Вход
София
Времето в София 14 o C

САМО В ПИК TV: Експертът Боян Чуков разкрива причините за конфликта Русия - Украйна и има ли опасности за България (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV: Експертът Боян Чуков разкрива причините за конфликта Русия - Украйна и има ли опасности за България (ОБНОВЕНА)

на 03.12.2018
237981
28
САМО В ПИК TV: Експертът Боян Чуков разкрива причините за конфликта  Русия - Украйна и има ли опасности за България (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
03.12.2018
28
237981

Експертът по национална сигурност Боян Чуков разкрива какви са причините за внезапния конфликт между Русия и Украйна и какви са опасностите от него за България и света.

Защо сблъсъците между двете държави не секват? Какво поклажда лошите отношения между тях? Защо Европейският съюз се провали в миротворческата си дейност в Украйна? Каква е ролята на американският президент Доналд Тръмп в ескалацията на този конфликт? Каква позиция трябва да заемат българските власти?

"Това беше логичен завършек на поредица от актове, които го подготвяха. Преди два месеца ЕП прие резолюция за Азовско море - там Русия беше обвинена в агресия. Беше сезирана и ЕК. На 17 ноември в САЩ се срещнаха Майк Помпейо и военният министър на Украйна. Те сключиха споразумение. Очаква се в следващите 20 години консумацията на газ в ЕС да се увеличи с 200 млрд. куб. м. Самата Европа пък намалява с 30% собствения си добив на газ - става въпрос за Великобритания и Норвегия. Остават 20% пазар за американски втечнен газ, Испания вече подписа договор за газ от Ямал", коментира Чуков.

"Владимир Зеленски е втори, той нещо като украинския Слави Трифонов. Зад него стои Игор Коломойски. Първа е Юлия Тимошенко. Няма шанс Порошенко да спечели. С военното положение се блокират действията в районите с подчертано руски наклонности. Той допусна и една грешка. Радата го прие за 30 дни, но допуснаха една грешка. Напечатаха предварително на хартия мотивите за това военно положение", направи анализ на политическата обстановка в Украйна гостът на ПИК TV.

"Тръмп не може по никакъв начин да се радва на втори мандат на Порошенко, защото той е свързан със случая "Манафорт". Американците са заявили, че на този етап няма да правят нищо на изток от Днепър. В Лвов имаше учения с техни самолети. Те се пазят от сблъсък с руснаците", допълни Чуков. 

Според него, американският президент първо гледа политическите проблеми в Америка, а външната политика остава на заден план. "През 2016 г. е искал да построи "Тауър Тръмп" в Москва със 100 етажа и да подари апартамент за 50 млн. долара на Владимир Путин. Така той е вкаран в коловоза руска следа. Имало е такива разговори, но те са били преди Тръмп да се кандидатира за президент. Човекът, който е извършил преговорите - Феликс Шефер, е роден през 1966 г. и се казва Филип Шафински, заминал е в Израел, в САЩ лежи в затвора за побой, след това става брокер на недвижими имоти, връща се в Москва и там е вербован от служител на ЦРУ. Вижда се, че американските служби са направили постановка на Тръмп", каза Чуков за т.нар. руска следа в президентските избори в Америка през 2016 г.

Зигмар Габриел хвърли бомба: Украйна се опита да вкара Германия във война

Зигмар Габриел хвърли бомба: Украйна се опита да вкара Германия във война

„Украйна се опита да ни вкара във война“,...

на 02.12.2018

"Като изключим позицията на президента, той бързо се коригира и неговата позиция се доближи до тази на митнистър-председателя, която е разумна и темперирана. Евентуален конфликт в Черно море ще забави "Турски поток". В момента Украйна се бие на живот и смърт. За да бъде рентабилна газопреносната мрежа там, трябва да минават 40 млрд. куб. м. газ на година. Тя става нерентабилна и ненужна. За Украйна е въпрос на живот и смърт да бъдат спрени "Северен поток-2" и "Турски поток". Това удря интересите не само на България, а и на Югоизточна Европа", сподели гостът в студиото.

"Не считам, че обстановката е такава да се стигне до сблъсък между НАТО и Русия. Имаме едно дрънкане на оръжие. В Прибалтика имаме някакви батальони, сложна работа е с един батальон да нападнеш някого", заяви по темата за отношенията между НАТО и Русия.

"Категорично украинските кораби не са искали разрешение да влязат в пролива. През септември месец влязоха няколко кораба, но по правилата. Сега те са търсили провокацията, защото радиостанциите им са били изключени", върна се отново на началото на конфликта експертът по национална сигурност.

"Винаги съм твърдял, че е необходимо България чрез своя премиер, и чрез своя президент, да говори в един глас. Създава се една кризисна група, която заседава с президентската администрация, администрацията на премиера и тогава всички се събират заедно и се ползват от общата позиция. Ние в този план олекваме, вече друг въпрос е кой е виновен и кой не. Час по-скоро "Дондуков 1" и "Дондуков 2" да седнат да пият едно кафе и да се разберат. На премиера може да отговаря президентът и на президента - премиерът. Винаги съм го считал", каза Чуков.

"Всички политически сили в момента се готвят за предсрочни избори. Гражданите са недоволни от статуквото. А в него влизат всички партии, които са на терена. Има два начина за излизане от тази ситуация. Първата е да излязат нови политически субект, което е доста трудно. По листите на европейските избори ще се види дали политическите партии си остават в света, който си отива или ще има нови хора в техните листи. Имам предвид нови лица в кавички. Под ново лице не означава да намерим един 25-годишен младеж. И отляво, и отдясно има много хора, които имат позиции и тези позиции са против статуквото", анализира ситуацията у нас Чуков.

Президентът на Украйна с призив към Германия за увеличаване на военното присъствие в Черно море

Президентът на Украйна с призив към Германия за увеличаване на военното присъствие в Черно море

Президентът на Украйна Петро Порошенко призова властите в...

на 02.12.2018

"Ръководството на "Позитано"... нямат представа за какво става дума. Виждам някакъв лек проблясък в г-жа Нинова - търси за конкакт определени хора, има промяна в реториката, опитва се да подаде ръка на хора, които лично тя елиминира. За да има успех БСП тя трябва да научи действието събиране. Да се огледа около себе си - голяма част от хората около нея са конюктурни и нямат политическо мислене. Двамата - Станишев и Нинова, ще се разберат. Виждал съм как Станишев подава ръка на Нинова, но това беше преди година и половина. В цялата тази история не трябва да забравяме, че има разделение в БСП. От едната страна са националистите и традиционалистите, от другата - либералите", направи експертен анализ на случващото се в БСП той. 

"ГЕРБ разполага с огромен административен ресурс. ГЕРБ има поне 700 000 гласа само от администрацията. С времето, както всеки един продукт, се износва. ГЕРБ също би могъл да е освежи с нови лица. В ръководствто има много изтъркани лица. Включително и в това правителство има и хора, които са натрупали професионален опит и не бива да се изхвърлят. ГЕРБ се опари със своите коалиционни партньори", коментира ситуацията в управляващата партия Чуков.

"В исторически план БСП никога не е била лидерска партия. Излезе ли от тези рамки, тя започва да губи. Допълнителни проблеми донесе и смяната на главния редактор на "Дума". Аз съм традиционалист и не възприемам идеите на либералните глобалисти. Считам, че бъдещето на света е в традиционността. Една от ключовите фигури в БСП каза преди време "Аз от идеология не разбирам, на мен ми дай партия да правя". Ако този конгрес определи ясно идеите и идеологията, всичко друго ще се подреди много ясно. До момента ние имаме едни шрапнелни действия", отново коментира ситуацията вляво Боян Чуков.

"Путин също има проблеми, които се задълбочават. В последните две години либералният блок в правителството, начело с Медведев, работи срещу Путин. Неговият рейтинг също спадна", анализира и процесите в Русия той.

Сподели:
свързани новини
ГОРЕЩА ТЕМА: Путин: Военното положение в Украйна е въведено избирателно ГОРЕЩА ТЕМА: Путин: Военното положение в Украйна е въведено избирателно
Руският президент Владимир Путин увери, че лидерите на...
на 02.12.2018
Напиши коментар »
(28)
1
Защо да е експерт,не е ли по линия на ДС БКП?
2
Причините са геополитически,като едните искат да закрепят Потрошенко на всяка цена на изборите за Президент,в стремежа им за световно господство,другите искат да го махнат на всяка цена,като превратаджия и чужда марионетка. БГ няма място в тази игра и трябва да е неутрална.Вече претърпяхме огромни икономически загуби да купуваме същия/руски/ газ от Турция.Съюзна Германия си построи две тръби,/Северен поток/,без да им пука от ЕС,Полша и Украйна.
3
За България няма никаква опасност!Великото българско нищожество Росен Банов ще ни поведе, и ние ще сразим московския агресор!
4
Geratcite v psihushki 26 Ноември 2018, 19:39 А-ла Гераците - русо-украински вариант. Каин уби Авел.. Пак ли??? СТИГА КРЪВ! Хора, спрете овреме тая лудост. САМО ООН ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ НАМЕСИ ЗА РАЗДАЛЕЧÃВАНЕ НА НАСТРЪХНАЛИТЕ КАТО БЕСНИ И ГЛАДНИ ПСЕТА товарищи и озаптяване на бесните им предводители. Ако трябва и в ПСИХУШКИ да ги запертят, в СССР имаха опит с тая дейност. Да им лепнат по един член, че са опасни за себе си и обществото и там си знаят работата. Може и в една "палата" да ги сложат...НИКАКВО НАТО!!!
5
............ЧУКОФ.....ГЛЕ СА МАМАН ПРЪДЕЛ ПИКЕЗКИ.....РУСИЯ СПАСИ УИРОПЯ УТ ИДИЛ.....У СИРИЯ....А УКРИИНА ЕВРЕЯ Я ВЗЕ ПОД АРЕНДА ЗА КРАТКИИ СРОК !.....И.....СА ПЕДРО ША ГУ Е.БАТ ХОХЛИТЕ.....НАЧИ НЕГУВИТЕ....И......УРИИНА ЗАМИНАА КОТУ ДАРЖАВА !.....ШО ТЯ Е ИЗКУСТВЕНО САЗДАДЕНА !.....ЛЕНИН И ДАДЕ НЕЗАВИСИМОС.....И КВО СТААНА ?......НА КОИ Е КИИВ ?......СЕЕДНО А ПИТАТЕ НА КОИ Е НАЗАРЕТ !......УКРИИНА СФААРШИ....НЕМА Я !......ЧУКОФ КВО Е БЕСАРАБИЯ БЕ ГОВЕДО ?.....А ГАЛИЦИЯ ?......ТЕЕ.БА УФ ЕХПЕРТА !......КВО Е УКРИИНСКИ ЯЗЬИК ?......А ?.....МИ ГРАМАТИКА УКРИИНСКА ?......ХА !......МИ НЕМА ТАКАЯ !.......
6
.............ПИКЕЗ НААСРАН ШО ВИКАШ ГОВЕДА У ИМОТА ?.....УИРОПЯ ГЕИЗКА ТРЕА А Е БЛАГУДАРНА НА РУСИЯ.....ШО РУСИЯ СПРЕ ИДИЛ А ЦАЛУФКА ТАНТЕ У БЕРЛИН !......ЧУКОФ ТЬИ КЪФ ИДЬОТ СИ ?.......ТЕАТРАЛЕН ИЛИ ТЕОРЕТИЧЕН ?......
7
ТОЧЕН АНАЛИЗ,НЕРАЗБИРАЕМ ПО РАЗБИРАЕМИ ПРИЧИНИ ОТ 'ФОБИ И ФИЛИ', ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА ВЕЧНИ А СТАТУКВОТО С ИЗЧЕРПАНО ДОВЕРИЕ ОТ ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО,ДАНО НАРОДА ПРОГЛЕДНЕ И ОСЪЗНАЕ В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕ СЛЕД (100) ГОДИШНОТО 'ЦЪФТЯЩО' СЪСТОЯНИЕ/ОТ РЕПАРАЦИИТЕ СЛЕД ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА/ ! ! ! !
8
Шербета пак се объркал. Сефте. Ама казват, че после се коригирал. Значи се поправил.
9
Не искам разни ДС доносници, клели се в КГБе, да ми обясняват за причината на мурзилската инвазия в Украйна. Хората имаме очи и уши, а тези които имат и глави а не кухи промити червени манерки, добре виждат колониалната и империалистическата политика на Путин..
10
TO САЩ АРМИЯ АФГАНИСТАН ?? >> https://www.youtube.com/watch?v=ETjPXfsvQNg
11
Радев страхливо се е коригирал, а бе много смел в изказа си, дали корекцията е от Иво, или сам е достигнал до извода, че трябва да е по-обран? Нинова е ясна, либерстка е по много причини, личностно-семейни дори! Това е причината да флиртува с ДЕОС, като най-близки идеологически към дуалистичната БСП!От създаването си БСП е с неопределена сексуална ориентация. Самото определение Братски Партии е показателно за половия дуализъм на лидерите им! Братство между сестри!!! Наистина са сбъркани по рождение другарите, това е и една от предпоставките на масовата педе рас тия в БСП, а децата на БКП ръководителите се събраха в партия ДЕОС! Определено подлудяват, когато срещнат нормални хора, без тяхната полова дуалност, за това и Кутевите тролчета са латентни пед.али и лезбита, също като дъщерята на Кутев! Надява се да я пласира на мястото на Чумата, като джендърка сланинеста, ама и на него няма да му излезе математиката, Осата Костинбродска е подготвила Ангелчо за този пост!
12
Скоро добрия човек Шаломович ще натрие кашерния нос на добрия човек Валцман.В следствие на това добрия човек Кушнар ще забогатее с няколко стотин милиарда от продажба, пърдон, (братска помощ) на оръжия. И резултата от това забавление ще са няколко стотин хиляди мъртви Гой.
13
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
14
Аз като европейски българин считам, че е вредно в ПИК- сайта на Нова България, да бъдат публикувани мнения на отявлени противници на евро-атлантическата ориентация на Българи. форумец
15
Правилно сте го титулували експерт. В академичната йерархия, експерт е по-ниско от специалист, противно на йерархията в държавната администрация, където за длъжност специалист, изискванията са за среднист. Всъщност, към това интервю на експерта на Магарещки нямам много забелешки, но истинските специалисти-арабисти го считат за не достатъчно навътре в материята. За това, Боян Чуков (букв. превод от Садъков; вероятно турчин, далеч по-малко – помак) – експерт. Специализирал се е в журналистическите анализи. Е, не аналЛизи, като миризливите парцалчета от хигиенната ви кофа (по уважавания от мене колега тролче Макс Вълчев). Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!!!!!
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
ДС доносник и дегенерат с бебешка порочна долна челюст, видите ли човек с такава челюст - значи е помачор и мръсник.
18
тия двете чукчи досега бяха специалисти по арабите, сега вече разбират и опт украйна, майната им проста
19
Ако си от постоянно похапващите и винаги си проваляш диетите ,опитай това http://bit.ly/2p1tJi2
20
Тоя дърт комуняга изчака да получи инструкции (и рубли) от московията и веднага почна ръси по медиите зловонна съветска пропаганда.
21
По-големи идиоти от пишещите в този форум няма. Вероятно един психичноболен дращи повечето повръщаници из форумното пространство. Не е зле ПИК да почиства форума си. Защото свободата да напишеш мнение не е само за умните, свободата е и за дебилите. И тогава става страшно.
22
До кога ще се кани този празноглавец, на който трудно му се отдава да рекламира кремълската политика. Другарю, Русия няма нищо общо с Черно море. Тя е примитивен завоевател на Крим и не може да се разпорежда там. Да си нарами моста на Керченския пролив и да си го носи в сибирските блата. Русия е бедна, ужасно изостанала държава, която няма икономика. Единствено тя заплашва света с ядреното си оръжие и че ще избие цялото човечество, ако не си взема от света това, което тя реши. Армията и е от деца и психопати, за които човешкият живот не струва нищо. Тя се е въоръжила със стари техники и технологии, които непрекъснато показва на света като нещо съвършено.Престанете да лъжете за величието на Русия.
23
България гледайте, другарки и другари, България!
24
Защо да трябва украинците да искат разрешение за преминаване през Керченския пролив след като и двете им основни пристанища са на Азовско море и няма откъде другаде да минат??? А и досега е било без разрешение, откъде - накъде? Азовско море да не е изцяло руско??? Както им се иска на източната империя. Срам и позор за наглата руска атака. Днес - Азовсо, утре - цялото Черно море ще им се прииска.
25
Не разбирам от политика много ,но зная ,че ::ВСИЧКО Е ПОЛИТИКА.........ОТ КУПУВАНЕТО НА ХЛЯБ ИЛИ ЦИГАРИ ДО СВИСТЕНЕТО НА КУРШУМИТЕ............ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА.............МИСЛЕТЕ С ГОРНАТА СИ ГЛАВА ДРАГИ МЪЖЕ ПРЕЗ ДЕНЯ ,. А ПРЕЗ НОЩА С ДОЛНАТА ........В КРЕВАТА. ! ! ! ! СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ПОЛИТИЦИТЕ. ! ! ! НА
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
ТЪПАНАР БЕШЕ И ТЪПАНАР ЩЕ СИ ОСТАНЕШ,ВСИЧКО КОЕТО СИ ДО СЕГА ГО ДЪЛЖИШ НА МАЙКА СИ КАТЯ ЧУКОВА-АКТРИСАТА.......А ТИ СИ БОКЛУК.
28
За някои хора няма пенсионна възраст.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 21011
архив

Две жени били осъдени на 3 години затвор. Прекарали ги в една килия. Освободили ги в един и същи ден. Те обаче останали заедно пред вратите на затвора още 30 минути, за да си доприказват...

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1544
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Картечарката Мая с тежък комунистически залп за София (ВИДЕО КОМЕНТАР)
x
Добрите планове правят добрия секс
x