СРАМ: Лозан Панов обслужва частни сборища на подсъдими олигарси срещу властта и правосъдието. Съдник №1 и Черния лебед унизяват съдебния парламент

Политика

СРАМ: Лозан Панов обслужва частни сборища на подсъдими олигарси срещу властта и правосъдието. Съдник №1 и Черния лебед унизяват съдебния парламент

41335
на 18.04.2019
СРАМ: Лозан Панов обслужва частни сборища на подсъдими олигарси срещу властта и правосъдието. Съдник №1 и Черния лебед унизяват съдебния парламент
Автор:   Ива Николова

Позорни сцени разигра на вчерашната си камерна сбирка на протестърската структура "Правосъдие за всеки" заедно с формацията на подсъдимия банкер беглец Цветан Василев с мутренското наименование "Боец", които се издържан от подсъдими олигарси.

препоръчано

Оказа се, че правосъдието на тия хора изобщо не е за всеки, а само за избрани и подбрани, както участници, така и медии, а най-вече за лично ползване на съдени, осъдени, подсъдими и запорирани олигарси от всеизвестният кръг олигархични протестърски медии с ярък комунистически уклон, известен като кръгът "Капитал" и присъдружните му Би Ти Ви и Нова телевизия.

Но най-скандалното в това позорище бе присъствието на оскандаления шеф на ВКС Лозан Панов, който бе поканен да открие сборището, сред което се мъдреха отявлени комунистически наследници и днешни поборници срещу прокуратурата тип Люба Кулезич в компанията на собственика на сайтове за фалшиви новини Арман Бабикян и техните мазно възхитени погледи.

Какво общо имат Кулезич и Бабикян с правосъдието, освен че са натоварени с тежката поръчка да попържат прокуратурата, та да изкарат подсъдимите си за злоупотреби в особено големи размери господари, никой не може да каже. Впрочем последният е редовен гост на друг неспокоен поборник срещу държавното обвинениу - Сашо Диков, в същата телевизия, в която се препитава и Кулезич.

И тримата разбират от правосъдие колкото камила от бални танци, но целта на тези глашатаи изобщо не е правосъдието, а собствената им прехрана, за която са готови на всичко, тъй че не представляват никакъв интерес за никого. Но така сбирката на "Правосъдие за всеки" и "Боец" влезе в шизофренната ситуация сами да си говорят, сами да се слушат и сами да си ръкопляскат.

По-любопитното е каква е целта на шефа на ВКС Лозан Панов, който се появи като гуру на "частно събитие", както обясниха сбъркала едрокалибрените му пазванти, застанали на вратата и още един човечец със свински обеми, който заяви на недопуснатите до залата медии, че ги пъдят, защото били "свински".

Лозан Панов вече минава границите на всякакво приличие и институционално търпение. Той вече месец упорито отказва да обясни заради какви зависимости се е обвързал със собствениците на скандалната фирма "Артекс", които са станали негови кумове само четири дни, след като оглавява ВКС.

Отказва да обясни как се е сдобил срещу мизерните 26 000 лв., без да се брои обзавеждането, с хасиендата на брега на морето на Галата.

Отказва да декларира имотното си състояние по надлежния и задължителен за всички публични личности ред пред Сметната палата и да обясни несъответствията между заявените материални и финансови активи в нея и реалните, за което е осъден да платиглоба в размер на 1000 лева.

Самият факт, че осъден стои начело на най-върховния съд в държавата буди, меко казано, озадачение. Още по-голямо озадачение буди фактът, че същият този осъден съдия не просто надменно отказва да даде обяснения не само пред обществото, но и пред колегите си, а пуска клетата си женица да злепоставя съдебната власт и прокуратурата в същата онази присъдружна протестърска телевизия Би Ти Ви. Всеизвестната като Черния лебед жена явно не е наясно, че като съпруга на шефа на ВКС има право да му пере чорапите и да му мие чиниите, но не и да се произнася за правосъдието у нас, понеже е абсолютно никоя в тази сфера.

Още повече, че изобщо да не е ясно с какво се препитава тази дама при положение, че издава някакво незнайно вестниче на немски веднъж месечно с плачевния тираж 2000 бройки. От пазарна гледна точка това означава, че тя не е в състояние да плати дори печата на изданието, камо ли да плаща по 500 евро на самата себе си като обитател на апартамента, купен на безценица от "Артекс" уж на нейната фирма, където живее заедно с Лозан Панов.

Дори децата са наясно, че това е чиста проба данъчна измама и че разследващите органи трябва много изкъсо да се заемат с нея, защото в случая не става  дума за някакъв селски тарикат, а за шефа на ВКС, който се произнася последен по редица дела.

Как е възможно човек, който участва в явна схема за данъчна измама, да стои начело на Върховния касационен съд би трябвало да отговорят от Висшия съдебен съвет. Още повече, че когато членовете му попитаха Лозан Панов дали вярва в съдебната система в България, той демонстрира острата си форма на социопатия и крайна степен на наглост, като просто стана и напусна заседанието.

За сметка на това същият този безкруполен човек вчера най-нахално се появи на частното сборище на олигархични сдружения и се впусна да го открива като неизвестно какъв, след като храбрите пазванти отказаха да допуснат голяма група медии. Няма съмнение защо - защото грантовата организацийка оправдава щедрите подаяния на "Америка за България", за да злепоставя българското правосъдие и българската прокуратура с крайна цел да ги овладее.

След това събитие под егидата на съдията Лозан Панов тази тяхна мечта изглежда все по-химерична, като се  има предвид, че на масата  за акредитация на участниците в сборището останаха поне 40 недокоснати баджове с имена на поканени, които не се появиха, и поне 20-на баджове на подбрани медии, които обаче също не дойдоха. 

Висшият съдебен съвет обаче не може да остава безразличен към подобни солови изпълнения на шефа на ВКС, тъй като той би трябвало да е представител на независимата съдебна власт и  да не се забърква в политически акции, за каквато става дума  в този случай. Още повече, че въпросният Лозан  Панов като шеф на най-върховния съд в държавата председателства заседанията на съдийската колегия на ВСС.

Той е категоричен, че няма да подаде оставка. 

Висшият съдебен съвет обаче е длъжен да убеди всички граждани, че правосъдието в държавата е безприистрастно, политически необвързано и наистина за всеки, а не за избрани и подбрани. И има всички правомощия да освободи Лозан Панов от поста и мъките му да се прави на магистрат, при положение, че той е политическо лице, както не веднъж го е доказал.

Защото именно Висшият съдебен съвет го назначи на този пост макар и при твърде странни обстоятелства. И тъй като странностите около него се сгъстиха до степен, в която вече представляват интерес за разследващите органи, време е същият този съвет да вземе мерки не само за собствената си репутатия на унижаван от Лозан Панов орган, но и за репутацията на цялото правосъдие, докато хората не са започнали да го раздават спрямо разсеяните висши магистрати по улицата.

Авторитетът на Лозан Панов отдавна е под нулата. Сега на карта е авторитетът на Висшия съдебен съвет.

Време е обществото да види дали ще успее да го защити или ще продължи да се намира в състояние на "право седи, криво съди".   

 

 

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това