Рецептата на Бай Тошо с бабини зъби, която пази от инфаркт  

Съвети

Рецептата на Бай Тошо с бабини зъби, която пази от инфаркт  

39429
на 21.05.2021
Рецептата на Бай Тошо с бабини зъби, която пази от инфаркт  
Автор:   "Ретро"

Последвайте ни в Google News Showcase

Народната медицина е била част от живота и на родния политически елит от миналия век, макар и неофициално. Самият Тодор Живков се доверявал на билките и благодарение на извора на дълголетието – растението бабини зъби, доживял до почти 87-годишна възраст.
Бабини зъби е популярна билка, растяща из нашите географски ширини. Ползите от приема ѝ както за мъжкото, така и за женското здраве са изключително много. Комплексът от биоактивни растителни вещества въздейства на различни процеси в тялото и доказано държи сърцето във форма независимо от възрастта. Рецептата, която Тодор Живков практикувал, е съвсем лесна и проста за изпълнение.

препоръчано

В една тенджера се наливат 5 литра вода и се сипват вътре 5 супени лъжици бабини зъби. Вари се 1 час. Към края на варенето, когато вече доста вода се е изпарила, се добавя още толкова вода, за да може количеството пак да стане 5 литра. Оставя се всичко да престои за точно 24 часа. После следва прецеждане. Така вече напитката е готова за пиене. Схемата на прием е 5-дневна.
Отварата винаги се пие след хранене и по 3 пъти дневно. В първия ден се консумират по 3 супени лъжици на всеки прием, т. е. общо 9 за деня. През всеки следващ ден всяка доза нараства с 1 супена лъжица. В последния ден следва да се приемат по 7 супени лъжици след всяко хранене.

Така само за 5 дни резултатите са налице и те са чудесни за целия организъм. Основното, което се постига, е укрепване на сърцето. Тъй като билката бабини зъби има свойството да намалява холестерола и да отпушва кръвоносните съдове, сърдечносъдовата система става като нова, което прави риска от инфаркт съвсем минимален. Говори се, че Тодор Живков е практикувал рецептата почти до своята смърт. На нея дължал младежките темпове на сърцето си и енергията си. Отварата е измислена от един от най-прочутите ни народни лечители – покойния Борис Николов, който и до днес има последователи из целия свят.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ПИК TV! Гуцанов обеща: Ако Радев ни връчи третия мандат, ще направим всичко възможно да има кабинет (ВИДЕО) ПИК TV! Гуцанов обеща: Ако Радев ни връчи третия мандат, ще направим всичко възможно да има кабинет (ВИДЕО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК