Вход
София
Времето в София 13 o C

САМО В ПИК! Явор Гечев изригна срещу Нинова: Нека свие егото си и да чуем посланията й

САМО В ПИК! Явор Гечев изригна срещу Нинова: Нека свие егото си и да чуем посланията й

на 21.06.2019
73805
18
САМО В ПИК! Явор Гечев изригна срещу Нинова: Нека свие егото си и да чуем посланията й
Автор: Симо Русев
21.06.2019
18
73805

Бившият зам.-министър на земеделието и храните, бивш шеф на младежите социалисти и член на Националния съвет на БСП Явор Гечев коментира пред ПИК кондицията на партията след изумителния конгрес, на който делегатите трябваше да констатират оставката на председателя Корнелия Нинова, но се оказа, че такава оставка няма. Гечев изрази мнение, че партията е с традиции и идеология и не зависи от водача си, пък дори той да се казва Нинова. Това, че аз не съм привърженик на Корнелия Нинова, не ме прави човек на Георги Гергов, подчерта Гечев.         

- Г-н Гечев, не се ли разминаха очакванията на социалистите, а и на обществото, с това, което се случи на последния конгрес на БСП?

- Няма лошо цялата държава да се интересува от конгресите на БСП. Това е добра тенденция. Означава, че БСП е все още изключително значима партия. Какво се случи? Корнелия Нинова оттегли своята оставка. С това се загуби заряда на самия конгрес. Оттам нататък, за мое голямо съжаление, нямаше дебат по реалните причини за представянето ни на европейските избори. Нямаше сериозни разисквания. А конгресът беше събран за това. Разбира се, и за оставката на Корнелия Нинова. Общественото очакване, или поне моето, беше да си говорим сериозни неща, а те не са просто председателят.

- Тази подмяна на дневния ред, пренебрегването на устава, оставката – има я, няма я, не навежда ли на мисълта за политически шизофренно поведение?

- Различни са тълкуванията. Аз не искам да съм краен в изказа си. Корнелия Нинова остава председател до реализирането на мандата си. Няма драма в това. Въпросът е, че изказът не беше този, който трябва да бъде. Нещата отдавна са стигнали до крайност. Такива думи между другари, между съмишленици в една партия не трябва да се казват. Затова ми се струва, че партията в голяма степен остава разделена на този етап. Сега с удоволствие и нетърпение ще чакам следващия Национален съвет, за да видя посланията от самия председател. В нейни ръце е помиряването на партията и то на база реални политики и идеи. Досега този дебат не се състоя. Той трябва да се състои, защото иначе няма разлика кой ще е председател на БСП, ако ние ще продължаваме да губим избори. Това е големият проблем за нас. Това са крайности, но картите са у Корнелия Нинова и очаквам да видя дали разделението ще продължи, или ще се търсят компромисни варианти за правенето на реални политики и взимане на решения.

- Говорите за разделение и проблеми, не е ли вярна тезата, че сме свидетели на нездрава партия и то точно защото на председателското място стои болезнено амбициозен човек?

- Тази формулировка може и да е ефектна, но пак казвам, не е най-важно председателското място. Първо, според мен, една партия е болна, когато е болна идеята и. Аз искам да видя в БСП на практика борба за решения, борба на идеи, които не всеки път са в медиите. За съжаление обаче, това минава през компромиси. През прибиране на собственото его на всички. Най-вече на председателя. Защото Нинова има конфликтна комуникация вътре в партията, което неимоверно води до изменение на дневния ред. Дневният ред не е това кой е председател на партията, а как се правят избори и какви политики правим, как ги отстояваме в Народното събрание и пред обществото. За съжаление обаче, дебатът беше преместен.

- Това прави ли ви част от опозицията в партията?

- На мен този дебат ми е странен. Това, че аз не съм привърженик на Корнелия Нинова, не ме прави човек на Георги Гергов или на Димитър Дъбов. Т.е. няма опозиция в БСП. Има хора, които имат определени мнения и си ги отстояват. За съжаление, никой от нас не е съвсем прав. Нормално е да се води дебат, защото няма перфектни хора. Нормално е всеки да греши. И аз ще съм изключително доволен, ако на следващия Национален съвет Корнелия Нинова стане и каже: „Да, другари, всичко, което съм правила, съм го правила за партията, но може и да бъркам. Дайте да видим какво правим, за да се представяме по-добре, да спадне напрежението и да си говорим за идеи, а не да се обвиняваме един друг и да казваме думи за собствената си партия, които, първо, не са докрай верни и след това посланието по-скоро е противоречиво.“ Иначе, да. Корнелия Нинова има мандата си, трябва да го завърши. Оттам нататък обаче работата е между конгресите, а не на самите конгреси.

- Предстои ви много сериозна работа преди и на самите местни избори. Тези непреодолени разделителни линии няма ли да доведат до това БСП за пореден път да загуби и така да бетонирате ГЕРБ във властта?

- Вижте, няма нито предварително спечелени избори, нито предварително загубени. Последните избори го доказаха. Въпреки че всички прогнози даваха преднина на БСП, тази преднина не можа да се реализира. Т.е. наистина е въпрос какво прави партията и как работи като единен организъм, а не като групички. Ако имам обвинения към Корнелия Нинова, е, че тя е изключително изолирана от самата партия до голяма степен. Това, че не харесваш председателя на един областен град, не значи, че трябва да не се срещаш с цялата партия. Ако имам обвинения към нея, те са, че тя не съумява да използва целия капацитет от кадри на партията.

- Защо се случва това? 

- Дебатът вътре в ръководството трябва да допринася и да дава добавена стойност на партията – както по отношение на законодателните решения, така и по отношение представянето пред хората. Това в крайна сметка е важното. Като бивш младежки председател, мога да кажа, че едни от най-качествените млади хора в БСП бяха забравени за дълго време. Надявам се този процес да се промени и да започнат вътрешни разговори и диалог, от което да произтича реална политика. Само това може да сближи позициите, като спрем да си говорим за лидера. Един председател се оценява по нещата, които прави. Картите са у Нинова, пак го казвам. Християнско е да си смирен. Въпросът е да го показваш и да се съобразяваш с многообразието и с експертизата на цялата партия. Нищо повече. Партията е по-голяма от всички ни. Председателите идват и си отиват. Въпросът е какво остава след себе си.        

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(18)
1
Присмяла се кука на крив пирон ХА!
2
Другите са като мумии - само да крадат знаят
3
...цяла България се била интересувала от конгреса! Ами то такъв цирк , с изцепките на Крушовишката агресивна Простотия , за изпускане ли е ! Поне зрелища ни предлага, как ще почнат да се самоизяждат "другарите"! "Идеология", каква идеология,цялата линия на поведение на Корнела е ...да се прави на по-мъж от Борисов! Там обясненията са по-скоро в областта на медицината...
4
Разбра се че Мафията си има партия и това е БСП! Колкото и да се въртите и усуквате, не може Бойко да е виновен и за мизеверлъците на БСП, стига му че е виновен за менопаузата на Курни и за импоІтенІцията на Радев. Червеният електорат харесва Радев, че правил коремно, можел с Деса и на пилон да се върти, ами като е толкова як и смел, защо не предизвика Бойко на двубой, да се види кой е по-силен?
5
Глутница от червени кучета,отгледани от партията майка,днес са готови да разкъсат шефът на бсп,защото не пее по техните ноти.Настървените съсли,ако днес овладеят положението в партията,утре свинаря от Пловдив,ще кацне в Банкя за "служебен" разговор.Той е стриктен в отношенията си,особено когато е "глътнал" няколко десетки милиона лева.
6
Че то тази партия винаги е била съставена от " глутници" "настървени съсли"! Колкото до "десетките милиони" , лично подписа на Корнелия присъства при "харизването" на Пловдивския Панаир на Гергов, в качеството си на зам.министър!
7
Егото и е по високо от кобилата ама политическите и възможности са по ниски от тревата
8
гергов какъв политик може да бъде този гнусен крадец,селски тарикат.
9
гергов какъв политик може да бъде този гнусен крадец,селски тарикат.
10
До №-6: Уважаеми читателю,имам предвид варненската "дупка", която беше "запълнена" с 43.000.000 лева преди няколко месеца.Казусът стана известен на всички българи,кой е "запълнил" дупката.Разбира се,Нинова не е цвете за ухото!
11
Същото важи и за критикарите. Ако млъкнат, може и да ги чуят някакви послания.
12
СТИГА,МАНИПУЛАЦИИ!!! ИЗКАРАЙТЕ най-после СПИСЪКА с ИМЕНАТА на тези ,които ПОДМЕНИХА листата за Евровота!!! Нека всеки член,симпатизант,САМ направи ИЗВОДИТЕ си!!! ВРЕМЕ е за ИСТИНАТА!!!
13
Това е най-добрата работа за Google. Получих първия месец от € 27936 за работа по 3 часа на ден. Започнах преди четири месеца и веднага взех вкъщи поне 7645 евро до 9264 евро на седмица. Не мога да повярвам колко е лесно, след като го опитах. Потенциалът с това е безкраен. Това е, което правя тук.......................>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
14
Селянката от с. Крушаре едно към едно докарва Стамболийски на юначност, привързаност към селскостопанските животни, лицеви черти, пламък в погледа и жестовете. И по любов към компартията. Дали няма да свърши като него?
15
И какво ще остави Корнелия след себе си? Май спомените за нея няма да са хубави...
16
Пик знаем, че народа се радва и вълнува от Борисов, но отвреме на време пускайте някой джолан мухабет и за Румен Пъпката, че пенсионерите и циганите му забравиха името. Пък и бая пара от субсидии пръсна, да разкарва на наш гръб простата си селска курабия!!
17
БСП вече ще е само коалицийки с Факултета и Самоков. Искаме да деклерира каква членска маса има! Ще се спукате от смях от опозицията за 25 милиона и оркестъра за тържествата при погребения!
18
Има една много вярна приказка:”Дай на проста жена власт и пари и гледай сеир”. Нинова олицетворява тази приказка. Извинявам се на всички засегнати,но и аз съм жена.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 15891
архив

“Повтарям един милион се пише с шест нули, а половин, с три нули!”
(Военен)

няма нови новини
Днес: 268
hot
най-четени новини в момента
сега
2217
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Христо Иванов от ДеБъ: България е основана през 9-и век (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
С тези храни жените стареят по-бавно
x