СКАНДАЛ В ПИК TV: Пуснаха Прокопиев след убиеца Полфрийман – съдът се поддаде на натиска на медиите на олигарха и соросоидните му другари, прокуратурата ще протестира (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Темида

СКАНДАЛ В ПИК TV: Пуснаха Прокопиев след убиеца Полфрийман – съдът се поддаде на натиска на медиите на олигарха и соросоидните му другари, прокуратурата ще протестира (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

155560
на 28.06.2020
СКАНДАЛ В ПИК TV: Пуснаха Прокопиев след убиеца Полфрийман – съдът се поддаде на натиска на медиите на олигарха и соросоидните му другари, прокуратурата ще протестира (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Същински скандал се разиграва в родната Темида след безпрецедентния натиск по делото срещу подсъдимия за ощетяването на държавата с над 20 млн. лв. Иво Прокопиев по делото „ЕВН“.

препоръчано

Магистратите на първоинстанционния Специализиран наказателен съд в последния момент се поддадоха на атаките на медиите му и присъдружните им НПО-та, хранещи се със соросоидни грантове, и не осъдиха олигарха като подбудител за сделка, ощетяваща държавата с над 20 мнл. лв.

Прокопиев успя да се спаси с невижданото медийно нападение над правосъдието в ролята на издател с фалшиви тези, които бяха тренирани и отиграни още преди година по повод друго дело, превърнато от същите издания в шумна журналистическа сензация, с единствената цел да се полияе на Темида.

Става дума за натиска по процеса срещу убиеца на български студент Джок Полфрийман, който бе пуснат на свобода преди Прокопиев. Тогава отново имаше силен медиен натиск и въпреки правния абсурд, магистратите го пуснаха повече 6,5 години преди да излежи присъдата си за жестокото деяние.

Настоящото решение на Спецсъда за Прокопиев, взето под натиск и медийни атаки, и тренировката с убиеца Полфрийман, са красноречив лакмус за състоянието и зависимостите на българския съд. И колкото и да се опитва прокуратурата в последните години да върне справедливостта в страната, показвайки неустрашимост за първи път от началото на прехода у нас да обвинява безпрецедентно и политици, и олигарси, и действащи министри, тя си остава само едната страна на правото.

От другата са скъпоплатените адвокати на милионери и милиардери, ползващи редица удобни медии за публичен щит срещу държавното обвинение.
А на върха е съдът, от който единствено зависи дали някога изобщо ще има справедливост и законност в България. Днес той показа в пълна степен зависимостите си от политическия натиск и медийните атаки и след убиеца Полфрийман, пусна на свобода и подсъдимия Иво Прокопиев.

Съдиите обявиха и Симеон Дянков за невиновен, както и Трайчо Трайков и останалите подсъдими по делото.
Прокуратурата обяви, че ще протестира решението на първоинстанционния съд и делото ще продължи на втора инстанция.

Както ПИК съобщи, в последните дни Прокопиев очевидно е изплашен и поддържа истерична линия на защита в изданията си "Капитал" и "Дневник". На практика медиите му бяха обърнати на адвокатска кантора, а медията ни разкри и конкретни доказателства за това, след като невнимателни журналисти публикуваха и указания на боса си.

През час във въпросните издания в продължение на две седмици се пускаха нови и нови прокоби и предупреждения какво ще се случи с мира в държавата, ако шефът им Прокопиев бъде осъден. В отчаянието си Прокопиев и соросоидните му кукловоди  активираха всичките си контакти на Запад. В "Дневник" и "Капитал" валяха смехотворни декларации на никому неизвестни медийни организации, според които процесът срещу олигарха бил "политически".

Никъде обаче не се споменаваше и дума за това, че има доказано ощетяване на държавния бюджет с 21 милиона лева.

Подобен рекет на властта и съда е не само циничен и се видя, че в крайна сметка доведе до сплашването на съдиите по делото съберат и те не събраха кураж да се произнесат по съвест. Според обвинението доказателствата са железни, а това заявиха пред ПИК и топ юристи в последните дни. Така, че липсата на наказания повдига редица въпросителни за независимостта на българския съд и употребата от страна на Прокопиев на медиите си като щит и индулгенция, че прокуратурата няма да го преследва за евентуалните му икономически престъпления. 

Честните хора в България пък се надяваха напразно най-после да дойде възмездието за престъпниците, които ограбиха националното богатство по Костово време с помощта на разбойническо-ментърджийската приватизация. 

Прокопиев дойде днес в съда с жена си Галя, която го пазеше от екипа на ПИК TV и си позволида махне с ръка на репортера ни, вместо да отговори на въпроса защо си позволяват да оказват натиск на съда. Двамата останаха безмълвни и побързаха да се скрият в залата. 

Повикали бяха обаче всичките си журналисти от зависимите си издания, както и присъдружни репортери от други медии, включително и соросоидните "Ройтерс" и "Репортери без граници". Те се ползват като щит от Прокопиев, който се опитва да се изкара жертва в ролята си на издател. 

Прокопиев и жена му за капак най-нахално влязоха в залата без маски, видя още репортер на ПИК. Камери и фоторепортери в залата не бяха допуснати по искане на подсъдимите. Такива имаше само по време на пледоариите преди седмица, когато подсъдимите опитаха да се изкарат пред съда жертви на правосъдието. 

Подсъдимият опита да окаже натиск и в залата на съда, като заяви в последните си думи, че обвиненията противоречали на правото и конситуцията. Това било комунизъм според Прокопиев, който си е написал защитна реч и на листовки, които жена му раздава на присъдружните им медии в залата. 

Според Трайчо Трайков всичко било измислица и сделката била необходима, за да се влеят пари в държавната хазна. Трайков бе довел и малките си деца в залата, но прокурорите обърнаха внимание и те бяха изведени от съпругата му.

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО)
ново
Днес: 235
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това