САМО В ПИК TV! Топ анализаторът Борислав Цеков разкрива бъдещето пред Тръмп, заверите на Румен Радев и предизборния екшън (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК TV! Топ анализаторът Борислав Цеков разкрива бъдещето пред Тръмп, заверите на Румен Радев и предизборния екшън (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

156074
на 11.01.2021
САМО В ПИК TV! Топ анализаторът Борислав Цеков разкрива бъдещето пред Тръмп, заверите на Румен Радев и предизборния екшън (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Шефът на Института за модерна политика Борислав Цеков прави безмилостен анализ на събитията във Вашингтон и София.

препоръчано

Какво бъдеще очаква сегашният американски президент след 20 януари, когато постът в САЩ ще поеме Джо Байдън? Какви са перспективите пред сегашния български президент, след като се превърна в лице на опита за преврат в България и в момента търси аргументи чрез консултациите си за отмятане от посочената от него дата на парламентарните избори - 28 март?

Юристът обяснява какви подводни камъни крият исканите от обитателя на президенството и извънпарламентарните партии гласуване по пощата, пускането на бюлетини в преносими урни от карантинирани и болни от коронавирус, лелеяното машинно гласуване и изтеглянето на парламентарния вот за последния възможен срок в края на май. Ще се стигне ли до избори "2 в 1" и това ли е целта на Румен Радев?

"Тълпите, екстремистите на левицата палеха  и трошаха. Поддръжниците, които нахлуха в Конгреса се снимаха с портретите. Това не оправдава акта им, но забележете разликата в манталитета. Вторият опит за импийчмънт на Тръмп ще бъде неуспешен като първия. Защото няма процедурно време. Няма и никакви конституционни основания. Има един огромен страх, който тресе демокритическата върхушка - страхът от огромното влияние на Тръмп сред тези 75 млн. американци, които гласуваха за него. Американският "Галъп" излезе с изследване, че Тръмп е най-харесваният американски президент, дори повече от Обама", каза Борислав Цеков. 

Имало огромни манипулации на изборите, гласували "хора от гробищата", според анализатора. 

"Байдън очевидно ще бъде сламен човек на корпоративната олигархия, която се опитва да си върне властта, след като беше изтласкана 4 г. от Тръмп. Една лудост е обхванала Демократическата партия. Америка влиза в дълбока криза и дълбок упадък на демократичните нрави. Сега показаха, че правят избори като банонова република. Аз очаквам да възникне тотална икономическа криза в края на годината", обясни Борислав Цеков. 

"Една част, които формираха общественото мнение по време на протестите у нас, сега искат да изтрият Тръмп. Бях юрист в парламенвта, споделях протестите срещу проваленото управление на БСП. Но бях сред тези, които нахлуваха в парламента, защото това е безобразие", каза Цеков. Примитивна гражданска култура нарече той двойния стандарт на хората, които подрепят летните протести и охулват протестите срещу правителството на Орешарски. 

"Юмрукът на Тръмп е на нивото на брадичката и значи единство и сила. А високо вдигнатият на Радев означава на бой и на нож. Двата жеста нямат нищо общо", уточни Цеков. 

Въвеждането на гласуване по пощата у нас, според Цеков, въвежда много широк път за търговия с гласове. "Ако сега тя е доста по-сложно задание, освен да платиш на човек, той трябва да отиде до урната - сложна логистика, по пощата търговецът на гласове ще дойде вкъщи на подкупения избирател. Българите в чужбина ще гласуват по стандартния начин. Защото гласуването по пощата е 100-процентова гаранция за фалшификация на изборите. Нима българите в чужбина искат да им бъдат откраднати гласовете", обясни той. 

Цеков коментира и машинното гласуване. Според него никой не можел да каже какъв софтуер се слага в машините. Той призова хората да не се доверят на гласовете. Машините, според него, крадат гласове. 

Датата на изборите било прибързано решение, взето кабинетно и на тъмно. "Когато беше съсипан от критика, държавният глава реши да прави консултации. Тези, които настояват за възможно най-ранна дата, си правят грешен анализ. Не знаем каква ще е ситуацията в епидемична обстановка в края на март. Затова избирателната активност ще бъде малка. Малките партии, за да имат поне шанс да прескочат бариерат, имат интерес да има избори, когато пролетта ще бъде в разгара си", поясни Цеков. 

Кабинет ще се състави на всяка цена в следващия парламент, в който ще влезят ГЕРБ, БСП и ДПС, според анализатора. За да не се позволи на Румен Радев да си разиграе сценария със служебно правителство. 

"Радев е в много сложна ситуация от гледище на явяването си на следващите избори да е в дълбока конфронтация с партиите, които го вкараха в президентската власт - БСП и ДПС. Той трябва да си оправи отношенията с БСП. На ДПС той не може да разчита. Ако я няма БСП, не се става президент. Играта ще стане по-сложна предвид на това ГЕРБ чия кандидатура ще издигне. Едно е да е Борисов, друго е ако не е той. Ако хората трябва да избират между Борисов и Радев, не мисля, че хората ще гласуват за Радев", кагеторичен е Цеков. 

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 289
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това