Топ климатологът Георги Рачев разкри до кога продължава лятото и какво време ни чака през октомври

Прогноза за времето

Топ климатологът Георги Рачев разкри до кога продължава лятото и какво време ни чака през октомври

105295
на 19.09.2020
Топ климатологът Георги Рачев разкри до кога продължава лятото и какво време ни чака през октомври
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лятото ще продължи до края на месеца, това каза климатологът Георги Рачев пред Нова телевизия. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Въпреки захлаждането днес, следващата седмица температурите тръгват нагоре и в петък в Русе и Плевен живакът в Русе и Плевен ще удари 33-35 градуса.

От понеделник цяла седмица времето ще е перфектно за море. Температурите на плажа ще бъдат между 22 -24 градус, а водата -24. В планините също ще е хубаво времето.

Дъжд ще падне само на изолирани места сряда и четвъртък. От 15 юли има сериозно засушаване, посочи Рачев. Август и септември ще бъдат без валежи. Само в Разград е изпълнена нормата, допълни климатологът.

С цели пет градуса над нормата са температурите през септември, посочи Рачев. Октомври също се очертава да е по-топъл с около градус- градус и половина. Топлофикация ще могат да забавят пускането на парното, смята климатологът. „Няма е студена и тежка зимата, топла и влажна зима ни очаква.”, каза Рачев.

Циклонът в Гърция няма да се отрази на България, допълни още той. На него му трябва топло море и още утре няма да го има в южната ни съседка. Ще пострада Западен Крит. По думите на Рачев средиземноморският циклон се е очаквало да бъде по-силен.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 119
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК