РУМЕН РАДЕВ ИЛИ ДЕМОКРАЦИЯ

КОМЕНТАРИ

РУМЕН РАДЕВ ИЛИ ДЕМОКРАЦИЯ

79378
на 06.02.2019
РУМЕН РАДЕВ ИЛИ ДЕМОКРАЦИЯ

Последвайте ни в Google News Showcase

Накъде, г-н президент?

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Не подкрепяте позицията на Европейския съюз за Венецуела.

Лобирате за изтребителите „Грипен“, произвеждани от държава извън НАТО.

Ще сменяте системния избор на България ли? Ще ни вадите от НАТО и ЕС? Това ли обещахте на генерал Решетников от КГБ, когато ви номинира пред Корнелия Нинова?

Време е да обясните. Време е симпатизантите ви да са наясно КОГО и КАКВО всъщност подкрепят.

Явно ще превъртаме часовника 30 години назад.

„Румен Радев може да изиграе важна роля в излизането на България от НАТО и ЕС“, пояснява в прав текст Решетников в интервю за Георги Коритаров.

Това ли се случва нагледно? Изпълнявате поръчението на КГБ и Кремъл ли?

В такъв случай е под въпрос дали имате морално и законово право да сте главнокомандващ на българската армия, която е длъжна да съблюдава съюзническите си задължения към Алианса.

Тези дни прочетох, че вие, г-н президент, сте отказали да кръстите софийското летище на името на д-р Желю Желев. Не разбрах мотивите за отказа.

Аз също смятам, че е неподходящо летище София да се преименува на летище „Желю Желев“, при положение че един от бащите на световното авиоинженерство – Асен Йорданов, е българин. Далеч по-логично е аеропортът да носи неговото име, ако изобщо трябва да носи нечие име – какво му е на обикновеното летище София?

Обаче…

Бяхте длъжен, г-н президент, заради етиката и добрия тон, да поясните защо отказвате да е „Желю Желев“. Иначе излиза, че става въпрос за нещо лично, че сте изначално против личността Желев. Че не искате летището да се казва „Желев“, защото един ден се надявате да се казва „Румен Радев“…

А може би е така? Може би в стила на подмяната, която налагате, трябва да изличите всеки спомен и всяка личност, олицетворяващи прехода към демокрация в България?

Тъжно е, че политически лилипут и случайник на обществената сцена като вас се превръща в арбитър на какъвто и да е казус, свързан с първия свободно избран президент на републиката.

Вие сте всичко онова, срещу което се бореше д-р Желев. Срещу което се бореше д-р Дертлиев. Срещу което се бореха архитектите на многострадалния ни преход.

Вие сте историческата антитеза. Обратното броене до нищото.

От маниерите и мисленето ви се носи потната, лепкава смрад на казармения социализъм от съветски тип.

Президент на ината, президент на ветото. Президент, който реши да води собствена външна политика, противно на конституционните разпоредни. Президент „напук“, отказал диалог с останалите власти, излъчващ негация, олицетворяващ националното НЕсъгласие

Народът днес ни е пред съдбовен избор, алтернативата е ясна – демокрация или Румен Радев.

Оставането на Радев на поста му представлява опасност за системния път на развитие на държавата. Затова сега, докато още може и докато още не се е въплътил в ролята на абсолютен диктатор, се налага Румен Радев да бъде свален от власт по законен път, с процедура на импийчмънт.

Основанието е описано в Конституцията – държавна измяна.

Независимо от различията си, изповядващите демократични ценности българи от целия политически регистър трябва да се обединят в съпротивлението срещу надвисналото зло.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК