Вход
София
Времето в София 9 o C

САМО В ПИК! Хамид Хамид от ДПС с разкрития за промените в закона за НСО: Осигуряваме икономии на държавата, Десислава Радева не ни е цел

САМО В ПИК! Хамид Хамид от ДПС с разкрития за промените в закона за НСО: Осигуряваме икономии на държавата, Десислава Радева не ни е цел

на 14.01.2020
71424
29
САМО В ПИК! Хамид Хамид от ДПС с разкрития за промените в закона за НСО: Осигуряваме икономии на държавата, Десислава Радева не ни е цел
Автор: Симо Русев
14.01.2020
29
71424

Парламентът подхваща НСО след серията от скандали и катастрофи, в които се забъркаха президентът Румен Радев и любимата му Деси Радева. Кола на службата, в която се возил със секретар на държавния глава, блъсна дете в София, а Генерал Деси използваше автомобил със специален режим, за да си пазарува рокли.

Заради екшъните бе стартиран дебат за правилата за ползване на НСО и от ДПС инициираха промени в закона за службата, за които вчера стана ясно, че внасят в парламента.

"В съответствие с поетия от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ ангажимент, относно охраната на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и депутата от ПГ на Делян Пеевски, ПГ на партията внесе предложение за промяна в Закона за НСО чрез народните представители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид", съобщиха от партията, от което стана ясно, че и Деси Радева ще трябва да си плаща.

ПИК потърси за коментар един от вносителите - Хамид Хамид, който обясни дали ако предложението на ДПС мине в Народното събрание, Радева вече ще трябва да плаща масрафа от джоба си.

- Г-н Хамид, покрай шумотевицата около ареста на Нено Димов и водата в Перник като че ли не стана много ясно на аудиторията какъв е смисълът от тези промени, които вие предлагате в Закона за НСО, за какво става дума?

- Става дума за кръга от лица по чл. 22. Говорим за основно за нашите депутати. Това беше и мотивът ни. Така те ще заплащат охраната си.

Беше заявено от председателя Мустафа Карадайъ, че такъв текст ще бъде внесен. Поели сме такъв ангажимент и той се внася в първия работен ден на парламента за годината. Това е смисълът на текстовете.

- Текстовете не крият ли в себе си риска тази ваша законодателна инициатива да бъде прочетена като своеобразен опит да бъде приватизирана дейността на НСО?

- Напротив, напротив, не сме имали това като идея.

Тъй като получихме доста въпроси от много страни: защо лица, които имат възможност да си плащат, не го правят, а хората, гражданите трябва да плащат за тяхната охрана, затова е замисълът ни и внесохме тези текстове.

Затова казахме, че сме готови да внесем тези промени. В този смисъл няма опасност да бъде приватизирана дейността на НСО и не мисля, че от това биха възникнали проблеми. Напротив, целта е да осигурим едни икономии на НСО, като лицата, които имат възможност, да си заплащат за тази охрана. Говорим за конкретно застрашени лица по условията на закона.

Екшънът с НСО влиза в парламента: ДПС иска Деси Радева да си плаща охраната и мерцедесите

Екшънът с НСО влиза в парламента: ДПС иска Деси Радева да си плаща охраната и мерцедесите

Парламентът подхваща НСО след серията от скандали и...

на 13.01.2020

- Ако тези ваши поправки минат, това означава ли конкретно, че лицата Ахмед Доган и Десислава Радева трябва да си плащат за охраната, която им се предоставя от НСО, например?

- Вижте, заявката на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ визира по-скоро господата Доган и Пеевски. По-скоро те ще заплащат охраната си с тези промени.

Нямам никаква информация при какви условия и дали се охранява другото лице, за което говорите, и то не ни е било цел като вносители.   

- Е, но ако промените ви минат, тя би следвало да попадне в кръга от тези лица?

- Не сме имали това за цел. Нашата идея беше г-н Пеевски и г-н Доган да плащат за охраната, която получават.

- Защо го правите, не е ли във ваш и техен интерес, при положение че има риск за тяхната безопосност и в режима, при който те ползват услугите на НСО, да продължават да не плащат?   

- Те пак ще бъдат охранявани по същия начин. Нищо няма да се променя в режима, просто ще заплащат по официална тарифа тази охрана. Тя ще има цена, за да се направят икономии.

- Защо ви е нужно да плащат, при положение че сега това спокойствие им е безплатно, каква е логиката?!

- Защото имаше доста поставени въпроси от общественици, от медии. В отговор на това и на очакването на хората предприехме този ход. Председателят го заяви и го внесохме.

- Да разбираме ли, че това е ваша сериозна държавническа позиция и заявка за развиване дейността на службата?

- Да, така мислим, че ще се отговори и на възможността да се инвестира и в квалификация, и в оборудване на гардовете.      

