САМО В ПИК! 9 ПО РИХТЕР В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО: Румен Радев в паника след арестите на най-близките му хора - двама от съветниците му с белезници, третият уволнен. Обиските и разследването продължават (ОБЗОР)

ГОРЕЩО
БОМБА В ПИК! Ето го брачния договор на Бойко Рашков, най-богатия политик! Съпрузите поделят рекордните 19 имота. Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, два джипа, две къщи в Стара Планина, влог от 750 000 лв. остават за министъра (УНИКАЛНИ ДОКУМЕНТИ) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ДАНС започна проверка в Община Варна, души около боклука на морската столица ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът на Радев в нова гонка с медиите - закри важно заседание със синдикатите. ТЕЦ "Марица-изток" 2 на колене, синдикалните лидери категорични: Няма да се съгласим миньорите да станат берачи на лавандула (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Валентина Маджарова е избрана за шеф на спецпрокуратурата 
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

САМО В ПИК! 9 ПО РИХТЕР В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО: Румен Радев в паника след арестите на най-близките му хора - двама от съветниците му с белезници, третият уволнен. Обиските и разследването продължават (ОБЗОР)

200844
на 09.07.2020
САМО В ПИК! 9 ПО РИХТЕР В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО: Румен Радев в паника след арестите на най-близките му хора - двама от съветниците му с белезници, третият уволнен. Обиските и разследването продължават (ОБЗОР)
Автор:   ПИК

Земетресение с магнитуд 9 по скалата на Рихтер удари президентството тази сутрин! Специализираната прокуратура и военно-окръжната прокуратура, служители на МВР и експерти влязоха със съдебна заповед за обиски, изземания и арести в кабинетите на президентския секретар по правни и антикорупционни въпроси Пламен Узунов, както и в този на съветника по отбрана Илия Милушев. Към обяд и двамата се оказаха с белезници и в арестувани, за което съобщи първо ПИК, а после бе и официално потвърдено и от прокуратурата. 

препоръчано

По информация на медията ни, Узунов е арестуван в Пловдив и се конвоира към София, като се очаква да пристигне в президентството, за да отвори касата в кабинета си. Той е задържан по разследване за търговия с влияние, за което днес е арестуван и бизнесменът Пламен Бобоков и ще бъде отведен в 9-то РПУ.

Илия Милушев пък е отведен от Военно-окръжна прокуратура и ще бъде задържан в 3-то РПУ в столицата. Той е задържан по производство за шпионаж.  

Претърсванията в президентството стартираха към 9:30 часа сутринта, като на място имаше бус на "Бюрото по защита" към прокуратурата, военни прокурори, както и обвинители от спецпрокуратурата. Малко по-късно бяха изнесени документи и компютри, и откарани с бусовете на държавното обвинение.

ДАНС пък публикуваха съобщение, че се отнема достъпа до секретна информация на хората на Румен Радев, срещу които текат досъдебни производства на прокуратурата, както и акция в президентството. 

"Въз основа осъществяване на законово регламентираните функции на Държавна агенция „Национална сигурност”, са връчени Отнемане на разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето И.М. и Отказ за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето П.У. Лицата са висши служители в Администрацията на Президента на Република България", заявиха от ДАНС. 

Преди минути както агенция ПИК отново първа съобщи, в ареста за 24 часа в 3-то РПУ е настанен обвиняемият Пламен Бобоков. Именно от неговия телефон стана ясно, че той и Пламен Узунов са общували месеци наред и са разменяли чувствителна информация, включително и съдебно решение от ВАС преди то да бъде обнародвано. 

Главният прокурор Иван Гешев пък коментира, че не вижда нищо притестнително да се правят обиски дори и в президентството и всеки, който е нарушил закона трябва да отговаря затова. Гешев допълни още, че по повод изнасянето на класифицирана информация, спокойно може да се говори за политически шпионаж, но за съжаление в България подобно нещо няма и законодателството е редно да бъде обновено. 

Припомняме, че предстои Конституционният съд да се произнесе и за имунитета на президента и дали той може да бъде подведен под наказателна отговорност за държавна измяна, което кореспондира и с днешните арести на Милушев и Узунов. 

Медията ни научи още, че Румен Радев е освободил един от най-верните си хора Димитър Стоянов, известен като Митко Есемеса, който също е замесен в редица далавери, като лъсна в афера с укриване на информация от КПКОНПИ.

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 323
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това