САМО В ПИК TV: Горещи данни от "Сова Харис" - ГЕРБ безапелационно първи с 26,72%, БСП падат драматично след "Има такъв народ" (ВИДЕО)

НАЙ-ВАЖНОТО

САМО В ПИК TV: Горещи данни от "Сова Харис" - ГЕРБ безапелационно първи с 26,72%, БСП падат драматично след "Има такъв народ" (ВИДЕО)

101804
на 04.04.2021
САМО В ПИК TV: Горещи данни от Сова Харис - ГЕРБ безапелационно първи с 26,72%, БСП падат драматично след Има такъв народ (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Шефът на социологическа агенция "Сова Харис" Васил Тончев изнася последни данни за изборните резултати от парламентарния вот на финала на паралелното преброяване.

препоръчано

На база на 97% от паралелното преброяване резултатите са: 26,72 за ГЕРБ, 17,22% за "Има такъв народ", 14,80% за БСП, 9,81% за ДПС, 8,51% за "Демократична България".

На ръба остават "Изправи се! Мутри вън" с 4,88% и ВМРО с 4,27%.

За коалицията на НФСБ и "Воля" са гласували 2,9%.

"Трудно ще бъде сформирането на правителство. Първият мандат ще бъде даден на ГЕРБ. Слави става незаобиколим фактор за съставянето на правителство", каза Васил Тончев от "Сова Харис" и добави, че тези резултати ще са много близки до крайните.

"При тази ниска активност - около 45%, делът на вота в чужбина ще се увеличи.  Някъде около 30 000 гласа ще са 1%. И ако гласуват 150 000 гласа, това са още 5%, които ще се преразпределят. Очакват се най-много гласове за ДПС, "Демократична България", ГЕРБ и "Има такъв народ"", уточни социологът.

"Доста съм загрижен от тези резултати. Трябва да търсим изход от тази ситуация", каза още Васил Тончев.

"Българите се плашат в тази ситуация, за да не се разклати лодката, затова и статуквото получава толкова висок резултат, като включително и ВМРО се яви самостоятелно на изборите и минава бариерата", продължи шефът на "Сова харис".

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 206
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това