СКАНДАЛ В ПИК: Хората на Радев спират "Хемус" - регионалната му министърка забавя магистралата с 4-5 години

АВТОРСКИ НОВИНИ

СКАНДАЛ В ПИК: Хората на Радев спират "Хемус" - регионалната му министърка забавя магистралата с 4-5 години

199607
на 11.06.2021
СКАНДАЛ В ПИК: Хората на Радев спират Хемус - регионалната му министърка забавя магистралата с 4-5 години
Автор:   ПИК

Мечтата на Северна България за развитие и догонване по икономически показатели и заплати останалата част от страната чрез построяването най-сетне на АМ "Хемус" се стопява заради служебното правителство на Румен Радев.

препоръчано

ПИК научи, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството под командването на президентските хора възнамерява да забави строителството на магистралата с най-малко 4 години!

При посещението вчера на Лот 6 на АМ Хемус министърката на Радев - Виолета Комитова, отново се придържаше към позицията, която заема от известно време, а именно че документите, необходими за започване на строежа ще отнемат 4-5 години. Тя се хвали, че е уж голям специалист, но ако беше такъв, Комитова би трябвало добре да знае, че след като има подробен устройствен план и приет технически проект, за което научи на самия обект, е въпрос на дни да се подготви проект на решение на Министерски съвет за отчуждителният акт. Така до 3-4 месеца ще се приключат отчуждителните процедури.

Това обаче е въпрос изцяло на съвестна работа, добра организация и на отговорност, каквито предишното правителство на Бойко Борисов е проявавало, за да пътуват българите по европейски пътища и да намалеят катастрофите.

Министърката на Радев обаче незнайно защо прави точно обратното - дори познавайки добре процеса, прави всичко възможно да забави и спъне инфраструктурните проекти, които в крайна сметка са важни за хората, а не за този или онзи политик. 

Все по-тежки стават въпросите покрай работата на това министерство и към самия Радев, тъй като той ще трябва да обяснява защо назначените от него кадри манипулативно саботират изпълнението на обекта и ще лишат милиони българи от безопасен и удобен път, а половината територия на страната от развитие на икономиката и привличане на инвестции. Десетки чуждестранни компании вече са започнали да развиват проекти в Северна България, разчитайки, че до 2024 г. ще могат да ползват магистралата за бизнеса си, а само за дни кабинетът на Радев руши дори доверието на инвеститорите в България.

Припомняме, че в подчинените на МРРБ АПИ и "Автомагистрали" скандалите и чистките са вече ежедневие.

Освен че незаконно бе освободен преди ден борда на държавното дружество, се направи опит също незаконно без конкурс да се назначи нов. При това с двоен стандарт, защото докато хората на Радев уволняват за пенсионна възраст 65-годишният проф. Тодор Кантарджиев, в "Автомагистрали" се напъват да назначат за директор 68-годишният Валентин Вълков, който при това не е учен, а ще трябва да пасне на динамиката на изпълнителен директор на компанията, от която се очаква да построи няколкостотин километра магистрали. 

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това