Вход
София
Времето в София 0 o C

САМО В ПИК: Тома Биков за скандала с трите къщи на Елена Йончева от еврофондове: Тя е взимала и заплата от Цветан Василев, техните отношения прекъснати ли са или продължават?

САМО В ПИК: Тома Биков за скандала с трите къщи на Елена Йончева от еврофондове: Тя е взимала и заплата от Цветан Василев, техните отношения прекъснати ли са или продължават?

на 24.04.2019
76038
37
САМО В ПИК: Тома Биков за скандала с трите къщи на Елена Йончева от еврофондове: Тя е взимала и заплата от Цветан Василев, техните отношения прекъснати ли са или продължават?

Елена Йончева изплува в афера с "къща за гости" показа разследване на ПИК за скандална схема по усвояване на субсидии от Министерство на земеделието, задвижена от мъжа и свекъра на червената депутатка, както и от свързани с фамилията лица. Медията ни потърси за коментар депутатът от ГЕРБ Тома Биков, за това ще има ли оставки в БСП, разграничаване от страна на социалистите и разследване от страна на прокуратурата и ОЛАФ. 

- Г-н Биков, излезе поредното разкритие на агенция ПИК за далаверите на Елена Йончева и семейството й. Смятате, ли че този път ще видим оставки в БСП?

- Ако искат да покажат, че няма двоен стандарт би трябвало да се разграничат. Ако тя беше в ГЕРБ със сигурност нямаше да води листата. Както виждате при нас за подобни съмнения се подават оставки. Ако те са искрени в желанието си всичко да е на светло и да бъде чисто, задължително трябва да направят това, а това означава, че те не са искрени. Защото не само не се разграничават, напротив дори издигат хора за евродепутати върху които лежи сянката за най-различни казуси. 

- Освен, че е разследвана за пране на пари в особено големи размери, това е поредният скандал с Елена Йончева, време ли е ОЛАФ и прокуратурата сериозно да се заеме с този казус?

- Със сигурност има контролни механизми и възможност за проверки, ако се установят нарушения има и санкции. Още повече, че става дума за европрограми. Предполагам, че те като хора които подкрепят Лаура Кьовеши, ако има една европейска прокуратура, може би тя също би се захванала с подобни казуси. Защото европейската прокуратура до колкото разбирам, ще й бъде вменена точно функцията за контрол на европейските пари. Ние също имаме очаквания към една подобно институция, точно в този аспект. Според мен в този казус има проблем и г-жа Йончева да излиза и да обяснява най-малкото. 

- Вижда се, че до този момент тя не само не обяснява, но определени медии я обслужват, като услужливо не говорят за имотите й. Смятате ли, че и този път грандиозния скандал ще се направи опит да бъде потулен?

- Виждам, че медиите имат висока чувствителност към подобни казуси. Надявам се и при тях да няма двоен аршин и да отразят всичко, така както го правят за други казуси свързани с представители на управляващото мнозинство. Иначе и аз бих си помислил, че не искат свобода на словото, а да защитават каузи и интереси. А това, че г-жа Йончева по това време не е била във властта не й дава право, на нея и на семейството й да злоупотребяват с европейски средства, както и на участващите във властта да правят подобни неща. 

- Тя като разследващ журналист, за каквато се представя, не би ли трябвало да знае, че това е нарушение на закона?

- Колко г-жа Йончева е разследващ журналист е друг въпрос, защото тя никога не се е занимавала с разследваща журналистика. Ако разследващите журналисти в България искат да съхранят занаята си, би трябвало да се противопоставят на подобни етикирания на хора, които никога не са се занимавали с разследваща журналистика. Г-жа Йончева беше военен репортер, аз не омаловажавам нейната дейност, но това не е разследваща журналистика. Тя стана разследващ журналист, когато стана депутат, а това са съвсем други неща. И изобщо смесването на властите, защото медиите са четвъртата власт по принцип е неприятно, особено когато се прави от хора, които непрекъснато говорят за разделение на властите.

Медийната власт трябва да бъде разделена от законодателната. Не може да си депутат и разследващ журналист. Може да бъдеш депутат, който разнася компромати, които са му пуснати от различни места, това се казва "пощенска кутия". Като г-жа Йончева не е първият депутат, който върши подобна работа. За да го правиш ти трябва да бъдеш кристално чист и да нямаш нищо, ако действително си се отдал на каузата да вадиш различни неща, то трябва да бъдеш кристално чист. Както виждаме г-жа Йончева има доста такива места. 

- Имотите й за два милиона, лукса в който живее, сега виждаме усвояването на евросредства от семейството, разследването за пране на пари... Колко разкрития трябва да се направят, за да се заемат сериозни разследващите с дейността й, не само по случая с пране на пари?

- За мен е достатъчен казуса, че тя е взимала 12 500 лева заплата от Цветан Василев. Въпросът е техните отношения прекъснати ли са или продължават?! Това, че Цветан Василев е станал банкер на годината през управлението на ГЕРБ не е оправдание, защото това означава, че Йончева е работила за човек, който тя свързва с ГЕРБ, по тяхната логика и тя е работила за ГЕРБ. Нека си видят първо гредите в очите и после да гледат сламката в окото на другите.

