крадене през тези 30 години, крадене от българския народ, в резултат на което българският народ живее бедно и в мизерия, всичко ли е нормално тези 30 години... Но когато започнем да даваме справедливост на българските граждани, която те искат, изведнъж тези хора стават жертви. 

Сега да си отговорим на въпроса - олигарсите ли са жертвите или са жертви българските граждани, които живеят бедно?! 

 И защо правим реклама, да не казвам къде, на едни хора, които е ясно какви са?

Но те стават в един момент жертви. Как така станаха в един момент всички жертви?

Е, как всички богати хора в тази държава се страхуват? Защо не се страхуват хората, които живеят в мизерия? Защо не се страхуват хората, които няма какво да ядат и не си получават пенсиите, защото едни други хора не си плащат данъците. Липсват половин милиард лева! Повтарям - половин милиард лева! Това е достатъчно основание за страх, между другото. То си е страшно да имаш да връщаш половин милиард лева на държавата", коментира главният прокурор по повод въпроси за издирването на Божков и твърденията му, че се страхуват да се върне в България.

"Правим това, което правим по всички други дела - стремим се всички тези криминални авторитети, за които смятаме, че има доказателства за извършени престъпления, да изправим пред българския съд. Това става с всички механизми, с които разполагат правоприлагащите органи. Така, че съм сигурен, че колегите ще направят всичко възможно, за да си приберем г-н Божков.

И ще направим всичко възможно да не се страхува. Ако трябва ще му осигурим и психологическа помощ в хода на работата, която ще предприемем по отношение на него.", заяви Гешев.

На въпрос за обажданията на Васил Божконв, главният прокурор заяви:

"Не се срещам с олигарси. Имах покана, не, ами обаждане в кабинета от кой беше... Златев, мисля, че беше. Искал среща. Аз с такива хора не се срещам! Нямам нужда да се срещам с тези хора. 

Срещам се с обикновени хора, това е моята среда, защото съм обикновен човек и ме интересуват проблемите на обикновените хора. Работата ми и на прокуратурата е да решава проблемите на обикновените хора!", отсече Гешев. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК