САМО ЗА ДЕН: Турски изтребители влетели 56 пъти в Гърция

Балкани

САМО ЗА ДЕН: Турски изтребители влетели 56 пъти в Гърция

8513
на 30.08.2019
САМО ЗА ДЕН: Турски изтребители влетели 56 пъти в Гърция
Автор:   ПИК

Турските провокации в небето над Егейско море продължиха трети ден поред, след като в четвъртък са регистрирани 56 нарушения на гръцкото въздушно пространство, съобщава електронното издание на атинския вестник Protothema.

препоръчано

Турски изтребители F-16 и други два самолета са извършиха общо 19 нарушения на Атинския район за полетна информация и 56 нарушения на националното въздушно пространство в североизточната, централната и югоизточната част на Егейско море.

Шест от 16-те турски самолета са били с пълно бойно оборудване, а в пет от случаите се е стигнало до прихващане на машините от страна на ВВС на Гърция.

В сряда турски F-16 прелетяха над гръцките острови Инусес и Панагия, припомня изданието.

От началото на годината са извършени 45 прелитания на турски изтребители в сравнение с 25 от миналата година, което показва категоричен ръст на турските провокации.

Във вторник 22 турски F-16, както и шпионски самолет навлязоха в гръцкото въздушно пространство, което доведе до 55 официални нарушения.

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това