Сподели:
Напиши коментар »
(37)
2
Томе , биче палаво , а нашите взаимоотношения приключиха ли , цепеняк шугав .....?
3
Трябва да я разбием тази грозница
4
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
5
...е прост , като за олигофрени...Вземала ли е пари от Цветан Василев, и продължава ли да взема? Първият път излъга, че не го познава, а се оказа че са имали обща фирма! Сега какво ще излъже?
6
нечистоплътното сайтче„Чур“ отново извика лакейте на повикване само и само да се подмаже на Вожда. Този АнаЛЛизатор става само да играе Мунчо от Под Игото. Уважаеми колеги само да напоня Идат избори. Да не се окаже обаче, че надувате саксофона от обратната страна
7
Що за "човек" трябва да си да се правиш на морален съдник на други, при положение, че сама е затънала до гушата в далавери ? Наглоста трябва да има някакви граници! Най-хубавото е че тази злобна кучка ще стане гробокопач на комунягите...
8
Гарантирано – от г-н Бойко Борисов (член на БКП от 1977 г.), г-н Делян Пеевски (най-успял млад бизнесмен), г-н Сотир Цацаров (член на БКП от казармата), г-н Пламен Георгиев (с милиционерско училищe от Симеоново, като прокурор прекратил делото „Ало Воньо“ защото не успял да установи с кое лице разговаря шефа на митницата г-н Иван Танов, след това претърпява бурно кариерно развитие и през 2011 г. става зам. министър на правосъдието, а после шеф на КПКОНПИ, известен е и като Пацо Тризонетния), г-н Борислав Сарафов (участник в „прожекцията" на прокуратурата за журналисти на тефтерчето на Филип Златанов, където буквите Д.П. бяха преправени от прокуратурата на „10", но от това нищо не последва), г-н Цветан Цветанов (милиционер-физкултурник, седмо-апартаментник, VIP асансьорник), г-жа Цецка Цачева (член на БКП от 1978 г., любител на суперлукс 200 кв.м. апартаменти, интелектуален лидер), г-н Тома Биков за „Мишо Бирата”: „Ако подобен скандал се случи, в която и да е европейска страна, бъдете сигурни, че министър-председателят вече щеше бъде в затвора” – 11.10.2012 г., (avantage.bg/тома-биков-борисов-диктатор-ли-е-карик/)
9
do 7 И ще потопи Титаник Гепи Груп натежал от апартаменти с асансьори и тераси
10
„През 2009 г., след като взе властта и се договори с ДПС и Пеефски, Борисов закри Министерството на бедствията и авариите, където се бяха вихрили Пеефски и Емел Етем. Вместо да разследва далаверите в министерството, Борисов го разформирова, пръсна дейността по други три министерства, кражбите успешно бяха заметени, особено тези в Държавния резерв. И се пропусна една от последните възможности Пеефски да гледа небето на квадратчета. По него време той още си нямаше финансов министър, главен прокурор и лична квота във ВСС.“ – 02.12.2018 г., д-р Тони Филипов, „Из дневниците на един луд“ (https://www.reduta.bg/из-делниците-на-един-луд-26-30-ноември/)
11
не, не са прекъснали, в момента строят още три къщички в Хърватия, две на Халкидики и една в Анталия, има груб строеж и в Барселона , плановете са взети от един съсед в Испания, родом от Банкя
12
Манда поща ! Чул недочул , да го видят колко е "лоялен" ! Отвратително лакействане от прост хитреещ екземпляр !
13
отговор на коментар
или за вас,крадливите болвевики от ДС/б/ и БСП,е достатъчно една жена да е казала?Гнусни БАБИКЯНЧЕТА!
14
Тома ще си умре измекяр както НН, ЦЦ, ББ и всички от отбора на шайката
15
Тези хубавици направо ме кефят. Двете kyчku - ленчето и селската пръчка дeca се изпоядоха, в следствие на което лeнчeто излетЕ. После и бат иво излетЕ. Е те такива панаирджии ще ни представят пред Европа. После някои ще се чуди защо българите минават в разред "глупендери"
16
...Плювалници са уникални! Въпросът е ...вземала ли е пари от Цветан Василев и продължавали да взема? А те си леят една и съща Помия...ама какъв бил Биков, ама какви били ПИК, ама какъв бил Борисов! Колкото и да бягате от истината , тя все едно ще ви застигне!
17
Ох, онази вечер озверелите от глад договете на възрастния ми екс-съпруг Габриел са щели да прегризат каишките си и да ме разкъсат, цяла вечер виеха от глад нещо гнявеха и ръмжаха по мен, даже самият той изглеждаше притеснен сутринта като разкопчаваше катинара на веригата ми. Като ме изведе ми показа на слънчева светлина почти прегризания каиш докато договете думкаха по вратата. Заповяда нещо на възрастния си иконом на провансалски, може би да им донесе кокали. Жива съм, защото изчезването на еврокомисар не може да се прикрие така лесно. Ако бях само евродепутат, можеше да инсценира нещо. Като видях каиша кръвното ми падна и ми се зави свят. Възрастният г-н Габриел ме удари с каиша през лицето и каза, че понеже вече не сме съпрузи не е взимал излишно виагра, върза ми каишката около шията и ме закара на четири крака в замъка, в стаята на сутейрена, след което заключи вратата. После може би си промени мнението, върна се и ми показа в една кърпа събрани онези трески: това бяха онези стари кости, които намерих, заедно със парцала от роклята от изкуствена коприна! Сложи ми веригата и ме остави на течение да сърфирам в интернет, без да си прави труда да заключва вратата, нали съм свободна жена и еврокомисар! Сега работя дистанционно. Г-н Юнкер знае, и г-н Жозеф Дол знае, подчинените ми не ги интересува, защото си работят по ажендата, това е дневния ред на Европейската комисия, а аз, която приех католицизма и дори станах Еврокомисар, се опитвам да разбера къде сгреших и защо Господ така се подигра с мене? Защо се изкуших от красивия провансалски замък?
18
Браво, сега червената крадлива кучка Ел Йо ще ходи в Сливен на спа хотел. Браво на прокуратурата защото знаем, че БСПдираст или Импексова кучка с морал няма. Бившата кучка на СС Момата, в публичен дом няма да я пуснат със нейния морал, вие искате да подаде оставка. Колкото я подаде Клепоухия мерзавец или Импексовата барсала, толкова ще я подаде и тая крадлива и лъжлива кучка!!
19
МАМА ДАЛИ НЕ МИ Е ИЗЛЪГАЛА ОТ КОЙ СОМАЛИСКИ ПИРАТ СЪМ, ТО Е БИЛО ГОЛЯМ ЗУМБИШ!
20
Е бан Рошшко.....разправят,че си се преструвал на пиян на холандския тирпаркинг..Било е по любов..Верно ?
21
Хем грозна, хем нахална. Това е другарката Йончева!
22
Томата/Момата е клошарско изпражнение.
23
Роше,как е да си кучка на пияни руски тираджий?...
24
Разликите при случаите с къщи за гости с Александър Манолев и Елена Йончева са големи – при Манолев е в центъра на Сандански, никога не е използвана по предназначение, а при Йончева е крайградско място и е използвано по предназначение. Това каза социологът Михаил Мирчев.
25
:( ооооо, Биkня, кaк е? Е.ал си cи вeкo на мeко шe.еко ::( ооооо, Биkня, кaк е? Е.ал си cи вeкo на мeко шe.еко :(
26
тогава ЙОНЧЕВА , КОРИ И КИРО ЩЕ ИГРАЯТ СВЕТУЛКИ В ПОЛУМРАКА В СЛИВЕН И В ЦЕНТРАЛЕН СОФИЙСКИ .
27
Писна ми вече всеки ден да ми изкарват кирливите ризи за схемите и кражбите ми ,чакам прокуратурата и съдът без нашия лозанчо тоя път да си свърши работата и да ме пращат на санаториума в Сливен щото ще ми трябват около 40 само да се възтановя от стреса който преживявам с всичките тия мои далавери!
28
милиончева МАНГИЗИ крие и в дюшеците при брат си ..завършила телевизионна журналистика в МАСКВЕ - МОСКВА ..значи знае как да пропагандира лъжите и да не казва истината ..ьбраво БЕЕЕ...
29
Томето да го онодат арабите в София. Отвсякъде!
30
Една "мааалка" подробност – Елена Йончева няма къщи за гости.
31
Томе, какво става, мамин! Нали ти изрече тези думи :" Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме." Я, кажи сега колко ти патиха , за да оърнеш палачинката!
32
Не-до-дял-ко, на ма'ймуни се направихте заради ББ и Цвин'окио. Няма ли край, докога ще издържите на амбр'азурата???
33
Биков също като Яне Янев щеше да вкарва мутрата Борисов в затвора, а сега и двамата усърдно му смучат кypa.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
ПИК разкрива новини избирателно.Дай една"МЪЛНИЯ."за апартамента на брата на Габриел,покажи как е ползвала общинско жилище,или пиши за Пеевски.
36
За един издател на ПОРНО с голям МОРАЛ
37
Не показвайте снимката на този Биков. Има вид на олигофрен.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 25510
архив

Две блондинки си говорят:
– Скъпа, днес ходих да си правя тест за бременност!
Другата я пита:
– Я ми кажи, трудни ли бяха въпросите, че и аз искам да си направя такъв тест?

няма нови новини
Днес: 255
hot
най-четени новини в момента
сега
2694
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов с ключов коментар за националната сигурност и НАТО (СНИМКИ)
x
Идентифицираха организъм, който се храни с метеорити
x