Спомени от соца: Когато изневярата се заклеймяваше като неморално деяние

Едно време...

Спомени от соца: Когато изневярата се заклеймяваше като неморално деяние

127967
на 24.07.2020
Спомени от соца: Когато изневярата се заклеймяваше като неморално деяние
Автор:   "Ретро"

Преди повече от половин век работех в Околийския народен съвет в град Никопол. Имах близък приятел, млад човек като мен, който ми беше колега. Веднъж той ми разказа следната любопитна история.

В Околийския съвет получили анонимен сигнал, че в едно от влашките села в околията снахата на кмета имала любовни отношения с един млад мъж от селото, а в това време съпругът ѝ отбивал редовната си военна служба. Командировали приятеля ми в селото да разследва случая. Пътувал той и се чудел и маел как ще каже на кмета за какво са го изпратили от Околийския съвет при него. Пристигнал в селото и отишъл при кмета. Седнали в кабинета му и кметът, възрастен човек, го попитал: „Кажи, момче, за какво са те изпратили при мен?“. Хъката, мъката моят приятел му разказал, че в Околийския съвет в Никопол е получен анонимен сигнал, че снаха му е завързала любовни връзки с еди-кой си младеж от селото им, а това са неморални деяния, които петнят и неговото име като кмет.

Кметът учудено поклатил глава и го попитал: „И да разследваш това са те изпратили от Околийския съвет? Това са младежки работи, дребни работи и не заслужават никакво внимание. Този младеж имал вземане-даване със снаха ми сега. Аз пък навремето, когато бях млад, имах вземане-даване с майка му. Танто за танто, както се казва. Карай да върви. Смятай този въпрос за приключен, заминавай си за Никопол и си гледай другата работа“.

Моят приятел послушал съвета на кмета. Върнал се в Никопол и така приключил своята проверка по анонимния сигнал.
 
Ангел Ангелов, Габрово
 

 

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това