Смартфони пазят от инсулт

Съвети

Смартфони пазят от инсулт

9603
на 04.04.2013
Смартфони пазят от инсулт
Автор:   Ретро

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Може ли човек да получи предсърдно мъждене и мозъчен инсулт без никакви оплаквания?
                                                                                            Евгени Иванов, София

препоръчано

 

Предсърдно мъждене е най-честото нарушение на сърдечния ритъм. При него предсърдията и камерите на сърдечния мускул се съкращават с различна честота. Така се създават условия за образуване на кръвни съсиреци, които могат да напуснат сърцето и при изтласкване към мозъчна артерия,  да я запушат и да причинят инсулт. Най-лошото е, че част от пациентите изобщо не усещат неправилните сърдечни съкращения. Нерядко за такива болни първият сигнал  е тежкото мозъчно поражение. По-късно в хода на изследванията се разбира, че са имали предсърдно мъждене. А това нарушение се установява лесно чрез електрокардиограма. Вече има и смартфони, които долавят неправилния пулс, дори ако притежателят им си мисли, че всичко с неговото здраве е наред. Много от модерните автоматични апарати за домашно измерване на кръвното налягане също предупреждават за риска, изписвайки на екран показатели за нарушения сърдечен ритъм. Лечението на аритмиите изисква консултации с кардиолог, под чието ръководство, с помощта на медикаменти, се постига контрол на сърдечната честота, намалява се опасността от образуване на кръвни съсиреци и се възстановяват ритмичните сърдечни съкращения.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК