ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Светла Луканова, Монтана
Необходими продукти:
2-3 глави червен лук
1 бутилка доматен сос
домашна юфка
сол на вкус
За приготвянето на юфката:
3 яйца
1 ч. л. сол
брашно, колкото поеме
Начин на приготвяне:
В една купа се слагат яйцата и солта и постепенно се добавя брашно, докато тестото стане твърдо.
След това тестото се разточва тънко и се слага да се суши. Когато изсъхне добре, се навива на руло и се реже на ромбчета.
Слага се вода в тенджерата, а червеният лук се обелва и нарязва на 4 и се добавя в нея. След като се свари лукът, се изсипват доматите.
Като кипне, се слага сол на вкус. Изсипва се вече приготвената юфка и след 15 мин се сваля от котлона и супата ни е готова. (При липса на домашна юфка може да се направи и с макарони, но вкусът е малко по-различен.)