САМО В ПИК! Проф. Асен Балтов: Изненадан съм от пенсионирането на проф. Кантарджиев, обидно е, сега за нас твърдят, че сме убийци

ЧАС ПИК

САМО В ПИК! Проф. Асен Балтов: Изненадан съм от пенсионирането на проф. Кантарджиев, обидно е, сега за нас твърдят, че сме убийци

151186
на 07.06.2021
САМО В ПИК! Проф. Асен Балтов: Изненадан съм от пенсионирането на проф. Кантарджиев, обидно е, сега за нас твърдят, че сме убийци
Автор:   Симо Русев

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов коментира пред ПИК пенсионирането на досегашния ръководител на Националния център по заразни и паразитни болести и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев. Колегите му вече протестират, не искам да коментирам политическия аспект на това пенсиониране, но неблагодарността е обидна, категоричен е проф. Балтов.

препоръчано

- Проф. Балтов, изненада ли е за вас скоропостижното пенсиониране на проф. Тодор Кантарджиев от ръководния пост в Националния център по заразни и паразитни болести?

- Това е категорична изненада. Категорична изненада. Не съм очаквал такова нещо, но доколкото знам, в момента има протест пред Министерството на здравеопазването. Надявам се, че колегите, които може би с право го защитават, ще успеят да предизвикат обрат.   

- Това пенсиониране можем ли да го прочетем в контекста на общите и широко предприети от кабинета „Янев“ действия по изчегъртване на предишната власт?

- Не ме карайте да го коментирам това. Аз не съм политическо лице. Не искам да говоря политически. Нека хората сами да преценят какво е.

- Разговарях лично с проф. Кантарджиев. Той е много обиден, буквално е разстроен в чисто човешки план.

- Напълно го разбирам. За всеки от нас би било същото. Дадохме година и половина от здравето си. Денонощно работихме. Направил си толкова много за тия хора, за да разберат, че тая пандемия – малко или много, преминахме я по-леко. Ако може това да се каже, макар че в момента всички твърдят, че едва ли не сме били убийци.

- Не трябваше ли поне от елементарно възпитание министър Стойчо Кацаров да благодари на проф. Кантарджиев за свършеното?

- Това е благодарността. Хората казват: „Няма ненаказано добро.“ Нали знаете тази приказка. Виждате, че не са изказали – нито на проф. Кантарджиев, нито на НОЩ. Значи смятат, че не е необходимо.

Сподели:
Бомба x
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ЗЛИНИ И БЕДСТВИЯ! Видовден е - ето как да предскажем бъдещето си с гадания и ритуали ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ЗЛИНИ И БЕДСТВИЯ! Видовден е - ето как да предскажем бъдещето си с гадания и ритуали
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това