РАЗПАД: И в Уелс заговориха за независимост

Европа

РАЗПАД: И в Уелс заговориха за независимост

10812
на 12.11.2019
РАЗПАД: И в Уелс заговориха за независимост
Автор:   ПИК

Партията на Уелс възнамерява да създаде комисия, която ще оцени перспективите регионът да напусне Великобритания. Това съобщи АП, позовавайки се на откъси от предстоящата реч на лидера на партията Адам Прайс.

препоръчано

Според агенцията, по време на реч, насрочена за днес, Прайс възнамерява да заяви, че "независимостта не е само желателна, а всъщност е жизненоважна" и че въпросът за нейното постигане "се е преместил от периферията в центъра на политическия дебат в Уелс", предава "Нюз.бг".

Комисията, която ще бъде ръководена от бивш член на Националното събрание (еднокамарен парламент) на Уелс Джоселин Дейвис, ще оцени перспективите за постигане на независимост на тази административно-политическа част на кралството от гледна точка на икономиката и бъдещите отношения на региона с Великобритания и Европейския съюз.

Една от основните причини за това се нарича Брекзит, който разцепи британското общество. По време на референдума през 2016 г. за излизането на кралството от ЕС евроскептиците надделяха в Англия и Уелс, докато Шотландия и Северна Ирландия бяха предимно срещу Брекзит. Когато наближаваме датата на окончателния "развод" с Европейския съюз няколко пъти в Шотландия, призивите за втори референдум за независимост са по-силни.

Северна Ирландия настоява за гласуване за необходимостта от обединение на Олстър с Република Ирландия, а Уелс, както изглежда, няма намерение да се отделя от тези процеси.

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО)
ново
Днес: 173
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това