Вход
София
Времето в София 25 o C

Силвия Великова обърна БНР на семейно ООД! Мъжът й и брат му също на хранилка в държавното радио

Силвия Великова обърна БНР на семейно ООД! Мъжът й и брат му също на хранилка в държавното радио

на 22.09.2019
89353
49
Силвия Великова обърна БНР на семейно ООД! Мъжът й и брат му също на хранилка в държавното радио
Автор: ПИК
22.09.2019
49
89353

Българското национално радио вече спокойно може да се преименува на "Великова ООД". Медията, която се издържа с данъците на българските граждани, се е превърнала в семейна фирма на Силвия Великова и там работят като редактори и мъжа й Деян Йотов, и брат му - Добрин Йотов!

Скандалното разкритие лъсна след петъчния бой в студиата на "Хоризонт", когато бе нападнат военния репортер Добромир Видев. Както първо ПИК разкри, деверът й Добрин Йотов скочи на бой на колегата си, защото не бил съгласен с манипулациите на грантаджийската им шайка срещу ръководството на радиото.  

Именно тази шуробаджанашка групичка около Великова е поела цялата офанзива по превземане на държавното радио от новото ръководство, което иска да въведе ред и във финансите на БНР, но и в начина на работа и отразяването, за да бъде спряно използването на ефира в полза на частни интереси. Начело, разбира се, стои Великова, която докато крещи, че е независима, никак не се притеснява от сутрин до вечер да е глашайтай на соросоидите в съдебната система. 

И в тази връзка няма как да харесваш новия директор на радиото, който и да е той, ако смята, че всичко това не е редно и трябва да се прекрати. Всеки, осмелил да се развали удобството им и да пресече тази порочна атака, бива премазан и охулен от "Великова ООД", а вече се стига и до физическа саморазправа от скандалната журналистка и фамилията й. 

Освен частното ползване на държавния ефир за чужди интересни кой знае срещу какво, семейството на Великова се облажва и финансово от цялата схема директно чрез сочните заплати и хонорари, които прибират семейно всеки месец.

"Великова ООД" прибират яки пари, защото по разкрития на колегите им заплатите за редактори там се движат около 3000 лв., а отделно се взимат и хонорари, ако се работи допълнително като водещ. Именно затова се тръшна и Великова, съчинявайки си, че й пречели да води, а реално се оказа, че ръководството просто е въвело график, така че всички журналисти да се въртят пред микрофона, а не само семейното ООД.

ПИК разкри преди време и друга изгодна схема, която смуче въпросната шайка в БНР. Става дума за солидните средства от Европейския съюз, които получава протестърското движение в Българското национално радио в лицето на двайсетина водещи, които са включени да работят по програмата "Евранет плюс", пропагандираща различни събития, станали на територията на общността.

Един водещ прибира средно по 2-3 000 лева месечно за това, че изчита някакво официозно съобщение от еврочиновниците или интервюира някой наш евродепутат. Така месечно отбрани журналисти в общественото радио, което е на държавна издръжка, получават около 5-6 000 лева заплата като се добави и тази, която им плаща държавата от данъците на гражданите.

Възмутените колеги на грантаджиите тогава съобщиха, че получателите на тези пари са предимно ангажирани с кръга "Капитал", подсъдимия олигарх Иво Проковиев и бутиковата партия на бившия провален правосъден министър Христо Иванов водещи на сутрешния блок "Хоризонт преди всички" като Силвия Великова, Таня Величкова и Ирина Недева.

Недева е най-пряко обвързана с олигархичните кръгове на Прокопиев и "Протестна мрежа", която на изборите се оскандали и като политическа сила в комбина с Христо Иванов и главния си запевчик Антоанета Цонева, известна още като Кака Цона. Радиожурналистката дори модерира техни събития, а освен това получава и подкрепа от фондацията на Десислава Гаврилова, която от години е узурпирала т.н. "Черевена къща" на скулптора Андрей Николов, не плаща наем за ползването ѝ и притиска Министерството на културата да ѝ отстъпи собствеността ѝ. Гаврилова пък е съпруга на гуруто на тази нахална компания Иван Кръстев, на чиито гръб се пише не един политически провал заради несъстоятелните му съвети.

Недева смени Силвия Великова на шефския пост в сутрешния блок на БНР, след като бурната привърженичка на скандалния шеф на ВКС Лозан Панов, който се занимава повече с политическа дейност, отколкото с преките си ангажименти на съдебен началник, в нейно лице е сключила сделка с ръководството на радиото да вземе мъжа ѝ на работа. 

Между другото, някои от въпросните журналисти, като Силвия Великова, захлебваха преди време скандално и от частни медии, работейки на две места - тя се изявяваше на хонорар във фалиралата вече телевизия BiT, като незнайно как това е одобрено от ръководството на БНР и не влиза в конфликт с интересите на работата в държавното радио. 

Освен с абсолютно тенденциозно отразяване на работата на съдебната власт, захлебващите яко от европрограмата грантаджии в БНР, са разчистили националния ефир само за едни представители на природозащитниците, известни с засмукването на милиони от броене на делфини в морето, отглеждането на лалугери и мътенето на яйца на костенурки, заради което ги погна и прокуратурата. Това е организацията "За да остане природа в България" начело с Тома Белев, който къса нервите на целия туристически бизнес у нас, за да оправдава лапачката си по екопрограми.

Припомняме, че Белев се яви на последните парламентарни избори за депутат от листата на "Да, България" и спечели в родния си град Кърджали зашеметяваща подкрепа от 21 гласа. Покрай тези псевдоеколози в БНР спорадично отразяват и прокопиевите "Зелени", които също се прегърнаха с политическата мутация на Христо Иванов. Заинтересовани са засекли около 400-500 участия на пишман природозащитниците от тази кохорта и нито едно на други организации с същата насоченост.

Дали масираното им участите по "Хоризонт" е плод на вътрешното убеждение на горепосочените водещи и редактори или е мотивирано по друг начин е трудно да се каже, но сърдечната им привързаност към европейските теми и най-вече към финансираните по програмата "Евранет плюс" се измерва в реални суми, които БНР получава и разпределя към тях.

Крайно време е СЕМ и Сметната палата да проверят как се изразходват държавните и европейските пари от Българското национално радио - единственото, финансирано със средствата на данъкоплатците от държавния бюджет, както и скандалните схеми на "Великова" ООД. Това бе разпоредено и от СЕМ и подкрепено и от премиера Бойко Борисов преди ден.  

Това се случва след опитите за манипулации от страна на Великова срещу новото ръководство и голословните й обвинения, които тя сама призна, че няма как да докаже. След това пък скандално отказа предложението на СЕМ да се яви на очна ставка публично с шефа на радиото, за да стане ясна цялата истината. Директорът Светослав Костов веднага обяви, че идеята на СЕМ е отлична и ще се появи на двустранно изслушване. Великова обаче се покри в миша дупка и отказа, явно притеснена, че манипулациите й ще издишат при такава очна ставка. Дали пък няма да се окаже, че твърденията й за натиск са поредното злоумишлено съчинение на шайката й, което са измислили като активно мероприятие, за да всяват смут срещу властта преди изборите в полза на присъдружните им психодесни партии на Христо Иванов, който сам лъсна като техен рупор, явявайки се на протест пред БНР в нейна защита заедно с половината си партия?

Сподели:
Напиши коментар »
(49)
1
Както е и при почти всички на държавна хранилка , цялата им рода , изсипана на народен гръб !
2
КОМУНИСТ Взима и Дава Власт Само с КРЪВ не с ИЗБОРИ ! ГЛАСУВАНЕТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ИЗБОРИТЕ НЕЗАКОННИ ! Който Гласува на Задунайски Избори е К-ОПЕЛЕ ! Който Работи и Плаща Задунайски Данъци е К-УРВА ! Гласувайки Вие Признавате и Легитимирате НЕЗАКОННА 75 Годишна Комунистическа Власт ! Вместо Бюлетини Трябва да се Броят ТРУПОВЕ ! Всяка Избирателна Секция Трябва да Стане Масова ГРОБНИЦА ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
3
Виж Кой те Управлява! Всички са Деца на ДС и Стари Комунисти ! http://vchas.net/57588/ Задунайския КЕНЕФ 75 години се Управлява от Комунисти и Милиционери, Тоест Терористи и Убийци и от Децата и Внуците на Тези Терористи и Убийци ! Срещу Терористи и Убийци се Действа и ще се Действа САМО и ЕДНСТВЕНО със Средства на ТЕРОР и УБИЙСТВА.Комунисти,Деца на Комунисти,Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА ! Милиционери,Деца на Милиционери,Внуци на Милиционери-САМО ПОД ЗЕМЯТА ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Тази не каза ли че няма с какво да изхранва децата си ако я уволнят
6
А така, а направете разследвания ако ви стиска и в РВД
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Това ли е новата ви мисия бе джурналистчета? Да плюете по тая, понеже искала да протестира срещу новия любим прокурор на Шишо и на Мутрата? Хаха плоска история. Да не се наложи пак Борисов да се извинява вместо вас, както стана с простотиите с които заляхте един кандидат кмет на София?
9
Леле, че е грозна. Кой си ляга с нея?
10
Тя и Фандъкова е приютила фамилиите на всички видни гербаджии и добре ги охранва за сметка на столичани, които пъкт тя краде както си иска
11
Ами няма ли в БНР правила роднини по права линия да не работят? Като работи за грантовите пед.али, хванете я, гонете я. Прокуратурата да се сезира за това "кръвосмешение" в БНР.
12
Я по- добре проучете КОЙ е притискал Светослав Костов. В 21-ви век е фасулска работа да бъде открит.
13
Пукнете от яд!
14
ВИНОВЕН Е ТОЗИ КОИТО МУ Я ДАВА
15
смяна на персонала тотал,всички новоназначени само чрез конкурс и най важното условие никакви роднинства помежду им .ТОВА Е ИСТИНАТА ,ДРУГОТО ОЗНАЧАВА ВСИЧКО ПО СТАРОМУ
16
Може да е законно, но не е морално директори на обществени медии и културни институти да фигурират в кандидат партийна листа за общински съветници в Русе . Като толкова много са загрижени за русенци, да се явят като независими кандидати. Ако имат кураж, разбира се! Някои работещи в държавните медии решиха, че са вечната Амбър.
17
До сега слушах единствено Хоризонт. Вече не пускам радиото на тая честота, защото няколко журналистки - Силвия Великова, Ирина Недева и особено Диана Янкулова са окупирали радиото и храчат в ефира по прокуратура, съдебна власт, правителството. В същото време вият неистово, че в България няма свобода на словото, че са жертва на цензура и какво ли не ... В същото време получават тлъсти хонорари, наредени цял род на държавната хранилка. Тези хитреци, промениха изцяло предназначението на тази важна медия - радиото. По цял ден ни внушават колко са лоши прокурорите, колко е калпаво правителството, премиерът, как системата "ни убива". Измислени негативни новини, които тровят слушателите. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГИ СПРЕ?
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Не е ясно на кого служат, на държавните или частните си интереси. Между другото много е злобничка тази Великова, имам впечатления от изявите и с една също не по-малко злобничка нейна дружка по BIT
20
Явно сте пълни и завършени поми€ри!! Многокрстно го доказвате във времето. Журналистката определено е умна жена, което не лиже никоя дупара, а вие я нападате вместо да се обадите на Ванчо Гешака и го запитате, защо не признае, че се е обаждал на онзи охлюв Костов да свали жената от предаването. Поредната излагация на перкото Гешко, който ако сложат за главен прокурор и майка си ще вкара в ареста за да угоди на Падишаха. Тъй като самият Падишах и кохортата му слуги са с IQ под минимума, тук се атакуват само умните и можещите, които не се навеждат и имат достойнство. А вие и вашия собственик сте оперирани от достойнство и не напразно ви бият и ритат където се появите.
21
.......ТАЯ Е ПУУЛЕН ИЗРУД !.......НО ?......
22
жена ! Силвия ,ти си проста жена ! Как не можеше да се досетиш да напишеш две-три ласкави думи за Нед@лко Нед@лков , който е най-големия журналист , който не е корумлиран ,който не е продажник , който е будната съвест на нацията !
23
Ха, ха, ха, ще се спукат от завист "милите интелектуалчета " от порно-саътчето ПИК, още са ошашавени след като Вожда ги нарече главанаци и се отрече от тях, а те толкова старателно и вярно му се слагаха, лижеха, мажеха,заставаха в стойка партер и вместо поне една добра дума да рекне за вярното им служите, взе че ги нарита и защити истинската и талантлива журналистка! Смях!
24
Абе мушмороци оПИКочи, поне една журналистка да имахте като нея, а вие имате само амбалаж.
25
ТОВА СИ Е ПАТЕНТ НА ГЕРБ !!!!!ВСИЧКИ , АМА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ БОЛНИЦИ СА СЕМЕЙНИ ФИРМИ НА ГЕРБ !!!! ГОВОРИТЕ ТАМ ,КЪДЕТО ВИ ИЗНАСЯ !!!!!!ПРЕКРАТЕТЕ ТАЗИ ПРАКТИКА !!!!НЕ Е РЕДНО!!!!!
26
Да я махат тази стига е ревала,като ,че ли тя е единсвеният радиоводещ в държавата ,има и други много по добри от нея.
27
Вън от БНР . ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ...
28
Мамицата ви мръсна жълто-лилаво-червена корумпирана измет,ако нямаше за съжаления в БГ-то толкова много стада от чугунени кратуни на тия изроди щяха да са им изгнили костите в кауша!
29
другарко УУУ, оставете си личните пристрастия към БСП и Корнелия ИМПЕКСОВА в къщи и бъдете наистина ЖУРНАЛИСТ ! от 100 км с Волгин миришите на БЕСЕПАРИ !
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
онзи ден другарката Силвия беше при Жени Марчева и дума не обели за “ СЪДИЯ “ Калпакчиев , който пусна престъпника садист Полфрийман ...АЛОУУУУУ...плуралиЗЪМ ....Другарката Великова дали е чувала лафа “ да не е на БАЩА ТИ МЕДИЯТА “ ...точно заради ДЪРЖАНИЕТО на такива като Великова тръгват подобни народни мъдрости и ПОГОВОРКИ ! децата и ЩЕЛИ да умрът от ГЛАД ...БРЕЙЙЙЙ..ЧИ НАГЛА Е ТАЗИИИИ...МАЛЕЕЕЙЙЙЙ....децата си замесва в гадостите които говори всеки ден по радиото срущу Гешев !
33
Абе дърт миришещ на пръст дърт пергиш докога ще цапаш сайта с миризливите си червени говна ,ай бегай при бабата да пасете патките ,чугунена кратуно!
34
До 17 Михаил. Нищо лично, но защо ми напомняш по писаниците на служител от ПиК.
35
РАЗБИРА СЕ , ЧЕ ЩЕ СЕ ОПИТАТЕ ДА СМАЧКАТЕ , СМЕЛАТА И НЕАЗАВИСИМА ЖУРНАЛИСТИКА !!!!!НО ДРАСКАЧИ ,ЗАСТАНЕТЕ С ИМЕНАТА СИ И СИ НОСЕТЕ ОТГОВОРНОСТТА!!!!ИНАЧЕ СТЕ МИШКИ , ЗАТВОРЕНИ В КАПАН !!!!!ДНЕС ВИЕ НЯМАТЕ ПРАЗНИК!!!!
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
отговор на коментар
С баба ти Ива са лика прилика
39
Правилно, герберасте №17! Много правилно! "Хоризонт" е за интелигентни,грамотни и нормални хора! ти си чети сайтчето ПИК, наслаждавай се на порнографията и перверзията тук и си го лъскай!
40
Баба Ива с огромните свински уши си е лика прилика с Мастиябаракова! Затова и двете се "трудят" точно в тази "медия", която винаги е преливала от простащина и лизане на банкянски задници!
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
Великова е долна, арогантна и манипулативна. Недева е същата. Останалите са овце, които позволяват тия клявки да узурпират радиото.
43
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
44
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
45
Това е национално радио-от къде накъде тази пи.ла ще призовава за протест срещу Гешев-ако има кръв тя първа ще се скрие в миша дупка. И още нещо-мното журналя , много нещо бе-те станаха повече от строителните работници-да идат да нареждат плочки а не да се оплакват , че няма свобода на словото.БТВ ни занимават колко е струвал въртолета за превозването на Караянчева-втората по ерархия в България, ами защо нищо не казаха , че същия въртолет спаси жена в планината на другия ден
46
ЩЕ БЪДАТ ПРЕВИЛИГИРОВАНИ АКО ИМАТ ПРОБЛЕМИ ДА СИ ГИРЕШАВАТ ПО ПРАВИЛАТА А НЕ ДАПРЕДИЗВИКВАТ ПРОТЕСТИ,ДА ЧЕТАТ ДЕКЛАРАЦИИ В ЕФИРНО СКЪПО ПЛАТЕНО ВРЕМЕ И Т.Н.,ДА СПРАТ С ИГРИТЕ СИ ЗА УЖ РЕПРЕСИРАНИ А ДА СЕ ПРЕБОРАТ ЗА ПРАВОТАТА СИ НО ПО–ЛЕСНО Е ДА СЕ ИЗНУДВА КОГАТО НАЦИОНАЛНИЯ ТИ Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ КОГА ЩЕ ИМАМЕ ИСТИНСКА КАДЪРНА И ПОЧТЕННА ЖУРНАЛИСТИКА ЩОМ ЗА ТЯХ НЯМА ПРАВИЛА И СЕ ЧУВСТВАТ НЕДОСЕГАЕМИ
47
отговор на коментар
Абе, не ми изглежда грозна, даже обратното, но ми се струва че в случая ще претърпи поражение и то големо и справедливо.
48
отговор на коментар
"Великата" Великова от години ближе грантаджийски Цецо-васильовско-ПРОКОПсали-Лозьопановски г..ове, а за трольовците-форовци "умен и можещ" е всеки който плюе Боко-Цвоко и "печели" лайкове. Погледнете се в огледалото поне докато се бръснете, бе - продажни комуноиди, свестете се най-после и мирясайте с яловите си пРезидентски-курно-лозунчета, а ако не можете - загърнете се с един чаршаф и ходом-марш по "Нов път" към Орландовци.
49
, че случайно е ходил в Силвия точно , когато са вечеряли и е видял , че ядат чер руски хайвер и пият френска водка ТРИТЕ ГЪСКИ по 100 лева бутилката , за да не напълнява. Как не ги е срам , а ние пием боза с мазна баничка.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 10662
архив

Разхождайки се по улицата, детективът забелязва на отсрещния тротоар човек, който разхожда кучето си и казва на приятеля си:
- Този човек живее в много тесен апартамент.
- Как позна?
- Елементарно! Кучето му маха с опашка отгоре надолу, а не отляво надясно, както другите кучета.

няма нови новини
Днес: 202
hot
най-четени новини в момента
сега
2932
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Шефът на автоклъстъра разкри шансовете на България да стане партньор на "Фолксваген" след кризата в Сирия (ОБНОВЕНА)
x
ЖИВОТ ОТВЪД: В египетски саркофаг намериха карта за задгробния свят
x