САМО В ПИК! Корнелия Нинова: Ситуацията с Роберт Фицо е много лоша. Искрено страдам за него

Акценти

САМО В ПИК! Корнелия Нинова: Ситуацията с Роберт Фицо е много лоша. Искрено страдам за него

129467
на 15.05.2024
САМО В ПИК! Корнелия Нинова: Ситуацията с Роберт Фицо е много лоша. Искрено страдам за него
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Много страдам за Роберт Фицо и искрено се надявам да се справи. Познаваме се добре, още от 2018 г. Имаше един формат на срещи на председатели на партии ос държавите от Вишеградската четворка. Той ме покани, беше чел някъде мои изказвания за Истанбулската конвенция и за Пакта за миграция. 

препоръчано

Това заяви пред Соня Колтуклиева лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е личен приятел с простреляния словашки премиер и която първа от родните политици реагира с емоционален пост във Фейсбук по повод бруталното покушение.

"Той ме покани на първата среща, на която участвах. Беше страхотна среща, на съмишленици. И то във време, когато беше недопустимо да мислиш различно от "правата линия". Защото с него сме против смяната на пола, особено против въздействието на детската психика, против пола извън мъж и жена. Тогава, пък и сега, против правилата за миграция, които бяха наложени в ЕС", сподели Нинова. 

И допълни: "Видях от записките си, че много тогава сме коментирали, приели сме и обща декларация по отношение на екологичните промени. Още тогава, 2019 г. сме били за запазване на въглищните централи. Изобщо в политически план вървим в една линия". 

"И той винаги ме е подкрепял, защото знаете, че през тези години и в Европа, пък и в България мен много ме критикуваха за това поведение. И до ден днешен някои твърдят, че няма социалист, който да мисли в някаква степен и консервативно за традиционното българско и християнско семейство, против правилата за миграция и т.н.

Та във всичките тези години, в които ме упрекваха за това, Роберт бе до мен. Подкрепяли сме се взаимно. Защото малко тогава бяхме хората. Сега вече е модерно да си консервативен след толкова години. Но тогава беше тежко да водиш тази битка.

После имаше втора среща. Към нас се присъедини Хърватска. Станахме повече лидерите, които вървяхме в тази линия на политика. И така и досега. Ние се чуваме, поддържаме контакти. Засичаме се на международни срещи на ПЕС, на различни форуми. Взаимно уважение имаме, аз много го харесвам като политик и се надявам, че ще се справи", разказа още Нинова.

Тя заяви, че Фицо е "много разкрепостен човек, който много бързо скъсява дистанцията, приятелски настроен". И припомни, че като домакин на една от срещите Фицо е направил всичко по силите си гостите от чуждите държави да се чувстват "като у дома си".

"Гостоприемен, любезен, усмихнат, отворен човек. Такъв е", заяви Нинова. 

Тя сподели, че си е позволила да напише есемес на един от най-близките сътрудници на Роберт Фицо, с когото също се познават от процеса на общата им работа: "Върна ми само няколко думи, че положението е много зле". Въздържах се повече да питам, защото предполагам какво е в момента при тях и че целият му екип е в шок. Но това ми каза, че ситуацията е много лоша".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК