СКАНДАЛ В ПИК: Хората на Радев спират "Хемус" - регионалната му министърка забавя магистралата с 4-5 години

АВТОРСКИ НОВИНИ

СКАНДАЛ В ПИК: Хората на Радев спират "Хемус" - регионалната му министърка забавя магистралата с 4-5 години

202565
на 11.06.2021
СКАНДАЛ В ПИК: Хората на Радев спират Хемус - регионалната му министърка забавя магистралата с 4-5 години
Автор:   ПИК

Мечтата на Северна България за развитие и догонване по икономически показатели и заплати останалата част от страната чрез построяването най-сетне на АМ "Хемус" се стопява заради служебното правителство на Румен Радев.

препоръчано

ПИК научи, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството под командването на президентските хора възнамерява да забави строителството на магистралата с най-малко 4 години!

При посещението вчера на Лот 6 на АМ Хемус министърката на Радев - Виолета Комитова, отново се придържаше към позицията, която заема от известно време, а именно че документите, необходими за започване на строежа ще отнемат 4-5 години. Тя се хвали, че е уж голям специалист, но ако беше такъв, Комитова би трябвало добре да знае, че след като има подробен устройствен план и приет технически проект, за което научи на самия обект, е въпрос на дни да се подготви проект на решение на Министерски съвет за отчуждителният акт. Така до 3-4 месеца ще се приключат отчуждителните процедури.

Това обаче е въпрос изцяло на съвестна работа, добра организация и на отговорност, каквито предишното правителство на Бойко Борисов е проявавало, за да пътуват българите по европейски пътища и да намалеят катастрофите.

Министърката на Радев обаче незнайно защо прави точно обратното - дори познавайки добре процеса, прави всичко възможно да забави и спъне инфраструктурните проекти, които в крайна сметка са важни за хората, а не за този или онзи политик. 

Все по-тежки стават въпросите покрай работата на това министерство и към самия Радев, тъй като той ще трябва да обяснява защо назначените от него кадри манипулативно саботират изпълнението на обекта и ще лишат милиони българи от безопасен и удобен път, а половината територия на страната от развитие на икономиката и привличане на инвестции. Десетки чуждестранни компании вече са започнали да развиват проекти в Северна България, разчитайки, че до 2024 г. ще могат да ползват магистралата за бизнеса си, а само за дни кабинетът на Радев руши дори доверието на инвеститорите в България.

Припомняме, че в подчинените на МРРБ АПИ и "Автомагистрали" скандалите и чистките са вече ежедневие.

Освен че незаконно бе освободен преди ден борда на държавното дружество, се направи опит също незаконно без конкурс да се назначи нов. При това с двоен стандарт, защото докато хората на Радев уволняват за пенсионна възраст 65-годишният проф. Тодор Кантарджиев, в "Автомагистрали" се напъват да назначат за директор 68-годишният Валентин Вълков, който при това не е учен, а ще трябва да пасне на динамиката на изпълнителен директор на компанията, от която се очаква да построи няколкостотин километра магистрали. 

Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 295
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това