Вход
София
Времето в София 18 o C

САМО В ПИК! Доц. Антоний Гълъбов осмя жестоко Корнелия Нинова: Вотът на недоверие е нелеп

САМО В ПИК! Доц. Антоний Гълъбов осмя жестоко Корнелия Нинова: Вотът на недоверие е нелеп

на 16.01.2020
128788
40
САМО В ПИК! Доц. Антоний Гълъбов осмя жестоко Корнелия Нинова: Вотът на недоверие е нелеп

БСП внася вот на недоверие заради водната криза в Перник. Корнелия Нинова и останалите червени шамани яхнаха поредната криза и недоволство, за да ги използват за своята цел, а именно свалянето на правителството и предизвикването на предсрочни парламентарни избори.

Може ли да бъде успешен този вот, какъв урок даде на Корнелия Нинова кметът на Перник Станислав Владимиров и разбра ли го тя, агенция ПИК потърси за експертен коментар политолога доц. Антоний Гълъбов. С него разговаря Ивайло Атанасов:

Доц. Гълъбов, годината започва с пореден вот на недоверие, внесен от БСП. Опозицията обаче не признава, че макар и назад в годините, има вина за кризата с водата в Перник, което е основният мотив на този вот?

- Нека първо видим как ще бъде формулиран вотът на недоверие, защото това е важно, мотивите са важни. Но със сигурност става дума за опит за партийно действие, което има повече значение за вътрешните избори, които се задават в БСП, отколкото за реалните проблеми в управлението на страната.

Не само, че този вот няма да постигне целта си, която се стреми да постигне, но и най-вероятно ще завърши един цикъл от противопоставяне и един опит за политическо ракидализиране.

Да, защото у нас, опозицията в лицето на БСП има една-единствена цел – свалянето на правителството, с припяването на вечния рефрен „Щом не сме ние на власт, всичко е много зле“…

- Тази година е шанс за България. Тя е много важна, за да се види какво е постигнато по европейските фондове, от реализираните до тази година европейски програми. Важна е и за планирането на следващия период от време - правителството подготвя програма за развитието на България до 2030 г. Така че, това е по-скоро година за политическо съгласие около дългосрочни управленски приоритети. Именно в този смисъл, в началото на такава година, която е повече година за съсредоточаване и фокусиране върху стратегическите приоритети на страната, този вот на недоверие, звучи нелепо.

- Апелът на кмета на Перник, който той отправи към политиците – да не използват за свои цели тази криза, идва на място. Той се абстрахира от партийната си принадлежност и отправи разумен призив към всички. Така ли е в действителност?

- Така е. Така е, защото имаме активно взаимодействие между централна и местна власт за решението на тази криза и преодоляването на щетите, които тя носи със себе си. Това е по-скоро модел, на който трябва да ставаме свидетели по-често и на подобно взаимодействие и то не само в условията на криза.

В това отношение кметът на Перник много добри си дава сметка, че жестът, който направи правителството за възможността за цялостна подмяна на ВиК-инсталацията на града и населените места в Общината, е изключително важно нещо, което перничани очакват от много време.

Той прави много ясно тази разлика между управление и политика, между задачите, които има управлението на страната и партийното противопоставяне.

Сподели:
свързани новини
Антоний Гълъбов посече Корнелия Нинова: Вотът на недоверие е политически пиар на БСП Антоний Гълъбов посече Корнелия Нинова: Вотът на недоверие е политически пиар на БСП
Предстои ни година без редовни избори. Натрупаха се много...
на 03.01.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 8148
архив

Една бабичка тръгнала на гроба наа мъжа си, но забравила къде е парцелът. По едно време видяла гробаря, който бил подпийнал.- Момче, кажи ми къде е парцел 46? Той я изгледал и казал: - Вие като си не помните местата, що ставате и само се разхождате...

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1064
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с извънредно обръщение: Чувам, че се готвят да запалят Партийния дом (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Какво ви пречи да правите страхотен секс
x