ПЪРВО В ПИК TV! Иван Гешев за опитите да бъде отстранен: Мотивите не са писани от юристи! Единственият страж за българите в момента е прокуратурата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Час Пик ГЛАВНА

ПЪРВО В ПИК TV! Иван Гешев за опитите да бъде отстранен: Мотивите не са писани от юристи! Единственият страж за българите в момента е прокуратурата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

35123
на 04.04.2022
ПЪРВО В ПИК TV! Иван Гешев за опитите да бъде отстранен: Мотивите не са писани от юристи! Единственият страж за българите в момента е прокуратурата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Главният прокурор Иван Гешев коментира остро искането на правосъдната министърка Надежда Йорданова за отстраняването му с 9 посочени случая, чието обсъждане ще стане на днешното извънредно заседание на Висшия съдебен съвет.

препоръчано

Тъй като те всъщност са абсолютно несъстоятелни и стъпват на постове в "Туитър", изявления и медийни публикации, съдебното правителство първо ще решава дали предложението отговаря на изискванията на закона и дали е допустимо.

Тъй като отстраняването не се отнася само за главния прокурор, а и за шефовете на ВКС и ВАС, при внасянето на такова искани от Йорданова за Гешев стене ясно, че няма разписана процедура, по която това да се случи. И на 24 март ВСС прие правила, по които такова отстраняване може да се състои.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че атаките срещу прокуратурата са необосновани - както от юридическа, така и от морална гледна точка. И допълни, че е очевидно - мотивите не са писани от юристи.

"Оставам с впечатлението, че някой разбира върховенството на правото, което е политическа платформа на госпожа Йорданова, като нещо, което е било по времето на другаря Тодор Живков и другаря Леонид Брежнев. А не  по начина, по който функционира в целия ЕС. За съжаление, не виждам никаква логика в цялото това изложение, никакъв смисъл, дори политически смисъл. Единственото обяснение, което имам лично за себе си, надявам се да не е така - използването на прокуратурата се използва за нелегитимни политически цели", отбеляза Гешев.

Той изтъкна, че се надява "целта да не е само и единствено овладяване на прокуратурата, защото иначе се превръщаме в полицейска държава с полицейски произвол". 

Иван Гешев заяви, че е ясно за всеки непредубеден български гражданин, че това, което се случва, е координирана атака срещу съдебната власт - и в частност прокуратурата - не само от изпълнителната власт, а и от някои министерства. "Бих задал на българските граждани следния въпрос - представете си българската прокуратура да е към МВР. Тогава всички биха били в опасност. Аз не искам да обвинявам служителите на МВР. Не пожелавам на никого да е пред избора - да извърши нещо незаконно, а от друга страна да храни семейството си. Единственият страж за българските граждани в момента е българската съдебна власт, в частност прокуратурата", заяви Иван Гешев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК