Стилистът на Мелания Тръмп: Жените над 40 да не носят бордо

Съвети

Стилистът на Мелания Тръмп: Жените над 40 да не носят бордо

106859
на 05.08.2020
Стилистът на Мелания Тръмп: Жените над 40 да не носят бордо
Автор:   "Ретро"

Целият свят се прекланя пред стила на първата дама на Америка – Мелания Тръмп. Истината е, че за избора си на тоалети тя използва професионалните услуги на стилиста Мордечай Елвау, който се грижи за визията ѝ повече от десет години. Модният гуру е създал „наръчник“ за жените над 40, а съветите му помагат да хиляди дами да изглеждат класно.

Според Елвау, когато сме преминали 40, трябва да се съобразяваме не само с модела и кройката на дрехата, но и с нейния цвят. Той съветва задължително да избягваме бордото, което, вместо да подмладява, състарява. Стилистът коментира още, че табу за дамите в зряла възраст са и ярките тонове на оранжевото. „Носейки яркооранжева дреха, без да искате, ще добавите десетина години към биологичната си възраст, тъй като този цвят много подчертава бръчките и сенките под очите“, коментира модният консултант на Мелания. Яркорозовият цвят също е грешен избор за жените, преминали средната възраст, както и тъмнолилавото.

„Ако говорим за асоциации, подсъзнателно тъмнолилавото се свързва с увяхването. Ако облечете връхна дреха с този цвят, кожата на лицето ви ще сивее, а кожните несъвършенства и тъмните кръгове от недоспиването ще станат по-забележими. Този нюанс не само добавя възраст, но и придава измъчен вид на дамите“, казва Елвау. Напук на традиционните схващания, земнокафявият цвят също е отречен от стилиста на г-жа Тръмп. „Свързва се не само с изсъхване, но и с бедност. По-добре заложете на топли нюанси на кафявото и бежовото“, заявява той. Модистът призовава още жените над 40 задължително да изхвърлят от гардероба си тениските с щампи, рисунки и закачливи надписи. „Правилният подбор на обувки и аксесоари е от съществена важност за всяка възраст. При обувките говорим не само за модни тенденции, но и за здравето на ходилата ви. Първото нещо, от което трябва да се отървете, са кецовете.

Те са универсални и подхождат както на спортни облекла, така и на някои семпло-елегантни. Освен това те са леки, което създава илюзията, че са комфортни. Но не се лъжете – подметката няма релеф. При дълго вървене с тях започват болки в петите и коленете. Що се отнася до аксесоарите, бъдете стилни и не забравяйте, че понякога по-малкото е повече. Пластмасови обици в геометрични форми или такива с пера не отиват на никого, но някак си са по-приемливи при тийнейджърите. При вас само ще крещят „кич“, заключава стилистът на съпругата на Доналд Тръмп.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 222
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това