ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти:
750 г телешко месо 500 г сушени сини сливи 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло 1 глава (50 г) кромид лук 1 ч.л. (5 г) червен пипер 1 ч.л. (10 г) доматено пюре 1 ч.л. (5 г) брашно 2 ч.л. (10 г) захар сол
Начин на приготвяне:
Нарязаното на средно големи парчета месо се запържва в мазнината заедно със ситно нарязания лук, който се слага след зачервяването на месото.
След това се прибавят червения пипер, доматеното пюре, 1 чаена чаша топла вода и сол на вкус. Докато месото ври на тих огън, сушените сливи се сваряват отделно.
След прибавянето им към месото, ястието не се бърка, а се разклаща от време на време. Когато омекне месото, се слага брашното, размито в малко вода, а след няколко минути се добавя леко карамелизираната захар.