Ресторантьори обясниха защо карат на мускули

Икономика

Ресторантьори обясниха защо карат на мускули

13859
на 10.04.2020
Ресторантьори обясниха защо карат на мускули
Автор:   ПИК

"Караме я на мускули. Няма никакви мерки за малкия и средния бизнес. Нашият сектор е изцяло затворен. Запазихме по един-двама души, а останалите са на борсата. Това заяви по Нова телевизия Ричард Алибегов, председател на Българска асоциация на заведенията по повод извънредните мерки у нас заради пандемията от COVID-19.

По думите му екипи, градени с години, в момента са на улицата. "Имахме планове за летния сезон, сега обаче не работим", поясни още той.

Българската асоциация на заведенията прогнозира фалит на около 50% от бранша.

"Мярката 60/40 трябва да заработи за нас в момента на отварянето ни. Според г-жа  Менда Стоянова тя е за работещи предприятия. Притеснението ни е, че не знаем какво мисли правителството да прави като мерки. Изпратили сме писма, които са входирани вчера. Очакваме срещи, за да знаят хората какво става с работните им места, бизнесът да знае какво се случва, не е ясно и какво ще е потреблението", каза още той.


препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това