Скръбна вест! На 71 години почина големият историк проф. Драгомир Драганов

Политика

Скръбна вест! На 71 години почина големият историк проф. Драгомир Драганов

104075
на 30.12.2019
Скръбна вест! На 71 години почина големият историк проф. Драгомир Драганов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На 71 години почина големият историк, общественик и ерудит проф. Драгомир Драганов. До последно той беше един от най-ярките политически коментатори на вестник „Ретро” и агенция ПИК, а читателите с огромен интерес очакваха и следяха задълбочените му проницателни анализи.     

препоръчано

Преди да издъхне проф. Драганов е пишел поредния си политически текст за в. „Ретро”, сподели покрусената му съпруга.

Напоследък той не се е чувствал добре, не приемал храна и вода, сподели още съпругата му.

Проф. Драганов е роден на 29 октомври 1948 г. в Плевен. Той беше сред най-изявените преподаватели в Историческия факултет на Софийския университет. Завършил е история в СУ "Св. Климент Охридски", бил е асистент в Сектор Нова и съвременна история на Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (1974), кандидат на историческите науки (1979), главен асистент (1979).

През 1980-1983 г. е преподавател е в Мадридския автономен университет, Испания. Доцент е в Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (1984 г.), доктор на историческите науки (1995 г.) и професор от 1996 г.

Драгомир Драганов беше народен представител в VII Велико народно събрание и 38-ото Народно събрание.

Вестник „Ретро” и агенция ПИК изказват своите съболезнования на семейството на проф. Драгомир Драганов!

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за Гергьовден - успехите намигват на Телците, Стрелците пълнят джобовете САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за Гергьовден - успехите намигват на Телците, Стрелците пълнят джобовете
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК