Роберт Фицо: В Украйна се води геополитически сблъсък, но на никого не му пука

Европа

Роберт Фицо: В Украйна се води геополитически сблъсък, но на никого не му пука

28486
на 10.09.2024
Роберт Фицо: В Украйна се води геополитически сблъсък, но на никого не му пука
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Светът е пълен с неистини и лъжи, защото, от една страна, помним жертвите и престъпленията, извършени срещу тях, а от друга, с течение на времето правим безпрецедентни компромиси, които накърняват паметта на жертвите на Холокоста и расизма. Това заяви премиерът на Словакия Роберт Фицо по време на посещение в музея на Холокоста в град Серед.

препоръчано

По думите му, за Украйна воюват "нацистки войски“, но международната общност не забелязва това.

"Всички говорим за фашизъм, нацизъм и в същото време мълчаливо толерираме какви образувания има в Украйна, напълно ясно е, че те принадлежат към групировки, които днес са забранени и ги смятаме за опасни, въпреки че това е геополитически сблъсък, на никого не му пука“, заяви Фицо.

Той отбеляза, че думата "фашист“ днес е "много лесна за произнасяне в Словакия“.

"Щом някой има различно мнение, веднага се нарича фашист. Затова не искам да припомням за жертвите тук с патетични думи, а призовавам към действие. Международната общност трябва да каже, че войските, които използват нацистки символи и често се държат по този начин, не могат да се бият в Украйна“, добави Фицо.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират
ПИК TV x
ПИК TV! Бойко Борисов с ВАЖЕН коментар преди изборите от Стара Загора, иска мнозинство с над 80 депутати (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПИК TV! Бойко Борисов с ВАЖЕН коментар преди изборите от Стара Загора, иска мнозинство с над 80 депутати (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 90
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК