Вход
София
Времето в София 15 o C

Спомени от соца: Ходих на лов със сина на Брежнев

Спомени от соца: Ходих на лов със сина на Брежнев

на 06.12.2017
57400
17
Спомени от соца: Ходих на лов със сина на Брежнев
Автор: "Ретро"
06.12.2017
17
57400

Без руските суровини и пазари няма да направим и крачка напред

Вече над четвърт век в политическите среди се спори искали ли сме България да стане шестнайсета република на СССР. Край на тези спорове слагат изследванията и трудовете на проф. Искра Баева и на проф. Евгения Калинова. Те обосновано, базирайки се на документи, опровергават тази теза. Окончателно по този въпрос се произнесе и Георги Йорданов, който е живият свидетел от тези времена. Историци и експерти още в началото на спора се произнесоха, че това не може да стане от юридическа гледна точка.

Истината е, че цялото наше ръководство и най-вече Тодор Живков поддържаха тесни връзки със СССР. Бедна следвоенна България след 9 септември 1944 г. без руските ресурси трудно би се развивала. Българското ръководство умело използваше приятелските ни отношения и получаваше всичко необходимо за нашата икономика.

За времето на Леонид Брежнев се говореше, че Съветският съюз е бил в застой. Може и да е така, но у нас по това време беше най-бурното развитие. Близките отношения между Живков и Брежнев влияеха благотворно на нашата икономика. При едно от посещенията на Брежнев в България е организиран лов. След това в ловното стопанство „Воден”, на вечерята, Живков поставя въпроса за по-изгодни цени на селскостопанската ни продукция. Моли го и да ни опрости някакъв дълг от шестстотин милиона рубли. Брежнев опонира: „А какво ще кажат другите?”. „Еее, ние няма да казваме на другите” – дяволито подхвърля Живков. В разгара на вечерята Живков е умислен, а Брежнев се обръща към него: „Засмей се, бе, засмей се, ще решим въпросите!”. И икономическите въпроси се решаваха в наша полза.

Аз пък имах честта да ловувам с Юри Брежнев, сина на Леонид Брежнев. Ловът ни не беше най-успешен, но обстановката беше добра и двамата с Живков си отидоха доволни. Юри Брежнев тогава беше първи заместник-министър на външната търговия на Великия Съветски съюз. Какво са договаряли с Живков, не знам, но знам, че по онова време от Съюза получавахме четиринайсет милиона тона петрол. Четири милиона реекспортирахме за валута. С другите десет милиона движехме икономиката. Една част крадяхме и съсипвахме (едва ли е имало човек по онова време да не е карал колата си с държавен бензин). С другата направихме това, което над четвърт век не могат да откраднат и съсипят.

За сравнение, на младите ще кажа, че бензинът най-напред струваше шест стотинки литъра, след това осем стотинки, а по-късно 15 стотинки. Лимонадата струваше 20 стотинки литъра. Сега няма българо-съветска или българо-руска дружба, няма и такива цени.

По онова време там ни бяха и пазарите. Оттам вземахме всичко, което ни е необходимо, на нищожни цени. Във връзка с шестнайсетата република ще разкажа автентичен случай: През лятото на 1980 г. на туристически излет в Родопите бяхме с тогавашния министър-председател Станко Тодоров. Запитах Тодоров вярно ли е, че сме искали да станем шестнайсета република на СССР. Усмихна се с благата си усмивка и ми отговори: „Христо, по времето на Хрушчов с наша делегация бяхме в Съюза. На вечерята, след като се почерпихме, един от нашите другари се обади: „Другарю Хрушчов, защо не ни вземете за шестнайсета република?”. Хрушчов се засмя и отговори: „Момчета, стойте си там, че ако ви сложим на общия казан, ще огладнеете”.

Без  ресурси и пазари всяка икономика е обречена. Нашите управляващи трябва да разберат, че без руските суровини и пазари няма да направят и крачка напред. Ежат се като мъничета на Русия, не развиват икономика и разчитат само на данъци и такси. Пак ще кажа - най-черното нещо на света е неблагодарността! Трябва да се съобразяват с народните мъдрости – хитрото агне от две майки бозае!

 

 

 

Христо  Христов – Референта, Правец

 

Сподели:
Напиши коментар »
(17)
1
Още тогава е било шуре-баджанашка управата, и постовете в държавата се раздаваха по роднинска линия. Ходил си на лов, защото си бил червено болшевишко изчадие, а сега си червен капиталист изедник, като крадливата и миризлива курабия Сланинова и нейната шайка..Народе, другарите преди девети 44г. бяха мързеливи и крадливи сатрапи, затова национализираха на работния народ имотите. Сега внуците им са пак същите изчадия, но като Сланинестата курабия и Гергов, приватизираха (узакониха пладнешкия грабеж на крадливите си дядовци)..
2
Обективно погледнато, можех и Цар да стана, ако не ма провалиха Момето и Чалмето. Та те се насраха да крадат, а аз си траех, защото ме излъгаха, че за тях ще са кражбите а за мене имотите! Сега като гледам, как Сланинестото моме е крало, то моите имоти са капка в морето. Ха ха ха, купило фирма Техноимпекс с пари, които е източело, от същата фирма! Вярно е че съм комарджия и много далавери съм видял, но ми дойде и на мен времето, комунист да ми скрие шапката, и да ме научи на кражба и морал! Ха ха ха хитри са комунягите, на времето така направиха и ТКЗСтата, с парите имотите и стоката на народа, с една дума (обраха народа СИ).!
3
ДОБРИ ГОДИНИ!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Лъжи
6
Комунистическа отрепка и болшевишки минетчия ! Копелдаците на такива червени продажни свине , сега са " новите бизнесмени и приватизатори " ! Проклети да са !
7
Братската помощ - пълен блъф На 4 август 1963 г. е приета първата партида съветски нефт, а на 2 септември е получен и първият български бензин. През същата 1963 г. българската страна започва да търси варианти за доставка на по-евтин нефт, защото доставяният от Съветския съюз е по-скъп от този на международния пазар. Да, знам, че това звучи фантастично, знам, че лъжливи сирени и до днес пръскат опашати лъжи как сме печелили милиарди от реекспорт на съветски нефт. Ваше право е да се оставите да бъдете лъгани, но мое задължение е да публикувам фактите. Истинските факти ­ а вие сами може да решите дали да продължавате да се самоунижавате с глупостите за "евтиния съветски нефт", или да помислите върху документалните доказателства за обратното. И така, четем поверителни документи от секретното деловодство на Министерството на външната търговия от 1963 г.: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО: Перспективата за доставка на нефт от Алжир. По разработките на топливно-енергийния баланс на нашата страна за периода на генералната перспектива се предвижда внос по следните енергоресурси. Вероятната клирингова цена на алжирския нефт (по неофициални данни) ще бъде между 15 и 16 долара на тон, или заедно с транспортните разноски и застраховката към 17,6 долара (тон) СИФ Бургас. В сравнение с международната цена на нефта 18,0 дол./тон СИФ Бургас, съветският нефт 23,60 дол./тон и вносните енергийни въглища 22,96 долара за приведен към нефт тон, алжирският нефт е по-евтин и материалната изгода от нефта е очевидна." http://www.monitor.bg/media/articles/2016/06/24260/863001-7.jpg http://www.monitor.bg/a/view/13209-%D0%94%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%9D%D0%B5%D1%84%D1%82%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%BC/
8
DA JİVEE BKP, DA JİVEE SSSR, AMA NİAMA
9
Всички тъпанари дето раздуват тук за светлото време и лимонадата, искат една машинка на времето да ги върне на опашка за кренвирши 4 часа и на опашка за кисело мляко още 2 часа и после със здраве= И на опашката за телевизор Електрон, за да гледат веднъж в годината мача за КЕШ, понеже други не им се отпускат ще зареват с кървави сълзи за връщане обратно.
10
Тоя червен боклук съвсем е изперкал. Какви 6, 8 и 15 стотинки за бензин ?! Помня че баща ми вземаше заплата 300 лв и бензинът струваше 1 лев през 70-те години.
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Когато бензина беше 15 ст, пенсията на дядо ми и на баба ми бяха по 12 лв.
13
Доброго времени суток друзья! Минеральные удобрения– вещества, имеющие неорганическую природу происхождения. Они традиционно используются в сельском хозяйстве, так как являются более доступными, чем органические, дают быстрый положительный эффект, и имеют широкий спектр действия. Также их гораздо удобнее и дешевле транспортировать. 1)аммиачная селитра купить в минске - Минеральные удобрения купить в Минске можно самовывозом в течении 20 минут, либо c оперативной доставкой.Покупая у нас, вы можете заказать товар, как оптом, так и в розницу. Крупным заказчикам всегда предоставляются скидки в объеме соответствующей величине сделки между нами. 2)минеральные удобрения купить Минск - Мы предлагаем вам приобрести только комплексные препараты, позволяющие полностью насытить потребности растения после обработки. Наши поставщики имеют в штате квалифицированных специалистов, способных точно произвести расчёты и анализ почвы, а на основе этих показателей создать для вас удобрения с идеальным набором макро- и микроэлементов. 3)неорганические удобрения купить - Каждый товар проходит тщательные клинические испытания на различных видах почв и только после этого запускается в серийное производство. Вы можете использовать нашу продукцию не только в целях крупной агрокорпорации с тысячами гектаров земли, но и для облагораживания приусадебного участка, дачных посевов. 4)минеральные удобрения в Беларуси - Мы заботимся о том, чтобы предоставляемый нами сервис был высокого уровня. В этом нам помогает наличие главного офиса, складов для готовой продукции, сети дилеров. Кроме того, мы дорожим своей репутацией и несем ответственность за качество нашего товара. Нам будет приятно видеть у нас на вебресурсе НАЖМИТЕ ССЫЛКУ От всей души Вам всех благ! http://rahdaran.org/user/agrohimbfs/ http://forum.oneservers.su/index.php?members/agrohimytl.52/ http://x-pomosch.ru/index.php?action=profile;u=685 http://www.forumprostata.de/index.php?action=profile;u=37600 http://kachtank.ru/user/agrohimkju/
14
Попитали една престаряла баба: -Бабо, как беше едно време? -Ох, баба- зле беше- война, глад, мизерия, ама пък хубаво беше баба- бяхме млади! ;-) Та и ние сега така!
15
Доброго времени суток господа! Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси. Мы можем предложить Вам Межкомнатные стеклянные двери,Офисные стеклянные перегородки,Душевые кабины из закаленного стекла,Стеклянные двери в душ и Лестничное ограждение из стекла,а такжеСтеклянные козырьки и Интерьерные перегородки Более подробная информация размещена на нашем сайте http://zhualy-bilim.kz/user/Bogdanivb/ http://www.novschool8.ru/index/8-29312 http://sch2.ihb.by/user/Bogdanznk/ http://top-choice.org/user/Bogdanlut/ http://ecomedik.ru/user/Bogdanvek/
16
http://s4.pic4you.ru/y2018/02-13/12461/6183409-thumb.jpeg Здоровенный босс имеет в жопу симпатичную секретаршу азитку на личном столе. Отправив всех по домам, он пригласил прошмандовку в свой кабинет, надел презерватив и жестко от трахал ее в узенькую попочку на личном столе... Смотрите порно азиатка секретарша и наслаждайтесь отличным анальным трахом с шалавой азиаткой...
17
kamagra oral jelly how to use kamagra oral jelly kamagra oral jelly how to use kamagra reviews users kamagra plus forum http://kamagradxt.com/ kamagra reviews does work
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

В един парк на пейка седят гражданин и полицай. По едно време гражданинът извикал:
- Ай, тяхната мамица...
- Какво си се разпсувал на обществено място, бе? - срязал го полицаят.
- Как какво - пейката е прясно боядисана!
- Ай, тяхната мамица...

няма нови новини
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
сега
1727
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещи думи за Орбан: До него сме! (ВИДЕО)
x
Ето по какво ще разберете, че ви обича
x