ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Кантарджиев с последни данни за коронавируса - 41 са новите случаи, починалите са 5 (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Кантарджиев с последни данни за коронавируса - 41 са новите случаи, починалите са 5 (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

79519
на 22.05.2020
ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Кантарджиев с последни данни за коронавируса - 41 са новите случаи, починалите са 5 (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Проф. Тодор Кантарджиев съобщава последни данни за развоя на епидемията от коронавирус.

препоръчано

Новите случаи са 41, в болница са 11. 1450 теста са направени за 24 часа. 2372 са общо заразените.

Последните положителни проби са констатирани в областите София (8 случая), Пазарджик (17 случая), Ямбол (11 случая), Плевен (2 случая), Благоевград (1 случай), Кюстендил (1 случай), Смолян (1 случай).

Най-много заразени до момента има в София – 995 души. От всички 2372 констатирани с COVID-19 – 1159 са мъже и 1213 са жени.

258 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 29 от тях са в интензивни структури.

Излекуваните са 42. 769 са общо излекуваните.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 249 души.

Има заразен медик от Кнежа. Рискът за медиците е голям и затова е важно стриктно спазване на мерките и ползване на предпазните средства. При събличането на костюма е най-голям риска и затова сме указали как да се прави това, уточни проф. Кантарджиев.

Има петима починали - мъж на 78 години в "Пирогов" с диабет, мъж и жена в Пазарджик, 51-годишна жена в Стара Загора и мъж в Ямбол на 88 години. Починалите са общо 125. 

"Виждате, че не умират само хора, които са на 90 годни, както се опитват да казват някое колеги. Не е въпросът само във възрастта, а в придружаващите заболявания, както и с какъв брой вируси се е заразил човекът. Рецепторите на възрастните са повече в дихателната система от тези на децата и за това няма къде да се захване вируса", каза проф. Кантарджиев. 

"Замислили сме голямо проучване у нас, за да знаем какъв е типът на вируса в нашата страна и доколко се е изменил. Винаги съм казвал, че вирусът постоянно мутира при среща с хора и затова не е възможно да се разчитат на някакъв групов имунитет, както някои колеги твърдят. Виждате, че държа на мнението си и не го сменям през ден, както други", уточни проф. Кантарджиев.

В света за последните 24 часа 55 575 са новите случаи. 5 138 000 са общо. САЩ и Русия остават на първите две места.

"В Белгия, която е сравнима с нас по население и заедно имахме първите случаи, има общо 56 000 заразени, новите случаи са 252. 

Сравнявам винаги и Дания и Швеция, където мерките бяха различни, но са сравними като страни. Швеция има 32 000, Дания - 11 000 заразени общо. Новите случаи в Швеция са 649, в Дания са 65. Коментари, съчки, мъчки? Няма такива работи", каза проф. Кантарджиев с препратка към доц. Атанас Мангъров, който пропагандира либерален модел за управление на епидемията като в Швеция и сравни възрастните хора, които ще бъдат убити от коронавируса със сухи съчки. 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ПАЛАВНИЦИ: Тези две зодии мислят нон стоп за секс ПАЛАВНИЦИ: Тези две зодии мислят нон стоп за секс
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за изборите на 2 октомври: Във всички подписки има покойници (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за изборите на 2 октомври: Във всички подписки има покойници (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това