Спас Гърневски ексклузивно пред ПИК от болницата: С коронавирус съм на интензивно лечение с кислород! Безотговорна наглост е Павел Шопов да не носи маска, опетни името на Пловдив

Здраве

Спас Гърневски ексклузивно пред ПИК от болницата: С коронавирус съм на интензивно лечение с кислород! Безотговорна наглост е Павел Шопов да не носи маска, опетни името на Пловдив

115863
на 26.11.2020
Спас Гърневски ексклузивно пред ПИК от болницата: С коронавирус съм на интензивно лечение с кислород! Безотговорна наглост е Павел Шопов да не носи маска, опетни името на Пловдив

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски е заразен с коронавирус. Народният представител е настанен за лечение в болница в Пловдив. Това признание направи самият той пред агенция ПИК. Положителният тест е даден в сряда и веднага е бил хоспитализиран.

препоръчано

С него по изключително актуалната и гореща тема – коронавируса, разговаря Ивайло Атанасов:

Г-н Гърневски, къде ви намираме? Прави впечатление липсата ви от пленарна зала при обсъждането на бюджета за следващата година, а и сте били забелязан пред пловдивска клиника.

- Стана така, че в края на миналата седмица, когато се прибрах в Пловдив, получих симптоми като тези, които ни притесняват по отношение на коронавируса. В понеделник, денят преди извънредното заседание за приемане на бюджета за следващата година, влязох в контакт с личния лекар и обсъдихме коректно, точно и професионално всичко.

След това влязох и в контакт с председателката на парламентарната група д-р Даниела Дариткова и я уведомих за ситуацията и всичко, което до момента е протекло и протича. С нея взехме решение, че докато не направят PCR теста, няма да присъствам в Народното събрание, за да не поставям под риск живота и здравето на толкова много хора. Там работят не само народни представители, а и толкова много сътрудници, обслужващ персонал…

Нямахме никакво право да рискуваме независимо, че всеки един народен представител е важен за приемането на най-важния закон в държавата с оглед на това, че от опозицията, в лицето на БСП и ДПС, не се регистрират в началото на заседанията.

А кога разбрахте, че сте заразен с коронавирус? Наред ли е всичко с вас, как сте здравословно?

- Веднага, с оглед на симптоматиката, реших да си направя PCR тест. За мен нямаше никакво съмнение, че това ще бъде в Пловдив. Винаги при по-сериозни ситуации от подобен род съм избирал помощта на пловдивското здравеопазване.

Влязох във връзка с пловдивска клиника за тази процедура. Няма да крия, още повече, че сте ме забелязали там (смее се), в клиниката „Пълмед“. Резултатът излезе в 11 часа в сряда и веднага постъпих в същата клиника, където от вчера вече съм на интензивно лечение.

- Чисто здравословно как сте? При този вирус е много важно има ли човек някакво съпътстващо заболяване…

- Преживявам една криза в чисто личен план, защото аз съм от хората, които са рискови по отношение на коронавируса. Първо съм над 65 г., второ съм с дългогодишен диабет, който е много рисков в такава една ситуация. В момента съм на курс на кислородно лечение.

- Лекувате се в Пловдив. Нямахте ли възможност като народен представител да бъдете настанен в някоя от болниците в София?

- Истината е, че Пловдив не е първи град в медицината, но според мен не е и втори, след като доказва, че може да се справя с подобни неща. Много хора от цялата страна търсят пловдивските лекари в различните звена на здравеопазването. Тук, където съм, съм спокоен, че ще получа необходимата помощ.

Доста често се чуват и гласове, че народните представители, щом заболеят от коронавирус и получават по-друг лечение и ги настаняват в т.нар. ВИП стаи…

- Искам да кажа, че не съм в Пловдив заради това. Да, доста често се чуват такива неща – випове и разни други. В страхотно комфортно душевно състояние съм в една стаичка около 20 кв., в която сме настанени аз и един изключително симпатичен и интелигентен пловдивски шофьор – Сашо. Това е нашата ВИП стаичка.

Не мога да пропусна и да не ви попитам как ще коментирате скандала, който забърка друг депутат от Пловдив – вече независимият Павел Шопов. Той демонстративно отказва да носи предпазна маска, дори и в парламента, където тя е задължителна…

- Вчера прочетох в средствата за масово осведомяване за тази му постъпка. Няма да скрия, че ми стана много неприятно как един депутат от Пловдив може да си позволи това, когато толкова много хора намериха своята кончина заради тази пандемия, когато толкова много лекари, медицински сестри, санитари, учители, полицаи оставят семействата и децата си, за да се борят с тази пандемия, да си толкова безотговорен наглец! Той опетни с поведението си името на Пловдив в парламента. Не бих го нарекъл дори и съгражданин. Той показа нагледно лицето какъв не трябва да бъде един народен представител.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 278
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това