Русия забрани вноса на селскостопански продукти от страни, наложили й санкции

ЧАС ПИК

Русия забрани вноса на селскостопански продукти от страни, наложили й санкции

7619
на 06.08.2014
Русия забрани вноса на селскостопански продукти от страни, наложили й санкции
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия забрани вноса на селскостопанска продукция, суровини и продоволствие от страните, които са въвели санкции срещу Москва. Указът със специалните мерки беше подписан днес от руския президент Владимир Путин.От Кремъл обявиха, че  документът е подписан „с цел защитата на националните интереси на Русия” и встъпва в сила от деня на неговото подписване.

препоръчано

„В течение на една година от деня на встъпване в сила на настоящия указ се забранява или ограничава осъществяване на външноикономически операции, предвиждащи внасянето на територията на Русия на отделни видове селскостопанска продукция суровини и продоволствие от страните, които се явяват държави, взели решение за въвеждането на икономически санкции по отношение на руски юридически и физически лица или присъединили се към такова решение”, се посочва в съобщение на пресслужбата на Кремъл.

„Правителството на Русия трябва да предприеме мерки за обезпечаване на балансироваността на стоковите пазари и недопускането на ускорен ръст на цените на селскостопанската и продоволствена продукция”, се посочва в указ на руския президент.

Регистърът за изпълнение на президентския указ по ограничаване на вноса на селскостопанска продукция в Русия се очаква да бъде готов до три дни. Списъкът на страните е ясен, списъкът на продуктите също.

"Това е работа за два-три дни. Необходимо е указът да заработи възможно най-скоро”, уточни заместник-ръководителят на Россельхознадзор Алексей Алексеенко.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пък намекна, че налагащи санкции срещу Русия трябва да сериозно помислят относно хипотетично затваряне на руското въздушно пространство.

„Навярно всички знаят как активно се използва руското въздушно пространство от авиокомпаниите на различни страни, включително европейски, американски и азиатски. Не съм привърженик на метода на забраните, който създава реални проблеми за пасажерите, обикновените граждани, които нямат никакво отношение към това, което правят в Украйна тези, които разпалиха войната”, заяви Лавров.

Скоро след обявяването на руските санкции Канада разшири списъка санкции срещу Русия, във връзка със ситуацията в Украйна, като включи в него 19 руски и украински граждани, както и 5 руски банки.

Икономически санкции срещу Русия въведоха: САЩ, Канада, Австралия, Япония, Швейцария, Норвегия и страните от ЕС, включително България.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК