САМО В ПИК: Кирил Петков пуска Северна Македония в ЕС до юли. Националното предателство е факт

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК: Кирил Петков пуска Северна Македония в ЕС до юли. Националното предателство е факт

152846
на 30.03.2022
САМО В ПИК: Кирил Петков пуска Северна Македония в ЕС до юли. Националното предателство е факт
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В шумотевицата от кирилпетковщините и бойкорашковщините покрай арестите и разпитите на Борисов, Горанов и Арнаудова потънаха най-сериозните послания, излъчени от т.н. "среща на лидерите на натовските държави на Балканите", която Кирил Петков заформи в резиденция "Бояна".

препоръчано

Както всичко при Просто Киро, така и тази среща се оказа от серията "не било "Баба дала на войника", а "Балада за войника". И той събра премиерите на Румъния Николае Чука, на Северна Македония Димитър Ковачевски и на Черна гора Здравко Кривокапич.

Пък нищо, че си били говорили за това как по тръбата от Румъния за Турция газът ще тече в обратната посока - сиреч, от Турция за Румъния. Представители на Турция нямаше, за да кажат така ли ще стане. И нищо, че са обсъждали как интерконекторната газова връзка между България и Гърция ще бъде готова до края на юни. И от Гърция нямаше никого, за да каже натам ли отиват нещата.

За сметка на това яснота върху същинските цели и задачи на тази среща хвърли с въпроса си към Кирил Петков журналист от Северна Македония. И в прав текст попита дали ветото на България върху старта на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС ще падне ДО ЮЛИ.

Как така да падне до юли?! Някой в България чувал ли е такива срокове да са заявявани от когото и да било, включително и от самия Кирил Петков? Точно обратното - след КСНС при президента Румен Радев по същата тема, на който присъстваха всички важни фактори в държавата, включително и Кирил Петков, чухме, че срокове за въпросното падане на ветото НЯМА!

Откъде северномакедонският журналист знае за тези срокове? Особено като се има предвид, че по такива международни теми журналистите знаят онова, което знаят и политическите фактори в една държава.

Защо зададе точно този въпрос с конкретен срок на Кирил Петков в присъствието на други трима премиери от региона? С позоваване на Борел за изчистването на двустранните срокове. И с уговорката, че заради войната в Украйна интеграцията на Западните Балкани в лицето на Северна Македония и Албания в ЕС е изключително важна.

И какво мислите, че отговори Кирил Петков? В характерния си стил той заяви, че сме "С МНОГО ФОКУСИРАНИ СРОКОВЕ".

В какво са ти фокусирани сроковете бе, Кириле, както се била обърнала към теб председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен? За какво ускоряване на процесите "през следващите няколко седмици" заговори пред тримата си колеги от Северна Македония, Румъния и Черна гора? Какви "реалистични за преодоляване" противоречия имаше предвид? В какво се изразява напредъкът на т.н. "историческа комисия", за който спомена?

Я колко въпроси - кардинални въпроси - се натрупаха от отговора ти само на един въпрос на северномакедонския журналист.

Какви ги мътиш в задкулисните си договорки, а? Или, освен да говориш, не можеш и да четеш. Ами някой да ти прочете тогава позицията след КСНС при Радев от 10 януари 2022 г. Например следното:

"Държавният глава обобщи, че Съветът е приел предложения към изпълнителната и законодателната власт:

- При провеждане на външната политика на страната МС да изпълнява националната политика на България, като спазва изискванията, произтичащи от Договора от 2017 година, Рамковата позиция от 2019 година и Декларацията на 44-ото Народно събрание.

- Даването на съгласие за започване на преговори на РСМ за присъединяване към ЕС да не се обвързва със срокове, а с постигане на реални резултати, включително и по отношение на правата на македонските българи".

Или освен дислекция, те е налегнала и толкова тежка склероза, че не можеш три месеца да помниш важни държавни решения?

Или може би патакламата на разбеснелия се копой Бойко Рашков има за цел да заглуши точно тези ангажименти на Кирил Петков - ВЕТОТО НА БЪЛГАРИЯ ЗА СТАРТА НА ПРЕГОВОРИТЕ НА РСМ ДА ПАДНЕ ДО ЮЛИ".

А може би са прави всички, които твърдят, че харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев са яхнали държавата с 3 ангажимента:

- да отстранят от властта всички, назначени по време на управлението на ГЕРБ, включително и от Румен Радев;

- да арестуват Бойко Борисов;

- да пуснат Северна Македония в ЕС без обструкции заради позициите й спрямо България;

По тези въпроси отговорникът е Кирил Петков. А за това, което ще го крадат, включително през фондове и деривати и чрез дълговете, с които набълбукват държавата - Асен Василев. И после щели да бягат.

Въпросът е дали българите ще ги пуснат да избягат току-така. Защото ако за Борисов и Радев има две, че и много повече мнения, за Северна Македония мнението на българите е само едно - никакво пускане в ЕС, докато не се изчистят всички спорни въпроси. Защото в този случай не става дума дори за историческата истина. Става дума за цивилизационен избор.

И от тази гледна точка мнението за Кирил Петков, Асен Василев и цялата им шайка във властта също все повече клони към едно - вредни са за държавата. И всеки следващ ден, в който продължават да управляват, е катастрофа за България.

Маскарадът на Кирил Петков със срещата между тримата премиери на балкански държави, чиято цел се оказа огласеното падане на ветото на България върху старта на преговорите на Северна Македония с ЕС, е просто още един пирон в ковчега на престъпното им управление.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК