Вход
София
Времето в София 11 o C

СКАНДАЛ! БНТ в екшън с порно преди "Сънчо" - извиняват се за шокиращия гаф (СНИМКИ 18+)

СКАНДАЛ! БНТ в екшън с порно преди "Сънчо" - извиняват се за шокиращия гаф (СНИМКИ 18+)

на 19.07.2017
8648
8
СКАНДАЛ! БНТ в екшън с порно преди "Сънчо" - извиняват се за шокиращия гаф (СНИМКИ 18+)
Автор: ПИК
19.07.2017
8
8648

Съветът за електронни медии (СЕМ) е започнал проверка на БНТ заради излъчването на анимационен филм със сексуално съдържание точно преди „Лека нощ, деца“.

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Сашо Диков проговори за битката в БНТ: Имам по-големи амбиции

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Сашо Диков проговори за битката в БНТ: Имам по-големи амбиции

Сашо Диков, който досега се смяташе за един от силните...

на 17.07.2017

Това съобщи бившият председател, а сега член на СЕМ Мария Стоянова. Мониторинговият отдел на регулатора се е самосезирал, а отделно са получени сигнали от граждани.

Става дума за издание на „Лачените обувки на българското кино“ по БНТ, излъчено тази неделя от 19:05 ч. В него са показани анимационни филми, като последен е „Вятър работа“ на режисьора Анри Кулев. Той започва в 19:34 ч. и продължава до началото на традиционната детска рубрика, показа предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия.

Във филма медицинска сестра се съблича и започва да прави секс с ранен войник, като кадрите са съвсем директни, макар и нарисувани.

„Експертите на СЕМ все още работят, изчакваме тяхната преценка точно кой член от Закона за радиото и телевизията е нарушен и какви санкции трябва да бъдат наложени“, уточни Мария Стоянова.

След като заключението им бъде готово, БНТ ще бъде запозната с него и ще има възможност да изрази своята позиция. Процедурата предвижда едва след това казусът да бъде внесен за обсъждане на заседание на СЕМ, на което да бъде обсъдено как и с каква глоба да бъде наказана телевизията.

„Колегите от БНТ се професионалисти и очевидно става дума за грешка, в това няма никакво съмнение. А на какво се дължи и как е допусната, трябва да бъде изяснено от тях“, добави Стоянова.

Тя изрази съжаление, че инициативата на СЕМ и на Асоциацията на радио и телевизионните оператори за точкова система, която да отличава неподходящо съдържание за младите, така и не беше реализирана въпреки готовността на самите телевизии да я въведат.

„Дори и да имаше точкова система, показаното съдържание нямаше да бъде освободено от отговорност, телевизиите нямат право да излъчват такова съдържание преди 24 часа, но ако имаше такава система, щяха да се осъзнаят още преди да го пуснат, защото трябваше да преценят каква точка да сложат“, каза още Стоянова.

ОФИЦИАЛНО! Ето кои са мераклиите за шефския стол в БНТ

ОФИЦИАЛНО! Ето кои са мераклиите за шефския стол в БНТ

В 17 часа изтече срокът за подаване на документи за...

на 17.07.2017

БНТ поднесе извинения, ще има наказания

Междувременно БНТ излезе с позиция, в която се казва: 

„Българската национална телевизия най-искрено съжалява за допуснатото излъчване на анимационен филм на 16.07.2017 година, с нерегламентирано съдържание за слота, непосредствено преди традиционната рубрика „Лека нощ, деца“. БНТ поднася своите извинения към аудиторията.

Обществената медия изключително високо цени най-младите си зрители и затова винаги е била безкомпромисна към съдържанието, насочено към тях.

БНТ изказва своята благодарност към всички, които проявиха внимание към професионализма на обществената телевизия и подадоха сигнал за допуснатото нарушение, за което са предвидени строги административни наказания“.

От пресцентъра на медията уточниха пред Дир.бг, че още в понеделник са изискани писмени обяснения от продуцента на предаването и ще бъдат наложени съответните наказания.

Проверка показва, че въпросното предаване не може да бъде видяно на сайта на БНТ.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34707
архив

Малко преди началото на мача единият отбор излиза от съблекалнята, хваща рефера в тунела и започва да го налага. - Ама какво правите - дърпа се нещастникът. - Защо ме биете, мачът даже не е започнал... - Автобусът ни тръгва веднага след мача, може тогава да нямаме време...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x