Вход
София
Времето в София 2 o C

САМО В ПИК: Тома Биков за червения пленум: В БСП има напрежение на фундаментално ниво, разнобоят между Нинова и Станишев е факт

САМО В ПИК: Тома Биков за червения пленум: В БСП има напрежение на фундаментално ниво, разнобоят между Нинова и Станишев е факт

на 17.03.2019
45751
50
САМО В ПИК: Тома Биков за червения пленум: В БСП има напрежение на фундаментално ниво, разнобоят между Нинова и Станишев е факт

Националният съвет на БСП се събира на заседание днес. Сред основните теми, които се очаква да обсъди ръководството на партията са платформата „Визия за Европа”, кой ще води листата за предстоящите евроизбори, както и дали БСП ще се завърне в парламента.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков говори ексклузивно пред ПИК за това какво очаква да се случи днес на пленума и може ли да се стигне до разнобой между Сергей Станишев и лидерът на партията Корнелия Нинова.

- Г-н Биков, Националният съвет на БСП се събира днес на заседание, като сред основните теми е подреждането на евролистите. Какво очаквате да се случи?  

- Работа на БСП си е по какъв начин ще си подредят листите. Те си имат достатъчно драми вътре в себе си в момента. Доколкото разбрах, Сергей Станишев е получил най-много номинации от всички. И на този пленум ще се види доколко тези номинации имат някакво значение за ръководството на БСП и нейният лидер.

Аз лично обаче, извън подреждането на тяхната листа, очаквам Корнелия Нинова много ясно да каже дали подкрепя Франс Тимерманс за председател на Европейските социалисти. Това е изключително важно.

- А ще каже ли?

- Трябва да каже дали го подкрепя, или не. И тук ще припомня, че Тимерманс е сред най-големите поддръжници на Истанбулската конвенция и дори в програмните документи на партията на Европейските социалисти и на неговата програма се казва, че тази конвенция ще бъде наложена във всички държави в Европа. В същото време при БСП в критериите за евродепутати е записано, че никой, който подкрепя Истанбулската конвенция, няма право да става евродепутат. Така че, на мен ми е много интересно госпожа Нинова дали изобщо ще каже нещо по този въпрос. А е длъжна да каже дали подкрепя или не кандидата на европейските социалисти за председател на еврокомисията. Както и бъдещият водач на листата, разбира се.

- Има ли, според Вас, разнобой между Сергей Станишев и Корнелия Нинова?

- Разнобой между Корнелия Нинова и Сергей Станишев така или иначе съществува. Ако ме питате дали БСП ще се разцепи на този пленум, според мен – няма. Но така или иначе, там има напрежение и то на фундаментално ниво. Те имат диаметрално противоположни виждания по основни въпроси, които засягат и Европа и България. Това е и големият проблем на БСП, и на това се дължи невъзможността на БСП да се оформи като реалистична алтернатива за управление. Просто вътре в самата партия не са се разбрали какво искат и за какво се борят.

- В каква посока очаквате да избие това вътрешно напрежение?

- В посока, че най-вероятно, нито една от двете страни няма да промени радикално своето мнение. Иначе, така или иначе, БСП е една партия, която от 1990 година насам е в едно такова разкрачено положение по отношение на ценностите си. И България е ставала жертва на това разкрачено положение. През 1996 година , когато  една от основните причини за тогавашната най-голяма криза бяха вътрешните борби в БСП за това дали тогава България да опита да съхрани държавния капитализъм и държавната основа на икономиката или пък да тръгне към приватизация и модернизация. И в крайна сметка не успяха да направят нито едното, нито другото.

По същият начин през 2013 година, поради техните вътрешни неразбирателства и дърпането в различни посоки от различните крила, накрая се оказа, че човекът, който са номинирали за министър-председател, премина в по-малкия коалиционен партньор. За съжаление и в момента са в някаква подобна ситуация. И това прави амбициите им да управляват страната, а доколкото разбирам, амбицията им е да управляват самостоятелно, защото те са в отчетлив конфликт с всички политически сили, единствената добронамереност от тяхна страна виждам по отношение на „Демократи за силна България” и „Демократична България” коалицията, несъстоятелни. За друг не съм чул да кажат добра дума или да протегнат ръка. Така че, доколкото виждам, те или ще управляват самостоятелно, или в коалиция с „Демократична България”, ако, разбира се, народа реши.

- А може ли да се очаква решение за връщане в парламента?

- Очаквам с интерес да видя дали пленумът ще реши този въпрос с идването им на работа. Дали ще продължат да почиват, или ще се върнат на работните си места? Това също е немаловажен въпрос. Индикациите на госпожа Корнелия Нинова са ясно, че нямат намерение да се връщат. Дали пленумът мисли по този начин, ще разберем днес. Защото госпожа Нинова мисли едно, но това не означава, че и партията и Националният съвет мислят същото. Не мога да предполагам там как ще се развият нещата.Предполагам, че този въпрос ще бъде разгледан, защото той не е маловажен.

Вкараха се в една ситуацията, в която пропуснаха две възможности да се върнат с достойнство в Народното събрание и дори, ако щете, да го направят като победители. Пропуснаха тези две възможности и сега ще трябва да търсят изход от тази ситуация, в която сами се поставиха доста неразумно. Това е техен проблем. Ние работим и без тях доста добре.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(50)
1
ГИНКА от Пазарджик: Как 28 Годишна К-УРВА от Село Крушовица си Купи ТЕХНОИМПЕКС ? Агента на ГРУ от Драгалевци САНКИН го Подари на КУРНЕЛИЯ по Заповед на МОСКВА ! ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРЕПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА ! 30 Години ФАЛШИВ Преход ! 75 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт ! КАЗАХ ! https://www.bulgarya.ga/communism.html
2
След този ще се изкаже тони документа цътан ушев бъчвата тиквата все мърши
3
Артистчето Биков ли е днес дежурен лaйнoмeт? Хаха откакто го похвали Боко се е взел много на сериозно. А плащате ли му двойна надница за дежурство в почивен ден?
4
ДА СЕ ЗНАЕ: Херсонския ПИДЕРАСТ СерГей ЯКОВ Заедно с Л-ЕСБИЙКАТА Татяна Дончева Създадоха Г-Е-Й Бардака ДАНС да ги Пази от Хората с Традиционна Сексуална Ориентация. ДАНС е нещо като Хелзинския Комитет или БГО ДЖЕМИНИ ! Защитава Правата на Г-ей, Л-есбийки, Б-исексуални и Т-ранссексуални ! Кой му Скъсат ХАЛКАТА го Вербуват за К-УРВА-ДОНОСНИК в ДАНС ! Кой му е Тесен Г-Ъ-З-А, но му е Широка УСТАТА го Взимат за К-ОПЕЛЕ-ПРЕСТЪПНИК в ГДБОП да Лапа ПИШКИТЕ на Наркодиълърите като на БАГАТА Баща му ! К-УРВИТЕ и П-ЕДЕРАСТИТЕ от Филиала на КГБ в Задунайския Кенеф ДАНС се Набират и Назначават от Мъжката П-роститутка Великов по известна като Агент Кирязов от ДС ! Пазарджишката Мъжка К-УРВА Великов-Мангасарян е ГАРАНТ за Качеството на Материала в ДАНС ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР, а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА това е само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш. МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
5
безделници само с БСП се занимават а кои го интересува кои ще води листата аз не гласувам
6
Тоя се разсмърдя рано - рано ! Мъжка ку-ва , нагаждаща се за личен интерес , без грам достойнство и място в политиката !
7
Прочетох го. Сега ще избърша монитора ... с тоалетна хартия.
8
Другарите са пред много тежък избор. Кандидати много и всичките много добри. Кой ще е главатарят? Перачката или модерният от среден род?
9
От 70 години тези изключително алчни хора се цепят и Народа цепат, ама простия ,необразования
10
Томе , разнобой виждам в теб ! Преди наричаше главатаря на ШАЙКАТА - карикатура на диктатор , а сега му целуваш задника и го БОГОтвориш. На това АЗ му викам раздвоение , клонящо към шизофрения. Но така е , Томе , интереса клати феса. Бойко за колко сребърника те е купил за слуга ? Всички вече знаем , че си човек с ГОЛЯМО достойнство , значи трябва доста да ти е дал. А ?
11
се разсмърдя рано утрин в неделя. Да се готвят мумията Тодоров и скрападжията Жоро Тръбата!!! До болка познат сценарий!
12
Само в нашата кочина едно артистче, вместо да е в театъра е в НС, който превърнаха в театър. Толкова некадърно, че успяло да вземе диплома от Югозападния, както и Пеевски, дето няма неизкласил и дипломите се купуват на ангро.
13
БСП ще води джендър политика в Европа. И което е най-жалкото, другарите не искайки ще отидат до урните и за пореден път ще гласуват срещу себе си и срещу наследниците си.
14
Защо не анализираш твоята партия и гафовете, които творите в парламента, а се занимаваш с чужди проблеми? Линията е, атака по всички фронтове, но това няма да помогне да заблудите хората. Почти никой не ви вярва и особено на твоите писания.
15
Николова да си заплакне сминджурясалата дърта путkа! Вони на развалена риба!
16
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
17
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
18
Ръководството на шейката си е купило отряд глашатаи и венцеславци без да прецени техните умствени възможности и капацитет и се получава обратния ефект. Спас, Гошко Х, Тончо шайката, Томето артистчето все меркантилни ренегати и криминални типове тогови на всичко срещу заплащане
19
12.09.2012 г. , София „Бopиcoв не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме … Обещавам ви, че ще направя каквото зависи от мен Бойко Борисов, никога повече да не седне в креслото на министър-председателя. Борисов няма изход – или още един мандат премиер, или да бъде силно разследван. Има шанс той да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора.По честен път няма как ГЕРБ да спечелят втори мандат. Ако това се получи, то изборът ще бъде с фалшификация, а това ще доведе до една същинска революция“. 11.10.2012 г., Бургас "Предстоящите избори ще бъдат много тежки. Пред премиера Бойко Борисов има два пътя. Първият към нов мандат, а вторият към подсъдимата скамейка. Когато човек е поставен под такъв избор, той действа с цената на всичко, за да постигне оцеляването си. Това е много неприятно за българската политическа система. В този случай демок-рацията се изкривява, купуват се избори, прави се политически и икономически на-тиск, и започват да се вършат още серия от престъпления. Крайно време е в България законите да важат за всеки. Най-ярките престъпления на премиера са случаите с Мишо Бирата и съпругата му, Тодор Чакъра, Ваньо Танов и лично е застрелял Стефан Деспотов през 1994 г.. Ако подобен скандал се случи, в която и да е европейска страна, бъдете сигурни, че министър-председателят вече щеше да бъде в затвора“.
20
Артисчето да си гледа герб. На последък цветанов сътворява гаф след гаф. Дали е нарочно или вътъка му е толкова, това да анализира и след това да го коментира.
21
Нинова кога ще изпиташ червения милионер, човека който разби организацията в Пловдивска обл.срещу 43 милиона , дадени му от гРоБ, за дупката във Варна прасето Г.Гергоф.Свинаря да се пръждосва във врачанското си село.
22
Ауууу то фърчилото Ф 16 било много просто беееее, щом аз УмНиКа от Шумата му се качих на тренажора и мога да го карамммм.........брррръъъмммммм
23
Днес БСП на първите две места за евродепутати ще предложи РУСКИ граждани! Станишев и Йончева! В какво се превърнахме? Пародия на измамния Троянски кон в ЕС! Срам и позор за нашия народ-подлога на руската инвазия по света! Затова ще си останем в чакалнята на Европа. Такива държави, никой не ги иска до себе си! Аз също бих бил отблъснат от такава дебилска партия! Как мисли нашият народ? Дали изобщо мисли и съобразява какво прави. Руски депутати ще представят България!! Господи, докъде стигнахме?!!!! Нима вече нямаме достойни БЪЛГАРИ?!! Вече ни нарекоха 80% дебили, такива ли сме наистина?
24
Защо не си гледа прехвалената партия ГЕРБ,на която и децата започнаха да се смеят. Фурнаджииски лопати,които си сменят мнението по няколко пъти на минута.
25
отговор на коментар
Червената мърша си ти !!!!!!!!!!!!!
26
Тони Документа или Тони Шайката повече няма да го видите да се изказва в ПИК. Апропо, няма го от повече от месец в този сайт.
27
Турците от ГРОБ пак ли изкараха злобното соросоидно зубърче на "громи" БСП-то :)))
28
Чудя се, какъв ли е бил този сперматозоид от който се е пръкнало такова малко но много смръдливо го€ненце?
29
Абе в сайта кенеф каде е Харизания да не бере желязо а Биков той си е карикатура няма какво да се коментира и до редакцията скоро не сте правили видео и снимки от тоалетната на Радеви айде има още време до следобед....
30
Биков се е запритеснил нещо, а не трябва.
31
Егати и избора , типичен комунистически !!! Между гея и лестбийка !! Избирайте си ги й двете , и марш от България
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Да чуя какво мисли Томата за това как вожда му е станал комунист , после мутра , после полицай , а после чак и демократ . Тази трансформираща модификация в един единствен индивид , която толкова прилича на прехода от гнусната ГЪСЕНИЦА към прекрасната ПЕПЕРУДА ! Като знаем Томата колко аналитичен човек е и как обича правдата , НЕ МОЖЕ ДА НЯМА МНЕНИЕ и ПО ТОЗИ ТАКА ФУНДАМЕНТАЛЕН ВЪПРОС ! Защо ли не е споделял нещо за това ?
35
Гърнето, да напише ода за Господаря и делата му, за враговете от БСП, които затъмняват световните му постижения, липсва ми Харизан, умният му поглед и изказ, агента Рудолф, незнайно защо изчезнал от този сайт, най-вероятно осъзнал, че идва края на безнаксзаното лаене по поръчка, липсва ми мазният му гладец и устенцатс свити на фунийка под рехави мустачки. Хайде, Осмър&&&дял&&ко, събуждай ги, Господарят и Цвък не плащат да спят до късно!
36
А где Гаризанов Жорка?
37
Абе, Томчо! Абе, Биков слузест червей и мръсно нищожество! Що ли не се запретнеш да изринеш фекалиите в престъпната ви, неграмотна, корумпирана и просташка групировка, дето й викате ГЕРБ, ами си тръгнал да се тревожиш за БСП-то! А ако имаш и грам мозъче в кухата си кратуна от банкянско-сарайския БОСТАН, отдавна трябваше да ти е ясно, че между позитанските и банкянските комунисти няма съществена разлика, просто комунистите от БКП са повече на брой в шайката на банкянската мутра, отколкото в групата на Курнелия Нинова!
38
Биков по разкрачено положение в ценостите си от теб няма. Забравяш какво си говорил преди години. Отврат сте
39
Хора много Ви моля да не обиждате гениалния политик и още по генеален артист които не е завършил НАФТИС Лично съм го гледал в единствената постановка която е играл --- ролята му беше на дърво в един парк но гениално я изпълни като не мръдна през цялото време но беше достойна за Оскар
40
О,Гарване,и ти Птицо Проклета,на Чий Гроб,Тъй Грозно Грачиш
41
Биков,сега Бойко като падне до края на май ти на къде ще взимаш бе Каунь
42
е заради тоя Биков този път ще гласувам за БСП
43
Реформаторе Биков, нали щеше да вкарваш мутрата Борисов в затвора, докъде стигна ?
44
Рупор на болните фантазии на Нинова,Радев, Карадайъ и подобни маргинали! Спете спокойно ДРОГА..ри, власт няма да има за крадците и продажните руски агенти БСП+ДПС+Радев! Квакайте си в блатото Позитано 20 и на Дондуков 2 ! Разбра се че Радев знае чужди езици, реването на магаре замени с писукане и квакане, но пак нищо не може да построи или създаде! Цял живот само е консумирал и за 1лев работа не е извършил! Чукането на секретарката не се брои за работа, поне едно дете да бе и направил на Траверсата, ама джендърска му работа и двамката са с полова дисформация! Траверсата е повече Мъж от Сандалетния Жабок Кърмит!
45
Скачат един през друг щатни паразити да заливат с помия Биков! А бре,отговорете на простия въпрос , Корнелия подкрепя ли Тимерманс , или не?
46
Намразих ГЕРБ заради Ан. Тодоров и този каун Томето бичето! И заради тези двамата ще гласувам за БСП!
47
Дали ще е за ГЕРБ или БСП все тая, все са крадливи комунисти. В десните партии комунета няма.
48
Не ме интересува кой ще води листата на БСП.Ами като не те интересува защо само това коментирате,бе.И на пикчето поне 80% от статииите са на тази тема.Защо не се занимавате с шайката си?
49
Разнобоя беше факт още когато цял народ се вдигна срещу истанбулската конвенция, а серго гласува “за”!
50
ТОЯ ОТЯВЛЕН КОМУНИСТ ДОРИ НЕ СЕ СЕЩА , ЧЕ САМО БКП ЕДНО ВРЕМЕ ГЛАСУВАХА ТАКА , КАКТО СЕГА ГЕРБ!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24879
архив

Блодинка си поръчва голяма пица, а сервитьорът я пита: - На четири или на осем да Ви я нарежа? - На две, много съм гладна.

няма нови новини
Днес: 113
hot
най-четени новини в момента
сега
2859
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Андреа и Галин се замерят с компромати - изплува филмче за възрастни с участието на...
x
НЕВЕРОЯТНО: Идентифицираха микроб, който се храни с метеорити
x