Русия подаде заявление в ЕС за регистрация на ваксината „ Спутник V"

ЕС

Русия подаде заявление в ЕС за регистрация на ваксината „ Спутник V"

10001
на 20.01.2021
Русия подаде заявление в ЕС за регистрация на ваксината „ Спутник V
Автор:   ПИК

Руският фонд за преки инвестиции подаде заявление за регистрацията на ваксината срещу коронавируса „ Спутник V" в Евросъюза.

препоръчано

Очаква се на 22 януари да започне предварителната процедура, а процесът на поетапната експертиза да започне в началото на февруари, уточнява представител на фонда, цитиран от РИА Новости и Дарикнюз. Оттам потвърдиха,  че на финала експертите, които представляват Европейската агенция по лекарствата, са провели научна консултация за авторите на ваксината „Спутник V“. В срещата взеха участие повече от 20 международни експерти.

Решение за предоставяне или отказ на регистрация на руската ваксина трябва да вземе Европейската агенция по лекарствата.

„Спутник“ беше първата в света регистрирана ваксина срещу COVID-19.

Тя беше създадена в Центъра Гамалея съвместно с РФПИ. Съдържа неспособен да се размножава аденовирус и частица от коронавируса. Поставя се на два пъти в интервал от 21 дни. Изпитванията показаха ефективност и безопасност, а през декември Русия стартира и масовата ваксинация със „Спутник V“.

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 129
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това