Сподели:
Напиши коментар »
(29)
1
Когато възстановят милионите на окрадените от тях българи за охраната много години на Доган и Пеевски тогава имат думата. Нужно е поне малко морал и тотално приземяване
2
Хайде стига кьор-фишеци, бе, който иска да го охраняват да си наеме частни охранителни, НСО да не е частна фирма, вършеща услуги срещу заплащане!
3
РЕНЕГАТИ ЛИ ..СЪ...ИГРАЕЛИ НА ДЕНЬ ПАБЕДАЙ ...! КАЗАШКИ ТАНЦИ ...ТИП ЕСКИМОСИ ...А ОТ ДОЛЕ БЕЗ ГА..ЩИ ..!
4
„Аз дойдох от бизнеса. По принцип всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни." – г-н Бойко Борисов, в-к „24 часа", 29.03.2002 г. ++ „По данни на Евростат, България е на първо място по производство на тикви и кратуни за 2016 г. с рекордните 133 000 тона. След нас са Испания с 97 000 тона, Франция с 96 000 тона, Германия с 87 000 тона и Португалия със 75 000 тона годишно произведени тикви и кратуни.“ - http://news.bnt.bg/bg/a/evrostat-blgariya-e-nay-golemiyat-proizvoditel-na-tikvi-v-es
5
Вярвате или не до края на месеца ОПГ ГРОБ е 0% ! ! ! ! ! ! ! !
6
ОБЩЕСТВОТО НАИСТИНА Е ПОТРЕСЕНО ОТ ФАЛШИВАТА ПЕПЕЛЯШКА - ГЕНЧАВА МОМА ...УДАРИХА ГО ПРЕЗ ПРОСОТО С РАДЕВ ...КАТО НЕВИДЕЛИ КИСЕЛО МЛЯКО .....РОКЛИ , МРОКЛИ ....ГОНКИ ....ЕЕЕ...ТВА И НА БАЩА И ДА БЕШЕ И ТОЙ БИ СЕ ЯДОСАЛ ...ЕЕЕ....КОМУНЯГАТА СРАМА НЯМА ...НАРОДА Е ИЗМИСЛИЛ ДОСТА ПОГОВОРКИ ЗА ТАКИВА КАТО РАДКУ - ГЕНЧАВА - КОРНЕЛА - ГАЛЕВА - ЙО НЧАВА .......................СТАРАЙТЕ СЕ ДА НЕ ПРИЛИЧАТЕ НА ТИЯ НАФТАЛИНИ ОТ КОМУНИЗМЪ..Ъ.Ъ..!
7
ДПС РАЗБРАХА,ЧЕ ЩЕ ИМ МАХНАТ ОХРАНАТА И СЕГА ЗА ДА ИЗВЛЕКАТ ДИВИДЕНТИ ОТ СИТУАЦИЯТА СЕ ПРАВЯТ НА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.... ЕЙ ДПСАРЧЕТА, ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ТРЕВА ПАСЕМ.... НЕ ЧЕ ЗАЩИТАВАМ РАДЕВА,НО ТЯ В ТОЗИ МОМЕНТ Е СЪПРУГА НА ПРЕЗИДЕНТА.... А ВИЕ ОТ ДПС КОИ СТЕ,ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ ???
8
Щом ще плащат за охрана, защо не на частна охранителна фирма или тогава се губят доста възможности - арестуване, претърсване, избутване от пътя, съдействие от полицията директно с разпореждане по радиостанцията. А и като е частна охраната не се знае чия охрана ще бъде избутана от пътя. Някои охранители са по яки от други и ако НСО нямаше държавата зад себе си много коли на НСО щяха да са в канавките вместо колите на обикновените граждани. Например един тир може да бутне в канавката дори тритонна бронирана джипка, а частната охрана ги владее тези неща, зависи само от парите... Всъщност ДПС винаги са били страшно нагли. НСО е само за държавни персони и осигурява стабилност на държавата чрез охрана на важни за държавата лица. Например не е толкова важна жената на президента, но чрез нея може да се изнудва президента, който е един от тримата в държавата с неограничен достъп до информация. Освен това НСО неявно контролира охраняваните лица с цел да не се допуска работа срещу държавата. Когато някой плаща на НСО, НСО за кого ще работи?
9
ТАЗИ ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ ИЛИ ПОНЕ НА ПЪРВО ВРЕМЕ ДА СЕ СЪКРАТИ С 2/3,Т.Е. ДА ОСТАНАТ ОКОЛО 500 ЧОВЕКА ЛИЧЕН СЪСТАВ. ДА СЕ НАМАЛИ И БЮДЖЕТА ИМ!!!ОТНОСНО ЧАСТНИТЕ ЛИЦА-ДА СИ НАЕМАТ ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛИ-ДАЛ БОГ ТАКИВА,АКО ДРУГО НИ ЛИПСВА. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!! А ИНАЧЕ-40 МИЛИОНА БЮДЖЕТ...ПРОСТО Е СРАМОТА!!!!!
10
ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И АМЕД ГОГАН МИЛИОНИ ИМАТ И ИЗПОЛЗВАТ ДЪРЖАВАТА ДА ГИ ПАЗИ.... И ДВАМАТА ТАРИКАТА СРАМ ОТ НАРОДА И СЪДБАТА НАМАТЕ ЛИ...
11
Какво лицемерие!
12
категорично съм против нсо да варди доган и пеевски да си наемат частна охрана и повече да не се занимават с държавата никои не ги заплашва
13
„Собственикът (по документи), управител и програмен директор на свързвания с депутата от ДПС Делян Пеевски „Канал 3" Ива Стоянова става част от екипа на „Нова телевизия" като генерален директор „Информация". Стоянова е била водещ и репортер в ТВ7, финансирана от фалиралата КТБ, където по-късно се издига до позицията директор на публицистиката. От 2014 г. е програмен директор на „Канал 3". Преди това Стоянова е била част от екипа на телевизия Би Би Ти, придобита през 2009 г. от Ирена Кръстева - майката на Пеевски.“ – dnevnik.bg/bulgaria/2019/12/20/4008428_osnovniiat_sobstvenik_na_kanal_3_iva_stoianova_zae/?ref=home_mainStory
14
ИСКАМ ДА СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ КОГАТО ОТИВАМ В СПАЛНЯТА НА НИ@ДЯЛКО ВЕЧЕР, ОСВЕН ОТ ТРИПЕР, ОТ ДРУГО НЕ СЪМ ЗАСТРАШЕН....
15
Щеше да у смешно, ако не е тъжно !!! Държавата има бюджет от който една част отива за издръжка на партиите, друга част за НСО......та питам къде е спектяването, като от единият джоб отива в другият джоб на бюджета ??????? Стига с тия циркове, НСО се превръща освен в луксозно такси и в луксозен СОТ.....станахме за смях в ЕС и по света , няма друга такава служба с такива платени функции.....срам и резил !!! ГЕРБ, управляващи , депутати акъл имате ли ????
16
ще си плаща и ще ползва всички привилегии и правомощия на военизирана структура за тяхната охрана. Ако имат пари да си плащат само на частна охрана.НСО трябва да се закрие,както е в ЕС и цялото движимо и недвижимо имущество да се прехвърли на МВР. Само САЩ и Русия имат такива структури,които охраняват много ограничен кръг лица. В БГ не съществуват техните причини. В ЕС има малки специализирани звена към полицията,които изпълняват функциите на НСО.
17
ХАМИД ХАМИД НЕ Е ПРАВ, ЗАКРИВАЙ .. НСО И.... АХМЕД АХМЕД ДА МУ МИСЛИ
18
Само закриване на тази тоталитарна структура,нарастнала над 12 пъти през време на мутризацията,имаща сега над 1200 служители и около 44 млн.лв.бюджет за охрана на сульо и пульо:кметови,бивши депутати,роднини на селски управници и т.н.,т.е.служба-пудел на измислените властници.
19
Какво "спестяваш" на държавата , като бъркаш в хазната ѝ и се обслужваш с охрана и огромните разходи по нея ? Защо и до кога с тези безумни разхищения на парите на данъкоплатците ?
20
На фона на заплатите и пенсиите ТОВА Е БЕЗУМИЕ!!!
21
Ако този закон влезе в парламента,от там ще излезе съвсем променен и неузнаваем от първоначалния проект.Накрая ще приемат закон,в който пише,че на някои от вносителите им се полага доживотна охрана от НСО напълно безплатно.Не за първи път сме свидетели на това как един проектозакон на излизане от парламента няма нищо общо с първоначалния проект.
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
БЛЪФ, БЛЪФ!!!!!! Тези ценни за държавата същества да си наемат частна охрана и да не ангажират по никакъв начин НСО.
24
Ас от ипон искам да ги охранява. С уважение инж. Д. Д.
25
ДЕПУТАТИТЕ БЕЗ ИМУНИТЕТ И ДА СЕ ДВИЖАТ С ГРАДСКИЯ ИЛИ ЛИЧЕН ТРАНСПОРТ!
26
НСО да пази А.Д. и Д.П. по тарифи? Нека и гвардейци да има, и мавзолей.... https://mobile.frognews.bg/article/189595/
27
от "държавата"! Извинете, но откъде са милионите ви, точно тези за които се страхувате, точно с тези, с които искате да си плащате за охрана? Не са ли присвоени именно от тази същата "държава", на която искате да спестявате? Е, ако искате да й помогнете на тази "държава", просто й ги върнете!!!
28
В профил,в анфас,от пред от зад,турчина си остава усулсикиджия 100%! Гьозбояджии,които са яхнали не дотам образования си електорат,пълнят банковите си сметки,а бай Хасан,се чуди дълга ли ще е зимата.
29
отговор на коментар
Фамилията Колев,не е свързана с известни личности.Колев е почитател на сайта ПИК и е от района на "Златна Добруджа"!Обичам обикновените турци, които са от моето дередже.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6925
архив

Алкохолик звъни по телефона: - Алооо, т’ва ли е номера за помощ на алкохолици? - Да, кажете. - Абеее, как се прави мохито?

 

няма нови новини
Днес: 181
hot
най-четени новини в момента
сега
3670
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКШЪН В ПИК TV: Провокатори около БСП щурмуваха регионалното министерство - полицията ги разгони със сълзотворен газ, има ранени полицаи (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
АСТРОЛОГ: Днес е двойствен ден, не е подходящо започването на сериозни дела
x