Социолог с гореща версия: Ротацията на Денков с Габриел може да се случи по-рано, ако...

Епицентър

Социолог с гореща версия: Ротацията на Денков с Габриел може да се случи по-рано, ако...

74476
на 18.09.2023
Социолог с гореща версия: Ротацията на Денков с Габриел може да се случи по-рано, ако...
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ако подкрепата за кабинета падне критично, ротацията може да се случи и по-рано от март.

препоръчано

Тази прогноза направи Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд".

"Близо 70% е отрицателната оценка за работата на кабинета. Борисов се позиционира тактически и не иска да се ангажира с този състав на кабинета, защото си дава сметка за неговата непопулярност", коментира Ганев пред БНР.

По думите му лидерът на ГЕРБ не иска да обира негативите от действията на правителството и то в контекста на приближаващите местни избори.

"И тази дистанция изглежда политически здравословна за Борисов и ГЕРБ", заяви Ганев.

"Ако правителството продължи тази линия и падне на критични нива на подкрепа, то след местните избори може да се мисли за по-бърза ротация от тази, която имаме планирана за март", подчерта Димитър Ганев.

"Няма да видим вълна на промяна в местната власт. Няма партия на хоризонта, която да е на вълната на надеждите и очакванията на хората, която да успее да направи голяма промяна в местната власт. Картата няма да бъде коренно променена. Не мисля, че вече може да се говори за някакви крепости. Има кметове, които седят много силно по места, оформили своя крепост с марката "ГЕРБ", като Бургас, Враца, Стара Загора и пр. Със сигурност ще има някъде пробив", смята политологът.

Според Ганев на последните парламентарни избори преднината на ПП-ДБ в София е била "трудно преодолима дистанция, но в последните няколко месеца те са в ерозия на обществената подкрепа и много зависи от кандидата на ГЕРБ, защото при кандидата на ПП-ДБ има вътрешно напрежение".

Много важен е въпросът кои са електоратите, които няма да са представени на балотажа и които ще трябва да избират между други опции, подчерта Ганев. Според него кандидатите на БСП и "Възраждане" - Ваня Григорова и Деян Николов, ще са имената с най-голяма подкрепа, които ще останат извън балотажа и това как ще гласуват техните избиратели на балотажа "ще реши изборите в София".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК