Вход
София
Времето в София 2 o C

САМО В ПИК: Шефът на общинарите в София Елен Герджиков: Има заразен колега, но не се налага карантина

САМО В ПИК: Шефът на общинарите в София Елен Герджиков: Има заразен колега, но не се налага карантина

на 23.03.2020
35723
0
САМО В ПИК: Шефът на общинарите в София Елен Герджиков: Има заразен колега, но не се налага карантина

Столичен общински съветник е заразен с коронавирус. Това съобщи председателят на СОС Елен Герджиков преди минути в социалните мрежи. ПИК се свърза с шефът на общинарите за повече подробности. 

- Г-н Герджиков, преди минути съобщихте за случай на ваш колега общинар, който е заразен с коронавирус. За какво става дума? 

- Съобщих за този случай, но не мога да кажа имена. Знаете, че това не е позволено. Колегата е във ВМА и там взимат всички мерки. Спазваме това, което щабът е определил. До 29-и няма да имаме комисии. На 26-и март имахме предвидено заседание, но то няма да се състои. След това ще видим какви са новите разпоредби и ще се съобразим с препоръките на щаба, както и на софийския щаб.

Вероятно другата седмица ще свикаме по този повод председателски съвет, но ще се състои онлайн предвид мерките. Засега не се налага да имаме спешни заседания, няма какво неотложно да се решава.

- Имате ли представа с колко хора е бил контактен този ваш колега и дали сред тях за и други общинари?

- Имали сме сесия последно на 12 март, но нямам представа дали тогава този човек е бил заразен. Това се изследва във ВМА, където ще кажат откога е, ще проверят какви са били контактите и ще предприемат мерки. Нямам информация по този въпрос. 

- А има ли други изследвани общинари във връзка с това?

- Не ми е известно. Според мен лекарите ще изследват това, защото това се прави по процедура. Всички сме взели съответните мерки, за да се изолираме още от началото на извънредното положение. 

- Одобрявате ли мерките и обмисляте ли по-сериозни за София?

- Ние сме изразили мнението си, че по-строгите мерки са необходими и дават по-добър резултат. Подкрепяме всички и се радвам, че и столичани в последните дни го осъзнават и ги спазват.  

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19030
архив

– А сега за какво ще пием - за здравето или за късмета? – Нека пием за късмета, щото ей го на - прасето си беше здраво, но нещо нямаше късмет....

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x