Соня Колтуклиева: Министър Събев ме блокира във Фейсбук, не мога да го питам кой взе "дарените" 300 хиляди? А кой ще усвои 100-те милиона за "Български пощи"?

Акценти

Соня Колтуклиева: Министър Събев ме блокира във Фейсбук, не мога да го питам кой взе "дарените" 300 хиляди? А кой ще усвои 100-те милиона за "Български пощи"?

101911
на 03.05.2022
Соня Колтуклиева: Министър Събев ме блокира във Фейсбук, не мога да го питам кой взе дарените 300 хиляди? А кой ще усвои 100-те милиона за Български пощи?

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

17 дни правителството на Кирил Петков и неговата лична приятелка, бившата му заместничка в министерството на икономиката, Калина Константинова - вицепремиер, не могат да се справят с проблемите в "Български пощи".

препоръчано

Е, как така?! Та нали те са младите, образованите, владеещите модерните технологии… ‘що така се излагате, бе, Ленче?

Калина Константинова, според официалната й биография: "развива иновативна стартираща компания в сферата на информационната сигурност, носител на множество награди".  Нейният бивш шеф в частния бизнес, Божидар Божанов, е програмист, за него специално беше създадено министерство на електронното управление.

И?! Какво от това. 17 дни информационна ко̀ма.

Николай Събев, собственик на куриерската фирма "Еконт" и на спедиторската фирма “Еконт транс”, министър на транспорта, заради когото "Български пощи" бяха преместени (за да няма конфликт на интереси) от министерството на транспорта – под личното разпореждане на вицепремиера Калина Константинова, публикува на личния си профил във Фейсбук дълго обяснение от същата тази невероятна специалистка по киберсигурност. Тя драматично обяснява как "Български пощи" са били покосѐни от криптовирус, настроен да засегне "всички държави #без Русия и държавите от бившите съветстки републики" (правописът е запазен!).

Калино моме, държавата Украйна, с която Русия воюва, е също държава от бившия СССР. Значи Украйна е пожалена, а България е поразѐна?! Не ми се вижда логично. А на теб?!

В края на пространното обяснение на Калина Константинова има абзац, който ми се струва доста любопитен: "Едно е сигурно: Проектът за над 100 млн. лв. за модернизация и дигитализация на "Български пощи", който с моя екип разработихме и включихме в Националния план за възстановяване и устойчивост, е най-стратегическата и мащабна инвестиция в "Български пощи" за последните 30 години, и е ключов за спасяването и #промяната на "Български пощи".

Опааа… дойдохме си на думата! 100 милиона. Ехааа, колко много пари има за възлагане на приятелски фирми и за комисиони - направо пей сърце!

А междувременно, ето какво написа преди няколко дни във Фейсбук Калин Тодоров, журналист, син на бившия министър-председател Станко Тодоров и на публицистката Соня Бакиш: "ПРОМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА. Трябваше да изпратя книгата "Защо лаят краставите магарета" до Цюрих и Монреал. От десетина дни обаче Български пощи не приемат пратки, "хакнати" са им компютрите, не се знае кога ще заработят. От там ме насочиха към частната фирма с аналогична дейност ЕКОНТ. Тя веднага е готова да изпрати книгите, но за десет!!! пъти по-висока цена. Фирмата е собственост на министъра на транспорта Събев... От Русе ме поканиха да представя книгата. Срещата се отложи. Към залата, дарена на Университета от милионера Игнат Канев, имали някакви аспирации Събев и министъра на иновациите Лорер. Промяната продължава в различни посоки".

… "Те ти булка шпортваген” е положението, нали?!

Не че няма да се досетите, но да припомня за всеки случай: Ник Събев обяви, че дарява 300 000 лева на "Продължаваме промяната" и веднага беше номиниран от Кирил Петков за министър на транспорта, далеч преди парламентарните избори през ноември 2021 година. А пък Калина Константинова е сред учредителите на "Продължаваме промяната". Е, какво не е ясно?! Няма да бъде допуснат конфликт на интереси, ъф корз.

П.П. Ник Събев от компанията на почтените и прозрачните, ме блокира във Фейсбук, та няма как да го попитам: защо, драги господин министре, Вашите 300 000 лева дарение за "Продължаваме промяната" не фигурират в отчета в Сметната палата?

Кой взе парите?

Кой?"

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като куха лейка - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО) Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като "куха лейка" - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО)
ново
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК