Необходими продукти:
1 кг филе от риба
1 глава кромид лук
2 филии хляб
1/2 ч.ч. прясно мляко
2-3 яйца
3-4 с.л. галета
магданоз
млян черен пипер
брашно
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Рибата се сварява в леко подсолена вода. Пасира се и се омесва със ситно нарязания лук, хляба (предварително накиснат в прясно мляко и изстискан добре), едното яйце и подправките. От получената смес се оформят средно големи кюфтета, потапят се последователно в брашно, след което в разбитите яйца, накрая в галета. Така оформените кюфтета се пържат в сгорещената мазнина. Подходяща гарнитура към ястието са пресни зеленчукови салати, задушени или пържени картофки или картофено пюре.