РАЗМАЗВАЩ АНАЛИЗ В ПИК: Радев събира КСНС заради Близкия Изток, а защо не го свика и заради нахлуването на Русия в Украйна, заради рекордния брой бежанци или заради бомбастичната инфлация?!

Епицентър

РАЗМАЗВАЩ АНАЛИЗ В ПИК: Радев събира КСНС заради Близкия Изток, а защо не го свика и заради нахлуването на Русия в Украйна, заради рекордния брой бежанци или заради бомбастичната инфлация?!

75406
преди 5 часа
РАЗМАЗВАЩ АНАЛИЗ В ПИК: Радев събира КСНС заради Близкия Изток, а защо не го свика и заради нахлуването на Русия в Украйна, заради рекордния брой бежанци или заради бомбастичната инфлация?!

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Радев свиквал Съвета за национална сигурност. Браво, най-после!

препоръчано

Така трябва да бъде. Но да го питаме, защо не свика съвета за много по-наложителни въпроси през годините? Защо не го свика при нахлуването на Русия в Украйна, защо не го свика за рекордния брой бежанци (разбирай нелегални икономически мигранти), които в последните години кръстосват страната ни, защо не го свика за рекордната инфлация в страната, възникнала именно по негово време, защо не го свика за безбройните убийства по пътищата от автопрестъпници, които никой не наказва, защо не го свика за масово продаваните по магазините фалшиви хранителни продукти, които систематично тровят българина и подкопават българския джоб, защо не го свика, за да се намъдруват по каква причина сме изпаднали в бездънна политическа дупка, провеждащи избори след избори? Нима тези въпроси са по-маловажни? Налага се усещането, че това е избирателно правосъдие, подход, искам да кажа. 

И понеже в петък Радев и политическият ни "елит" ще се намъдруват как да решат кризата в Близкия Изток, и ще се подхвърлят на ангро популистка теза след популистка теза, искам да им кажа ЗАЩО България в този исторически момент трябва РЕШИТЕЛНО да застане на страната на Израел. Разбира се, най-добре е да призовем за мир, но това всички го правят по инерция, и няма да има особена полза, точно защото някои геополитически фактори са решили да има война. Тоест, в този момент ние трябва да изберем на чия страна да застанем. Ето защо трябва да подкрепим Израел:

1) Защото сме християни, а нашият Господ Исус Христос идва от земята на Израел.

2) Защото Хизбула и Хамас са терористични организации, обявени за такива както от САЩ, така и от Европейския съюз.

3) Защото Иран е най-големият разпространител на тероризъм в целия свят - Хамас, Хизбула, хутите, шиитски военни формирования на територията на Ирак и Сирия, командоси в защита на венецуелския диктатор Мадуро и прочие.

4) Защото последната криза се провокира именно от Иран, чрез прокситата им от Хамас и Хизбула, както и хутите, при взелата над 1000 жертви атака на 7 октомври миналата година. Тоест, ако има някой да виним за трагичните събития и ескалацията на напрежението в последните дни и месеци, това е определено Иран, а заповедта за нападението и дестабилизирането на ситуацията в Близкия Изток дойде именно за да се помогне на Русия, като се отвлече вниманието на света от този регион. Тоест, войната в Близкия Изток няма да спре, преди да дойде команда от Москва, а това няма да се случи преди да приключи войната в Украйна.

5) Защото Израел е стожер на демокрацията, а Иран е авторитарна държава. Ако държим на демокрацията, трябва да подкрепяме Израел.

6) Защото благодарение на командите от Иран хутите взеха за заложници най-безпардонно българските моряци от кораба "Галакси Лийдър", и защото споменатите йеменски хути от дълго време тероризират световното корабоплаване в района на Червено море и Аденския залив, на практика сривайки нормалната търговия по този изключително важен маршрут.

7) Защото иранските терористични военни формирования сринаха някога проспериращи държави като Ливан и Йемен, или поне що-годе нормално функциониращи като Ирак и Палестина. Ако някъде трябва да се търси причината за бедността и хаоса в тези страни, тя в най-голяма степен се дължи именно на фаталното присъствие на Иран, налагащ чрез прокситата си авторитарно управление, а авторитарното управление винаги води до бедност и беди. 

8) Защото Иран активно подпомага агресията на Русия в Украйна, в очебиен разрез с международното право, снабдявайки Москва с безкраен поток от ирански дронове Шахед и други типове, както и с балистични ракети. Защото на територията на Украйна, все още според международното право, се намират ирански военни инструктори. Тоест Иран пренесе подривната си терористична дейност и на територията на Европа, а ние като европейци сме особено заинтересовани това да не се случва.

9) Защото Израел води войната с многобройните проксита на Иран по най-цивилизован начин, спазвайки всички международни конвенции по темата. И не, не вярвайте на сляпата пропаганда, че Израел вече бил ликвидирал 40 хиляди цивилни жители в Газа - това просто НЕ Е вярно. Тези цифри идват от министерство на Хамас, която управлява Палестина диктаторски вече две десетилетия, и са раздути поне десетократно. Израел, както всички демократични държави, където законите се спазват и виновните ги грозят наказания, за разлика от автокрациите, не може да си позволи да пренебрегва законите на войната. Повечето убити палестинци са членове на Хамас, а за малобройните нарушения Нетаняху САМ си призна. Неведнъж заяви: "Да, този път допуснахме грешка, уцелихме не където трябва, за съжаление такива неща се случват във война." Кой друг лидер го е направил? Призна ли си веднъж Иран, че са извършили нарушения на законите на войната? Призна ли си веднъж Русия? Дори САЩ не си признават, така че тук място за съмнение няма. 

10) Защото Израел влезе в Газа, а сега и в Ливан, именно за да защити собственото си население, непрекъснато обстрелвано от Хамас и Хизбула с безкраен поток от ракети, а не за да превзема територии. Нетяняху изрично отрече Израел да има каквито и да било териториални претенции. 

11) Защото според резолюция 1701 на Съвета за сигурност на ООН от 2006 година, прекратила бившата ливанска война с Хизбула, Хизбула би трябвало да се оттегли отвъд границата северно от река Литани, а тя е НАРУШИЛА това споразумение. Тоест ПАК тук, според международното право, агресорът е Хизбула. 

12) Защото Израел е сам сред глутницата мюсюлмански ислямски държави в Близкия Изток, и за да оцелее, трябва да прилага неимоверни усилия. Само за да оцелее. Колко пъти аятоласите в Иран заплашват Израел с унищожение? Защото ако падне Израел, демократичният цивилизован свят губи жизненоважен съюзник, а злосторните режими тъкмо това чакат, за да засилят агресията си още повече. Защото е от интерес на нашите съюзници САЩ, ЕС и други демократични страни Израел да бъде силен. Защото е от интерес на България.

Да изброявам ли повече?

В този аспект дано участниците в Съвета по национална сигурност при президента да подходят рационално, защитавайки българския интерес, а не сипейки празни лозунги, както сме свикнали да ги виждаме.

И дано президента най-после да осъзнае, че има МНОГО по-важни теми за дискусия, като например КАК да излезем от колосалната политическа и институционална криза, в която сме изпаднали. Как да го направим? Как да върнем доверието в партиите? Как да върнем доверието в обществения дискурс?

Как да върнем доверието в разпадащата се избирателна система, и защо избирателната активност спадна толкова много? Не е ли заради машините, чийто върл радетел беше и си остава Радев?

Кога ще свикате съвет по тези най-важни въпроси, господин Радев, кога ще поставите интересите на България на първо място, а след това тези на конкретни политически лобисти? 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Бившият главен прокурор Никола Филчев с нови разкрития за възродителния процес (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Бившият главен прокурор Никола Филчев с нови разкрития за възродителния процес (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК